18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Bettingsidor med svensk licens

I ett steg att göra spelbranschen till en tryggare plats för spelarna infördes 2019 krav på svensk licens. Det innebär att aktörer som vill verka i Sverige måste uppfylla flera krav främst kopplat till spelarnas trygghet och säkerhet. Därför är det alltid att rekommendera spel på bettingsidor med svensk licens. 

X3000
Bonus
No Account Bet
Bonus
LeoVegas
Bonus
ComeOn
Bonus
Interwetten
Bonus
Expekt
Bonus
Betsson
Bonus
Casumo
Bonus
Hajper
Bonus
bet365
Bonus
Betfair
Bonus
Coolbet
Bonus
Pinnacle
Bonus
Speedy Bet
Bonus

Bästa bettingsidor med svensk licens

Licensen har gjort att oseriösa aktörer har fått lämna plats åt bettingsidor som har full koll på hur man skapar en så bra miljö som möjligt. Det har också gjort att konkurrensen stärkts då nästan samtliga aktörer både uppfyller kraven men också tvingas leverera bra spelupplevelser.

Detta göra att spelarna har det bra ställt som kan välja och vraka bland aktörerna och väldigt sällan behöva gå på en nitlott. För att underlätta lite i valet har vi tagit fram en lista med de bästa bettingsidorna med svensk licens. På så sätt är det stora urvalet redan gjort och man kan sen utforska och utvärdera det som rekommenderas.

 1. Bet365: Störst & bäst på betting!
 2. Betsson: Klassiskt spelbolag med svensk spellicens.
 3. Unibet: Stolt huvudsponsor av Allsvenskan.

Bet365

Bet365 är en av bettingsajterna som har verkat längst på den svenska marknaden. Inte helt oväntat fick man en licens redan 2019 genom Hillside (Sports) ENC och har med sin erfarenhet givetvis full koll på vad som krävs. I övrigt är det en globalt stor sajt som erbjuder både odds, casino, poker och annat smått och gott. 

Betsson

Som en av aktörerna som fick en svensk licens allra först hittar vi Betsson, som på årets första dag 2019 hade allting klart för sina spelare. Det är en seriös och stor aktör som är välkänd både vad gäller betting och andra spelformer i branschen. Licensen ligger på Betsson Nordic Ltd.

Unibet

Spooniker Ltd har också sin licens klar vilket gör att svenska spelare kan fortsätta njuta av Unibet och deras stora utbud, framför allt vad gäller odds och livebetting därtill. Sedan 1997 har aktören verkat i branschen och räknas idag som en av landets absolut största.

bettingsidor med svensk licens

Vad är en svensk spellicens?

I Sverige har det sen 1844 funnits ett monopol på spelmarknaden vad gäller betting i form av odds. Det är Svenska Spel som har stått för detta och varit den enda aktören som har haft möjlighet att erbjuda spel i butik och dylikt. Däremot har andra aktörer genom att lägga sin licens i utlandet kunnat nå svenska spelare.

Under en tid gick det inflation i antalet aktörer och allt fler oseriösa gjorde marknaden till något av ett vilda västern. Spelarnas säkerhet kunde inte garanteras och tryggheten i att spela hos en aktör som också jobbade för att upplevelsen skulle vara för nöjes skull fanns inte heller där alltid. Som ett steg i att åtgärda det infördes spellagen som innehöll kravet på en svensk licens.

För att få en svensk licens utfärdad av Spelinspektionen krävs det att varje aktör registrerar sig i Sverige. Det innebär att aktören på sina vinster betalar skatt i landet, går under svensk lagstiftning och att spelarna då kan få stöd från svenskt håll ifall man känner sig orättvist behandlad eller hamnar en tvist med någon speljätte.

Säkert spel hos spelbolag med svensk spellicens

Ovan exempel som kretsar kring spelarens trygghet är den största skillnaden. Tidigare var det ingen självklarhet att kunna besöka en bettingsajt och kunna sätta egna gränser. Numera registrerar du dig och väljer på förhand hur mycket du är beredd att sätta in under veckan, förlora under veckan samt hur mycket tid du tänker spendera på en sajt under tid.

Känner du någonsin att spelandet blir mer ett behov än ett nöje finns det från spelbolag med svensk spellicens gott om hjälp att få. Det kan vara direkt kontakt med sajten i fråga eller via Stödlinjen till vilka du alltid kan hitta kontaktuppgifter. Samtliga svenska sajter är anslutna till Spelpaus som är ett nationellt avstängning system där du med ett par enkla klick kan spärra dig under en tid från samtliga aktörer med svensk licens. 

Därtill tillkommer flera tekniska krav på spelsajterna som gör att säkerheten bakom kulisserna är betydligt starkare. Att stöta på en sajt med SSL-kryptering och liknande säkerhetsrutiner är mer regel än undantag och du kan säkerställa att dina uppgifter du lämnar ifrån dig, vilket är väldigt få, hanteras säkert. 

spelbolag med svensk spellicens

Fördelar & nackdelar med svensk licens

Från spelare till spelare finns det olika för- och nackdelar med den svenska licensen. Det ska dock sägas att fördelarna är klart fler och vi rekommenderar alltid att man vänder sig till aktörer som har en aktiv svensk licens. Förutom en trygg upplevelse kan man i regel räkna med en högkvalitativ upplevelse då kraven är så pass stora och konkurrensen så pass hög. Således strävar varje aktör alltid efter att visa sig från sin bästa sida. 

Fördelar

Det är mycket som är kopplat till just tryggheten för varje enskild spelare och tryggheten i stort som går att addera till fördelarna. Med färre aktörer på marknaden och större krav på alla nya sajter gäller det att redan från start ha full koll på vad som gäller. Bonussystemet numera ser ut som så att varje spelare får en, detta vid den första insättningen. Det leder till att sajterna inte kan kasta ur sig bonusar för att framstå som lukrativa, utan måste satsa på produkten.

 • Du får sätta egna gränser för ditt spelande.
 • Varje aktör är ansluten till Spelpaus.
 • Brutal konkurrens bland sajterna leder till ökad kvalité.
 • Konsumenträtten är betydligt större än hos sajterna utan licens.
 • Nästintill varje sajt har verifiering med BankID – maxad säkerhet som följd.
 • Betting utan skatt.
 • Aktören betalar skatt i Sverige och bidrar i sin tur till samhället.

Nackdelar

Beroende på hur man ser det finns det nackdelar också, som dock inte väger över fördelarna på långa vägar. Det är dock viktigt att ta upp dessa för att det inte ska finnas några oklarheter i vad som gäller. Främst är det kopplat till punkter som begränsning i bonuserbjudanden och i antalet sajter.

 • Endast ett bonuserbjudande per spelare och sajt.
 • Större spelutbud sett till sajter att välja mellan.
 • Du har fler betalmetoder och kan på sina håll göra transaktioner med kryptovaluta.

Ny spellicens hos bettingsidor

2019 var alltså det första året med spellicensen och etablerade spelbolag fick sin licens redan från start. Sedan dess har antalet nya sajter på marknaden minskat kraftigt och det dyker som mest upp en handfull nya bettingsidor med svensk spellicens per år. Att dessa väljer att ansöka om licens och kämpa sig in bland tuff konkurrens är att det krävs för att anses som seriösa.

Det finns så pass många fördelar med att spela med svensk licens att aktörer som inte gör en ansökan får anses inte uppfylla kraven. Då finns det en risk för spelarna att söka dit vilket blir kännbart för ägarna i fråga. Därför finns det bara fördelar med att lämna in ansökan om licensen.

Bettingsidor med svensk spellicens & utan konto

En något nyare funktion när du spelar på nätet numera är att göra det utan konto. Det är en sanning med viss modifikation, men faktum är att du likt förr i tiden inte skapar ett faktiskt konto på den sajt du ska spela på.

Med hjälp av e-legitimation, med fördel mobilt BankID, kan du gå direkt på din första insättning och det skapas ett konto i samma steg. Du har inget användarnamn eller lösenord utan loggar in med din e-legitimation framöver också. Idag finns det en stor samling bettingsidor utan konto med svensk spellicens och du hittar funktionen bland en mängd nya aktörer så som mer etablerade sådana.

Bästa spelbolag med svensk licens & utan konto
1. No Account BetRenodlat spelbolag för Pay N’ Play
2. UnibetMöjlighet att betta utan konto till höga odds
3. BetiniaNytt bolag med licens & kontofri upplevelse
4. FastbetRegistrering, inloggning och betting utan krångel
5. HajperGlöm traditionella bettingkonton – få ut mer av spelandet

Spelbolag med svensk licens & snabba uttag 

Vi har länge varit vana vid att insättningar är snabba och smidiga men att uttag kan ta lite tid beroende på vilken metod och verktyg som används. Lyckligtvis finns det idag ett stort antal bettingsidor med snabba uttag och svensk licens. Det är oftast med hjälp av mer moderna tekniska verktyg du får dina uttag på bankkontot så fort som möjligt. 

Håll gärna koll på metoder likt Trustly och Swish för uttag som sticker ut i hur snabbt det går att göra uttag. Däremot ska sägas att samtliga metoder har steppat upp senaste åren och det finns dessutom ett stort urval av olika tillvägagångssätt. 

Bästa bettingsidor med licens & snabba uttag
1. SnabbareDirekta utbetalningar hos spelbolaget Snabbare
2. CampobetSmidigt, enkelt och snabbt hos Campobet med Swish & Trustly
3. SpeedybetBettingsajt med fullt fokus på snabba betalningar

Swish på bettingsidor med svensk spellicens

Swish är en svensk innovation – skapad av och för svenskar – och tjänsten hittade även in i speldjungeln häromåret; för att mer och mer bli det primära valet bland de som bettar, varpå det blivit allt viktigare för spelbolagen att kunna erbjuda betalningsmetoden. Om man vill vara en konkurrent av mått.

Enbart bland de med en svensk spellicens hittar man bettingsidor med Swish och då enbart på deras svenska sidor, vilket är en av de främsta USP:arna med svensklicensierade speloperatörer. 

Med Swish som metod för såväl för insättningar som uttag får man sina betalningar på direkten, såvida det inte är på tal om tillfälliga tekniska problem – och det som enda metod som säkerställer detta.

Trustly på bettingsidor med svensk spellicens

Strax före den svenska licensieringen, som en förberedelse inför densamma, lanserade flera bettingsidor Trustly och det har förändrat hela landskapet för spel – som en perfekt funktion till de spelbolag som senare sökte och fick erhålla en svensk spellicens. 

Genom detta har man ökat säkerheten drastiskt i samband med betalningar, vilket länge varit en het potatis inom spelbranschen och då i synnerhet vid en reglering av marknaden. Eftersom Trustly är kopplat direkt till bankerna och numera bettingsidorna har behovet av manuell verifiering försvunnit – och detta har även bidragit till en av de i särklass snabbaste betalningarna möjliga. 

Man hittar primärt Trustly hos licensierade bettingbolag och det är sett som en av de främsta kvalitetsstämplarna för dem, varpå de allra flesta också infört betalningsmetoden.

Bonus hos spelbolag med svensk licens 

Trots att bonusmarknaden har blivit mindre finns det fortfarande gott om möjligheter att kickstarta sina spelupplevelser med ett litet extra tillskott. Just eftersom konkurrensen är som den gör nästan samtliga spelbolag med svensk licens ett försök i att locka spelare med en lukrativ bonus. 

Med egna preferenser samt vår lista med bästa oddsbonusar hos spelbolag med svensk licens kan du hitta någonting som faller dig i smaken. Det är välkomstbonusar som gäller vilket innebär att du får dessa vid din första insättning. 

Bästa bonusar hos bettingsidor med svensk spellicens
1. ExpektUpp till 1 500 kr bonus hos ett storsatsande spelbolag
2. Bet365Spelkrediter för nya spelare
3. CampobetGratisspel värt 120 kr för nya bettare

Bettingsidor med svensk licens & BankID

Strax före licensieringen av spelmarknaden implementerade massvis av bettingsidor BankID som ett nytt och säkert sätt att skapa konto och sedermera använda som inloggningsfunktion. 

Därefter har BankID blivit ett mer återkommande tema för i princip hela ekosystemet dessa spelbolag vilar på. De moderna och mest effektiva betalningarna verifieras med BankID och det höjer dessutom säkerheten avsevärt – eftersom BankID är kopplade till storbankerna och fungerar som en tvåstegsverifiering-process. 

Stora delar av samhället vilar på tjänsten – nu också de bettingsidor som erhållit en svensk spellicens. BankID är helt unikt för svenskar och för spelbolagen är mer eller mindre ett krav att införa det till plattformen för att vara ett lockande val bland spelarna.

Delad licens hos bettingsidor

Någonting som förvirrar många är det med delade licenser hos bettingsidor, vilket även kan vara fallet mellan sådana och casinon – och vad detta innebär för dig som spelare. Faktum är dock att det inte alls är så pass krångligt.

 • Du får enbart bonus hos ett av spelbolagen under samma licens.
 • Gränser för insättningar och förluster är gemensamma.

Exempel på ett företag med flera spelbolag under samma licens är Bethard Group Limited, med brands som Bethard samt Fastbet. Produkterna är på alla sätt och vis unika och särskiljer sig från varandra, men det innebär att du enbart kan hämta bonus hos en av dessa samt att eventuellt insättningsgränser bakas ihop för samtliga.

Det sistnämnda innebär att om du på egen hand satt en insättningsgräns om exempelvis 2 000 eller 5 000 kronor per vecka kommer du totalt kunna sätta in detta hos alla spelbolag tillsammans – inte ett per sig. 

Utländska spelbolag med svensk licens

Som det företagsland Sverige är och med en stark kultur av spel, har vi flera stora spelbolagsföretag med sin bas eller historia härifrån – men i samband med att den svenska spellicensen infördes har även flera utländska spelbolag hittat till marknaden. Med andra ord; sådana med sin huvudsakliga bas i andra länder, exempelvis Malta eller Storbritannien.

Det största och mest folkkära utländska spelbolaget med licens i Sverige är UK-baserade Bet365, som även var etablerade på marknaden före licensen trädde i kraft. 

Skillnaderna mellan svenska och utländska spelbolag med licens är dock icke-existerande eftersom samma regler och lagar tillämpas – oavsett härkomst på företaget bakom bettingsidan. 

Trender hos bettingsidor med svensk licens

Med ett drastiskt förändrat, liksom förbättrat, landskap för spel och dobbel har vi fått se flera nya, alternativt förstärkta, trender hos de bettingsidor som har en svensk licens och aktivt verkar på marknaden.

Givetvis är det främst säkerhetsaspekten fått den värdiga uppmärksamheten den förtjänar. I form av ökad trygghet för spelarna märks det av bland många spelbolag som valt att arbeta mer med verktyg med mål att säkerställa att de med problematiska spelmönster tas bättre hand om, och att de uppmärksammas – även med verktyg som inte per automatik är ett krav. 

Därutöver är smidigheten och spelupplevelsen någonting som fått större uppmärksamhet, exempelvis via möjligheten till direkta utbetalningar och att kunna betta kontofritt. Detta är ett sätt att kunna utmärka sig på en marknad med färre erbjudanden av återkommande bonusar samt kampanjer.

Spelbolag utan svensk licens

Under de senaste åren har det varit ett återkommande tema med svenska bettare som aktivt söker efter spelbolag utan svensk licens och det finns dessutom flera som accepterar svenska spelare. Rimliga förklaringar till detta är avsaknaden av bland annat lojalitetsbonusar, begränsningar och Spelpaus. 

Till den som eventuellt funderat på att spela hos icke-licensierade spelbolag vill vi dock höja ett varningens finger för att hålla dig borta. De har inga som helst skyldigheter till att följa svensk lag och som spelare kan du bli behandlad hur som helst – exempelvis nekad uttag av vinster. Dessutom betalar de ingen vinstskatt i landet, vilket innebär att du istället blir skyldig till det. 

Med andra ord; ta inte risken att spela hos bettingsidor utan svensk licens – att hålla sig inom marknadens ramar är enbart fördelaktigt för dig som bettare, inte minst inom säkerhetsaspekten.

Däremot ser vi fram emot att ett spelbolag som exempelvis Ladbrokes, vilka hade en stor närvaro på marknaden innan 2019, kommer ansöka om en licens – för en ännu större bredd och spets på svensk spelmarknad.

Alla spelbolag med licens i Sverige:

Nedan hittar ni en fullständig lista på alla spelbolag och deras domäner som erhållit en svensk licens i Sverige. Observera att vissa av sajterna ännu inte lanserats.

888 Sweden Limited

Licens till och med: 2023-12-31.

 • 888.se
 • 888casino.se
 • 888poker.se
 • 888sport.se

AB Trav och Galopp

Licens till och med: 2023-12-31.

 • Atg.se
 • Tillsammans.atg.se

Betfair International plc

Licens till och med: 2023-12-31.

 • Betfair.se

Bethard Group Limited

Licens till och med: 2023-12-31.

 • Bethard.com
 • Busterbanks.com
 • Cashmio.com
 • Fastbet.com
 • Karma.casino
 • Rapidi.com
 • Turbovegas.com
 • zenspin.com

Betsson Nordic Ltd

Licens till och med: 2023-12-31.

 • betsson.com/sv

Betway Limited

Licens till och med: 2023-12-31.

 • betway.se

Blue Star Planed Limited

Licens till och med: 2022-12-31.

 • 10bet.se

BS Nordic Ltd

Licens till och med: 2023-12-31.

 • betsafe.com/sv

Casinostugan Ltd

Licens till och med: 2025-12-31.

 • Casinostugan.com

Casumo Services LTD

Licens till och med: 2023-12-31.

 • casumo.com/sv

ComeOn Sweden Ltd

Licens till och med: 2025-12-31.

 • Comeon.com

Evoke Gaming Ltd

Licens till och med: 2023-12-31.

 • Bertil.com
 • Mamamiabingo.com
 • Redbet.com
 • Vinnarum.se

Expekt Nordics Ltd

Licens till och med: 2023-12-31.

 • Expekt.se

FSport AB

Licens till och med: 2024-06-16.

 • Fsport.se
 • Fsport.net
 • poolplay.com

Glitnor Services Limited

Licens till och med: 2024-04-14.

 • Gambola.com
 • Luckycasino.com

Hajper Ltd

Licens till och med: 2025-12-31.

 • Hajper.com

Hillside (Sports) ENC

Licens till och med: 2023-12-31.

 • www.bet365.com

Interwetten Gaming Ltd

Licens till och med: 2023-12-31.

 • Interwetten.com

Kanon Gaming Limited

Licens till och med: 2024-04-11.

 • Noaccountbet.com
 • Noaccountbet.se
 • Noaccountcasino.com
 • Noaccountcasino.se
 • Prankbet.com
 • Prankbet.se
 • Prankcasino.com
 • Prankcasino.se

PinBet (Sverige) Limited

Licens till och med: 2024-12-19.

 • Pinnacle.se
 • Pinnaclesports.com

Polar Limited

Licens till och med: 2023-12-31.

 • Coolbet.com

Premiergaming Ltd

Licens till och med: 2024-01-28.

 • premierlivecasino.com
 • premierlivecasino.se
 • prontobingo.com
 • prontobingo.se
 • prontocasino.com
 • prontocasino.se
 • prontolive.se
 • prontoodds.com
 • prontoodds.se

Romix Limited

Licens till och med: 2022-11-21.

 • betinia.se
 • cadabrus.se
 • campobet.se
 • yoyocasino.se

Smarkets (Malta) Limited

Licens till och med: 2025-04-14.

 • Smarkets.com

Snabbare Ltd

Licens till och med: 2025-12-31.

 • Snabbare.com

Speedy Ltd

Licens till och med: 2025-02-28.

 • Speedyspel.se

Speedy Originals Ltd

Licens till och med: 2026-04-25.

 • speedybet.com
 • speedycasino.com

Spooniker Ltd

Licens till och med: 2023-12-31.

 • bingo.se
 • mariabingo.se
 • mariacasino.se
 • storspelare.se
 • unibet.se

Svenska Spel Sport & Casino AB

Licens till och med: 2023-12-31.

 • Spela.svenskaspel.se

Tipwin Limited

Licens till och med: 2023-12-31.

 • Tipwin.com
 • Tipwin.se

TSG Interactive PLX

Licens till och med: 2023-12-31.

 • Pokerstars.se
 • Pokerstarscasino.se

United Lottery Solutions Ltd

Licens till och med: 2023-12-31.

 • Lottoland.se

Videoslots Sports Ltd

Licens till och med: 2025-09-02.

 • sports.videoslots.com

Vanliga frågor om bettingsidor med svensk licens:

✅ Hur många bettingsidor har erhållit svensk spellicens?

För 2024 är det drygt 30 bettingsidor som har en svensk spellicens klar.

✅ Vad innebär svensk licens?

Innehar en aktör en svensk licens är det ett bevis för att man uppfyller alla hårda krav som Spelinspektionen ställer.

✅ Hur får spelbolag spellicens? 

Genom att Spelinspektionen menar på att kraven är uppfyllda och samma inspektion anser att aktören i fråga kan hålla detta under en längre tid.

✅ Hur länge räcker en utförd spellicens?

I regel sträcker sig en spellicens för fem år framåt så länge inget annat anges. 

✅ Finns det bonusar hos spelbolag med licens?

Du kan i form av en välkomstbonus hitta bonuserbjudanden för merparten av alla spelbolag med licens.

✅ Varför ska man undvika bettingsidor utan licens?

Att söka sig till en bettingsajt utanför det svenska licenssystemet innebär att man inte längre spelar under svensk lag eller under insyn från Spelinspektionen. Det blir svårt att vinna laga kraft i diverse dispyter och säkerheten är inget som kan garanteras vad gäller transaktioner och privata uppgifter.

Sammanfattning

Att beslutet om att det ska krävas en svensk licens för att en sajt ska vara verksam på den svenska marknaden har gjort gott råder det inget tvivel om. Oseriösa aktörer med aggressiv marknadsföring och tvivelaktiga metoder har rensats ut och kvar är sajter med god säkerhet och som erbjuder trygghet till spelarna. Detta samtidigt som det finns härliga spelupplevelser att hämta överlag.

Vi betonar att det alltid är att rekommendera spel på ett spelbolag med svensk spellicens. Det finns så pass många aktörer som erbjuder kvalité och som är bland de bästa i branschen. Med våra tips om vilka sajter som är att rekommendera lite extra är det bara att plocka russinen ur kakan och sätta igång med säkra och trygga äventyr!

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: