18+ | Spela ansvarsfullt | Villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Sverige möter Schweiz åttondelsfinal VM 2018

Sverige möter Schweiz i åttondelsfinalen av fotbolls VM 2018. Matchen kommer att spelas tisdag den 3 juli på Krestovsky Stadium i St. Petersburg kl. 16:00 svensk tid (17:00 lokal tid). Lagen har tagit sig till åttondelsfinal på lite olika sätt. Sverige lyckades till slut vinna tuffa grupp F efter en oerhört imponerande seger i sista matchen över med Mexiko med 3-0. Efter den svidande förlusten mot Tyskland på tilläggstid såg det dystert ut, men blågult repade sig på ett väldigt starkt sätt.

Det var en oerhörd stor dramatik inför den avslutande matchen, där faktiskt tre lag kunde hamna på sex poäng, Sverige, Mexiko och Tyskland. Då hade i så fall Mexiko troligen blivit trea i gruppen och fått lämna VM 2018. 

Hur gick kvalificeringen av båda lagen så långt?

För Sveriges del var man garanterade att gå vidare vid seger, men krävdes förmodligen även seger, eftersom man räknade med att Tyskland skulle slå Sydkorea. Så blev dock inte fallet, Tyskland lyckades aldrig få hål på koreanerna som kunde kontra in två mål i slutet. Det gjorde att Mexiko också gick vidare och var väldigt tacksamma mot de hårt kämpande koreanerna som inte hade något att spela för. Sverige å sin sida skötte som sagt sin plikt och tack vare den stora segern lyckades man även vinna gruppen på bättre målskillnad än Mexiko. Det gör att Sverige möter Schweiz, tvåa i grupp E i åttondelsfinal av VM 2018.

Schweiz å sin sida hade hamnat i en intressant grupp i VM 2018 med Brasilien, Serbien och Costa Rica. Brasilien var såklart gigantiska favoriter på förhand och Schweizarna förväntades få upp med främst tuffa och erfarna Serbien om andraplatsen. Samtidigt kunde man inte räkna ut Costa Rica, som tog sig ända till kvartsfinal i förra VM i Brasilien 2014 där de åkte ut på straffar mot Nederländerna. Schweiz stötte också på tuffast möjliga motstånd direkt när de ställdes mot Brasilien i inledningsmatchen. Men man lyckades starkt nog klara 1-1 där, vilket gjorde att det såg bra ut inför fortsättningen av gruppspelet.

På midsommarafton ställdes man sedermera mot Serbien i en match som många såg som den som skulle avgöra vilket lag som skulle följa Brasilien till åttondelsfinal i VM 2018. Serberna som hade slagit Costa Rica i första matchen och därmed stod på 3 poäng mot Schweiz 1. Schweiz fick en mardrömsstart då Serbien tog ledningen redan efter 5 minuter. Men Schweiz stod för en stark vändning då man kvitterade i början av andra halvlek och sedan kunde Xherdan Shaqiri avgöra på ett friläge i slutminuterna.

Det här gjorde att det såg väldigt bra ut för Schweiz eftersom man mötte redan utslagna Costa Rica i sista matchen. Här var det många svenskar som var nervösa att Schweiz skulle vinna matchen stort, alternativt att Brasilien skulle spela oavgjort mot Serbien, eftersom det skulle innebär att Brasilien skulle bli tvåa i gruppen och lottas mot Sverige i åttondelsfinalen. Men Schweiz fick bara 2-2 samtidigt som Brassarna vann, vilket gjorde att Brasilien vann gruppen och Sverige möter Schweiz.

watch FIFA world cup 2018 Live in Sweden

Odds Sverige möter Schweiz

När Sverige möter Schweiz i VM 2018 är det väldigt ovisst på förhand. Det känns som två ganska jämnstarka lag, där Schweiz kanske har lite mer etablerade spelare, som Xherdan Shaqiri, Stephan Lichtsteiner, Ricardo Rodriguez och målvakten Yann Sommer. Sverige har å sin sida ett väldigt väl fungerande försvar och ett starkt lagspel. Samtidigt ska man komma ihåg att Schweiz landslag är väldigt samspelt och man har samma stomme som tog sig till åttondelsfinal i EM 2016.

Allt detta gör att oddsen är väldigt jämna på förhand på vem som ska gå vinnande ur striden när Sverige till Schweiz. Det man får göra är att jämföra olika odds om du vill tippa med hjärtat och hitta ett högt vinnarodds på Sverige. Man kan även lägga olika specialspel som handikappspel, exakt resultat eller målskyttar om man vill höja den möjliga utdelningen.

Förutsättningar inför matchen Sverige möter Schweiz VM 2018

När Sverige möter Schweiz i åttondelsfinal i VM 2018 den 3/7 finns det lite att ta hänsyn till. Till att börja med är hälften av Schweiz försvarslinje avstängd efter två gula kort, Stephan Lichtsteiner och Fabian Schär. Sverige saknar å sin sida mittfältskuggen Sebastian Larsson av samma anledning. Värt att notera är att vinnaren i den här matchen ställs mot vinnaren av Colombia och England i kvartsfinal.