18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

90 minutersregeln – Hur extra tid påverkar ditt fotbolls bet

En aspekt av fotbollsbetting som förvirrar de som bettar är 90 minutersregeln och andra regler kring stopptid och förlängning under en fotbollsmatch.

I detta koncisa inlägg ska vi försöka reda ut all förvirring som du kan ha kring detta. Via oss kan man dessutom hitta bra bettingsidor att placera sina fotbollsbets på.

Distinktionen mellan liga- och cupmatcher

Ligamatcher

Den första distinktionen vi behöver göra är den mellan ligamatcher och cupmatcher, en seriematch i PL övergår aldrig i förlängning. Resultatet mellan två lag i Allsvenskan eller Premier League faststår efter 90 minuter och eventuell stopptid som domaren lagt till.

När du ser att ett bet eller ett spel marknadsförs som “endast 90 minuter” för en Allsvensk eller en Premier League match, så menas: 90 minuter plus tilläggstid för avbrott som skett under matchens gång.

Om ditt lag har 1-1 vid 90:e minuten, men lyckas göra ytterligare ett mål med en sista spark i 94:e minuten under ordinare tid – då avgörs spelet som en 2-1 vinst. Om du har bettat på ditt lag att vinna matchen, vinner du också vadslagningen.

Cupmatcher

Den verkliga förvirringen börjar när du satsar pengar på en cupmatch. Låt oss säga att du har satsat pengar på att ditt lag ska vinna fjärde omgången av FA cupens omspel. Dessa typer av matcher KAN gå till förlängning och straffar.

Har du då bettat på ditt lag på den klassiska och mest spelade vinstmarknaden (1X2), blir resultatet i slutet av 90 minuter PLUS tilläggstid (extra minuter av domaren för avbrott) det resultat som spelbolagen går efter oavsett vad som händer under förlängningen (2 x 15 minuter halvlekar) eller straffar.

Ett exempel kan vi ta från 2005 års Champions League-final mellan Liverpool och Milan.

När domaren blåste i visselpipan stod det 3-3 efter ordinarie tid, och för betting ändamål, slutade matchen med ett kryss, då extra tid inte räknas. Liverpool vann på sraffar, men om du hade bettat på att de skulle vinna i klassiska spelmarknaden vinst-oavgjort-vinst, så hade ditt bet förlorat och din kompis som spelat på ett kryss hade vunnit sitt spel.

För att du skulle ha vunnit på Liverpool, hade du kanske istället behövs spela på dem att “vinna hela Champions League”. Då hade du haft ett vinnande tips.

Så du måste vara försiktig med att betta på ditt lag att vinna i tävlingar som Svenska cupen, FA cupen eller i slutspelet av Champions League. Ditt lag kan vinna i förlängningen eller på straffar och du kommer då att förlora spelet, då det slutat med kryss under ordinarie tid.

Undvik att förlora på 90 minutersregeln

Vad de flesta människor inte inser är att du enkelt kan komma runt och undvika problemet runt 90 minuters problemet. Istället för att backa ditt lag i standardmarknaden “vilket lag som vinner – 1X2”, kan du leta efter olika typer av satsningar som tar bort möjligheterna att en match slutar med kryss.

Att kvalificera sig William Hill

Eller välj ‘Draw No Bet/Insats tillbaka vid oavgjort’ alternativet, på så sätt returneras åtminstone din ursprungliga insats om matchen slutar oavgjort efter 90 minuter plus stopptid.

Bet365 är ett av de bästa spelbolagen för fotbollsspel och de erbjuder ett omfattande utbud av spel på varje nivå av fotboll i Storbritannien, som tillsammans med Allsvenskan är två av de populäraste ligorna att spela på för svenska bettare.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: