18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Bästa Oddsbonusar

Med en uppsjö av oddsbonusar tillgängliga på marknaden är det inte alltid enkelt att hitta rätt. Därför har våra experter här på Kelbet.se tillsammans jämfört och rankat alternativen och listat Sveriges bästa oddsbonusar på ett och samma ställe – uppdaterade på daglig basis.

X3000
Bonus
Betinia
Bonus
ComeOn
Bonus
Interwetten
Bonus
Betfair
Bonus
Casumo
Bonus
Hajper
Bonus

Allt om oddsbonusar 

Utöver att enbart lista de bästa oddsbonusarna på marknaden, hittar du även allt du någonsin behöver veta om fenomenet på den här sidan. Vi tar ett djupdyk ner i vad en odds bonus det facto är, hur de fungerar och varför man bör överväga att hämta en sådan innan man skapar ett spelkonto.

Detta är saker vi kommer fördjupa oss i nedan, men i korthet kan man sammanfatta oddsbonusar som någonting en bettingsida – till en, för deras del, ökad ekonomisk risk – erbjuder för att locka nya spelare till sig. Hur en odds bonus ser ut skiljer sig från fall till fall – vad som däremot karaktäriserar dem är att man som spelare får mer att spela för än vad som riskeras. Mer betting för pengen, helt enkelt.

Ett klassiskt exempel av en bonus öronmärkt för betting är att man får sin första insättning procentuellt matchad upp till en specifik summa. Om man då maxar en 100% extra upp till 1 000 kr-bonus får man 2 000 att spela för med enbart halva summan riskerad ur egen plånbok. 

bästa oddsbonusar

Vilken är bäst odds bonus just nu?

Först och främst vill vi understryka att den odds bonus som vi anser bäst inte nödvändigtvis behöver vara det just för dig. Givetvis finns det subjektiva faktorer att beakta – både sett till bettingsidan i allmänhet och dess bonus i synnerhet – men ni kan åtminstone vara säkra på att när vi korar alternativ till bäst odds bonus är det ett kvalitativt erbjudande som definitivt är värt att testa på.

Bästa oddsbonusarna 2024:
1. ComeOnAlltid mäktiga bonusar & kampanjer.
2. SnabbareSnabb betting med bonus.
3. Bet365Speljätte med utmärkt erbjudande.
5. CampobetModernt spelbolag med gratisspel.
6. BetiniaNy bettingsajt med bonus.

1. ComeOn

Gällande bonusar har ComeOn under flera års tid varit ett spelbolag som på allvar stuckit ut hakan och erbjudit kvalitet – månad in och månad ut. Här kan du med andra ord räkna med att alltid få ta del av en odds bonus och för närvarande är det också den som vi beaktar som bäst på marknaden.

När du testar på ComeOn får du för närvarande en odds bonus som ger dig 1000 kr i Free Bet om du sätter in och spelar för 500 kr, med minsta Odds 1.80. Inte helt illa, eller hur?

2. Snabbare

Att Snabbare skulle få en plats på topplistan över bäst odds bonus var det inte det minsta till snack om saken om. Detta är inte minst för den som spelar med lite större summor eftersom man nu får din insättning tredubblad upp till hela 1 200 kronor – vilket innebär totalt 1 800 kr att spela för med bara hälften insatt på kontot. 

Dessutom är Snabbare ett fantastiskt ställe att spela på odds hos, där man utöver det stora spelutbudet hittar boostade kuponger i form av dagliga kampanjer tillsammans med exempelvis live streams utan kostnad. 

3. Bet365

Vad vore en topplista av de bästa oddsbonusarna om inte bet365 hade en plats på den? Hos dem får nya kunder upp till 1 500 kr i spelkrediter + 100 kr i gratisspel och den kan aktiveras med vår exklusiva bet365 bonuskod som är SUP365.

bet365 bonus – Regler och Villkor: Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 kr i gratisspel för nya kunder hos bet365.
Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

Hur vi rankat bästa välkomstbonusar 2024

Transparens och ärlighet är fundamentalt för oss som arbetar bakom Kelbet och därför har vi valt att inte binda oss exklusivt till något spelbolag – för att på ett så rättvisande sätt som möjligt vägleda våra besökare till marknadens bästa välkomstbonusar under 2024 och kommer så även framåt.

Våra experter har jämför på daglig basis alla de oddsbonusar som erbjuds av olika bolag på den licensierade marknaden, uppdaterar dem till aktuell status och tipsar om vad som passar vilken spelare. 

När vi listar dessa välkomstbonusar tittar vi på flera aspekter, som vilken form av bonus det är, dess storlek, villkor samt omsättningskrav. Därutöver måste det förstås också vara hos ett spelbolag som därutöver också håller högsta möjliga klass. En bra bonus hos en dålig operatör är knappast värd att ta del av. 

Olika typer av oddsbonusar

Det finns flertalet former av oddsbonusar, somliga mer återkommande än andra, och med det breda utbudet finns det fler skoj former av kampanjer att testa på – och kanske finna en sprillans ny favorit? Det vildvuxna bonusutbudet innebär att du får mer spännande erbjudanden att testa på. 

De mest återkommande odds bonusarna är procentuella insättningsbonusar för odds, riskfria spel samt gratisspel. Dessa kommer du i princip alltid kunna hitta samt ta del av. Nedan tar ni del av mer information om de specifika typerna av bonusar. 

 • Insättningsbonus: Matcha din första insättning.
 • Riskfritt spel: Lägg ett spel och få insatsen tillbaka vid vinst.
 • Gratisspel: Spelbolaget krediterar dig ett spel utan egen insats.

Insättningsbonus på Odds

Traditionella insättningsbonusar för odds hittar du hos majoriteten av alla spelbolag. Historiskt har de alltid varit de mest populära samt någonting bettare aktivt letar efter. Därför också en kampanj och bonus som bettingsidorna nyttjar i marknadsföringssyfte. 

Med en odds insättningsbonus matchas din första insättning med en viss procent och upp till en maxsumma. Mest återkommande är att dessa är på 100% extra upp till 1 000 kronor och en insatt tusenlapp blir då till 2 000 kr att spela för. 

Anmärk att den stora merparten av insättningsbonusar har adderade omsättningskrav, vilket innebär att du måste omsätta bonusen ett x antal tillfällen innan ett uttag kan göras. 

Riskfritt spel

Med ett riskfritt spel får du som placerat ett – allt som oftast – valfritt spel insatsen tillbaka om det skulle missa och vinsten som vanligt om det träffar rätt. 

De riskfria spelen återkommer titt som tätt bland olika spelbolag och vid speciella tillfällen kan man få ett riskfritt spel tillbaka helt utan omsättningskrav. Det är en av de stora USP:arna med dessa kampanjer – att du på ett snabbare sätt kan få dina vinster till uttagbara krediter. 

Riskfria spel marknadsförs ofta som unika kampanjer, där bettingsidorna kan pusha specifika mästerskap, matcher eller event som man vill locka nya kunder till. Betfair och Mr Green är spelbolag som vid återkommande tillfällen erbjudit riskfria spel med schyssta villkor – och som även har sådana aktiva just nu. 

Gratisspel

Gratisspelet påminner i viss mån om ovanstående form av odds bonus, men med en betydande skillnad – här får du ett spel, som också brukar kallas free bet, till en specifik summa att placera på valfritt eller utvalt evenemang. Det kan med andra ord erhållas även om ens spelkonto är nollat.

För att aktivera ett gratisspel brukar det krävas att man först lagt ett spel med egen insats och insättning. Därefter kan man alltså nyttja sitt gratisspel, inte sällan utan krav på omsättning till eventuella vinster. Däremot brukar man inte återfå insatsen, utan enbart vinstdelen av spelet. 

Gratisspel har man kunnat hitta hos spelbolag som Unibet och Campobet under en längre tid och det är en tydligt uppskattad bonusform.

Regler & villkor för oddsbonusar

Man ska påminna sig om att det alltid komma tillkomma några former av regler och villkor i samband med att man hämtar en odds bonus. Detta är för att motverka “bonusjagande” och att spelare det facto inte bara kan aktivera oddsbonusar för att sedermera ta ut summan av dessa. Tack och lov har svenska spelbolag, mycket till följd av spellagstiftningen, schyssta villkor – vilka framförallt handlar om maxtak, omsättningskrav och giltighetstid.

 • Summan av din odds bonus.
 • Maxtaket.
 • Omsättningskrav.
 • Giltighetstid.
 • Övriga bonus villkor.

Summan

Man kan inte sticka under stolen med att den totala summan av en bonus är oerhört viktig för spelarna och de bästa oddsbonusarna ska helst ha en hög sådan. Klassiska bonusar innebär oftast att man får dubbelt upp på sin insättning, oavsett vilken form bonusen det facto kommer i, men ibland är det betydligt mer än så. 

Maxtaket

Taket på en odds bonus är alltså hur stor bonusen kan bli om man maximerar den, något många vill nyttja. Det handlar alltså om hur mycket extra kan man få att spela för – 1 000 kr, 2 000 eller kanske 5 000 kronor? För den som spelar mer aktivt och/eller större bör titta efter de högsta maxtaken för bonusarna.

Omsättningskravet

Omsättningskrav är alltid en snackis gällande oddsbonusar och de bästa sådana har så lågt som möjligt. Detta är alltså hur många gånger man behöver omsätta bonussumman innan man kan ta ut sina eventuella vinster till banken. Kravet varierar alltid kraftigt mellan erbjudande till erbjudande, men kan vara enkelt att missa – vilket man definitivt ska undvika göra. Normalt varierar omsättningskravet på oddsbonusar mellan 2x-15x. 

Giltighetstid

Med ett tillkommande krav på omsättning, kommer också ett tidspann för att avklara detta – oddsbonusarnas giltighetstid. Standard är på totalt 60 dagar, men kan vara ner emot 30 och dessutom en bit uppåt. Om man inte avklarat omsättningen under den bestämda tidsperioden, ackumuleras ens vinster och enbart eventuell insättning finns kvar på kontot. Med andra ord är det av högsta betydelse att hålla koll på giltighetstiden för att inte råka ut för en plötslig, tråkig nyhet.

Bonuskod

Under de senaste åren, med en moderniserad spelmarknad, har bonuskoder blivit ett mindre vanligt inslag och krav för att låsa upp oddsbonusar – men de finns alltjämt kvar och används av ett antal spelbolag.

En bonuskod används alltså för att låsa upp ett erbjudande och för de bettingsidor med bonuskoder har också vi på Kelbet helt unika koder tillgängliga. Detta innebär att du, via oss, får ta del av deras bonusar och periodvis även helt unika bonuserbjudanden.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Varför spelbolag erbjuder odds bonusar

De bästa bettingsidorna ska förstås ha odds bonusar tillgängliga för nya spelare – det är ett sätt för dem att ge mervärde till spelarna och med det förhöjd underhållning. Varför bettingsidor väljer att dela ut bettingbonusar är för att fler ska få upp ögonen för deras produkt och vilja testa på den, även om det finns en risk att tagna erbjudanden innebär en kortsiktig ekonomisk förlust. 

Tack vare den stora konkurrensen som finns mellan olika bettingsidor om den svenska spelarbasen har oddsbonusarna bara blivit bättre och bättre med tiden, inte minst sett till enklare villkor och därmed ett högre värde för spelaren i fråga. På sätt och vis är det alltså en marknadsföringskostnad – en som vi rekommenderar att du som bettar utnyttjar, eftersom den är till spelarens fördel. 

Bästa odds bonus utan omsättningskrav

Det är inte allt för vanligt med en odds bonus utan omsättningskrav, men det finns en och annan kampanj tillgänglig för detta. När det saknas ett omsättningskrav innebär det att ens bonus fås i kontakter och detta appliceras inte sällan på oddsbonusar i form av riskfria spel. Och vilken är då den bästa oddsbonusen utan omsättningskrav just nu?

Påminn dig dock om att det finns få helt omsättningsfria bonusar, men desto fler med låga omsättningskrav, där man ändå behöver omsätta insättningen men inte bonusen.

Bonusar utan & med lågt omsättningskrav
1. BetfairHelt omsättningsfri bonus
2. BetwayBlott 1x i omsättningskrav
3. Mr GreenGratisspel utan krav på omsättning

Betfair

För den som uppskattar en välkomstbonus och fantastiska odds är Betfair ett utmärkt alternativ. Faktum är att de inte bara erbjuder en odds bonus, utan två – varav den ena är för spelbörsen och den andra den traditionella sportsbooken. 

Den förstnämnda är ett spel på 450 kr som man återfår insatsen från i kontanter, alltså utan omsättningskrav, vid en eventuell miss och den andra en bonus på 100% extra upp till 1 000 kr.

Betway

Hos Betway får man välja mellan två oddsbonusar, varav den ena för odds i allmänhet och den andra e-sport. Gemensamt för dessa är det extremt låga omsättningskravet – på enbart 1x – för en bonus som dubblar din första insättning. Ett supererbjudande för en kvalitativ bettingsajt.

Erbjudandet är för närvarande på 100 kronor och insättningsbonusen aktiverar man genom att göra en insättning via Trustly – helt utan krångliga villkor.

Mr Green

Via Mr Green hittar du odds på allt mellan himmel och jord och dessutom med en bra startbonus för sport. Med deras odds bonus på upp till 500 kr freebet får man sina vinsterna från den helt utan omsättningskrav, men för att låsa upp bonusen krävs det däremot däremot att man först spelar för motsvarande summa vid ett tillfälle. Oavsett om spelet sitter eller ej får man sitt freebet krediterat spelkontot.

Bästa odds bonus utan insättning

Oddsbonusar utan krav på insättning är extremt sällsynta av naturliga skäl – det riskerar att bli en riktigt dyr historia för bettingsidorna som tillhandahåller dem. Men då och då poppar dessa upp från ingenstans, inte sällan i kombination med att en bettingsajt har jubileum eller liknande, och vi kommer förstås presentera dessa så fort de dyker upp. 

Detta är alltså en bonus som man får direkt vid registrering, utan krav på någon insättning, och för närvarande kan vi inte presentera de bästa oddsbonusarna utan insättningskrav av anledning att det inte finns något aktuellt erbjudande.

Bästa oddsbonusar utan & låg insättning
1. UnibetUtan krav på hög insättning – 100 kr
2. BetsafeEtt av de lägsta insättningskraven
3. Casumo100 kr insättning för aktiverad odds bonus
4. CoolbetHundralapp i insättning & utan krångliga krav
5. ComeOnSänkt insättningskrav till 100 SEK

Bästa oddsbonusar för nya spelare

För den som inte är van med betting, eller kanske till och med en total nybörjare, kan behöva fundera lite extra på vilken form av oddsbonus som passar den bäst. Moderna och nya oddsbonusar tenderar vara de bästa bonusarna eftersom de kan behöva en extra skjuts i samband med lansering. 

Så, i vilken form bör de bästa oddsbonusar vara för nybörjare?

 • Lågt omsättningskrav: Detta eftersom du slipper binda dig till ett spelbolag under längre tid och snabbt kan ta ut eventuella vinster om du inte trivs med den bettingsidan eller att spela överhuvudtaget. Du binder dig därmed inte till större krav på aktivitet.
 • Lägre bonussumma: Precis som för ovanstående kan det vara en bra idé att först välja en lägre bonussumma av anledningarna att det tar mindre tid att få ut bonusen till uttagbara pengar samt att en nybörjare i allmänhet bör vara försiktiga med att spela större. Börja smått!
 • Utan krångliga villkor: Krångliga villkor är det värsta som finns. Det kan handla om korta tider för att omsätta summan, märkliga minimumodds eller att enbart specifika spel räknas mot bonusen. De bästa oddsbonusarna ska ha enkla villkor, och det är inte minst viktigt att beakta som mer grön i bettingvärlden. 

Hur får jag en sportbonus?

Med tekniska lösningar som BankID och Trustly, som tillsammans skapar fenomenet betting utan konto, har det aldrig enklare att erhålla en sportbonus när man blir del av ett spelbolag. Detta innebär att registreringen samt den insättning som krävs för att aktivera bonusen på sin höjd tar upp emot ett par minuter totalt.

Hos de flesta spelbolagen med sportbonusar är det med andra ord bara att registrera och verifiera sig samt sin betalning med mobilt BankID för att aktivera bonusen. Detta skiljer sig från förr i tiden, när man inte sällan behövde legitimera sig manuellt med exempelvis bilder på ett ID- eller körkort. 

Allt som oftast sker processen få sin sportbonus automatiskt, såvida man accepterar de tillhörande villkoren och adderar en eventuell bonuskod, och därefter är det bara att spela med den boostade spelkassan.

sportbonusar
 • Registrera dig via något av spelbolagen i topplistan.
 • Acceptera deras sportbonus samt villkoren.
 • Addera eventuell bonuskod för att aktivera erbjudandet. 
 • Gör en snabb insättning till ditt konto.
 • Bonusen ska nu återfinnas på ditt konto.

Fördelar & nackdelar med sportbonusar

Att sportbonusar är någonting som höjer ens vinstchanser och underhållningsvärdet – mer spel för pengarna – är förstås den huvudsakliga anledningen till varför spelare aktivt söker efter dessa. Men som med allt annat ska man inte sopa under mattan med att det finns nackdelar utöver de stora fördelarna med att hämta samt spela med oddsbonusar. Detta specifikt avhandlar vi nedan.

Fördelar

De allra flesta uppskattar sportbonusar och det finns oräkneliga fördelar med att hämta så många som möjligt.

Ja, vem vill inte ha mer att spela för – och större chanser till att vinna – utan att riskera mer av sina egna pengar? För den som är ute efter en sportbonus har vi sammanställt de allra bästa i våra topplistor.

 • Mer att spela för – utan större risk.
 • Fler vinstchanser med en bonus.
 • Chansen att testa på ett spelbolag billigt.

Nackdelar

Man ska dock inte sopa under mattan med att vissa nackdelar tillkommer om man accepterar och spelar med sportbonusar.

Även om de i relation till de positiva delarna är små, ska man definitivt ta hänsyn till det krångel som din sportbonus eventuellt kan medföra sig.

 • Bonusen är – oftast – låst mot omsättningskrav.
 • Eventuella minimumodds för att omsätta den.
 • Du kan inte ta ut dina vinster innan alla villkor är avklarade.

Skillnaden på en odds bonus & casino bonus

I och med att allt fler spelbolag har både odds och casino tillgängligt för deras medlemmar, snarare än det ena eller andra, uppstår det ofta frågor – hur skiljer sig en odds bonus mot en casino bonus?

Givetvis handlar det här om fall till fall, erbjudande till erbjudande, men det finns definitivt påtagliga skillnader mellan bonusarna och hurdana de är utformade. Däremot är spelformerna så pass markant olika varandra att det kräver skillnader i såväl summor som villkor och inte minst omsättning.

 • Generellt lägre omsättningskrav på oddsbonusar.
 • Mindre totalsummor på bonusar för odds.
 • Färre krångliga villkor i det finstilta för bettingbonusar.

Exempel på en typisk odds bonus:

 • 100% extra på din första insättning.
 • Bonus upp till maximalt 1 000 kronor.
 • 5x i omsättningskrav på bonussumman.
 • Minimumodds på 1.6 för omsättningen.

Exempel på en typisk casino bonus:

 • 200% extra på insättningen.
 • Maxmal bonus på 3 000 kronor.
 • Omsätt bonusen 30x innan uttag.
 • Specifika spel exkluderade mot kravet.

Tillfälliga regler för oddsbonusar

Som ett resultat av pandemin infördes det tillfälliga regler runt oddsbonusar och erbjudanden för spelbolag i allmänhet. Begränsningar till maximalt 100 kronor i bonusvärde infördes, tillsammans med hårdare kontroll på speltider och insättnings- samt förlustgränser för spelare hos licensierade operatörer. 

De praktiska resultaten av bonusrestriktionerna är svåra att värdera eftersom det saknas djupgående data på området. 

Bonusarna är tillbaka

Under slutet av 2021 slopades restriktionerna för bonusar hos bettingsidor och casinon i landet och det innebär en större frihet för spelbolagen och vilka kampanjer de kan erbjuda deras spelare. 

Den stora skillnaden är att summan av bonusen numera får vara på mer än 100 kronor och obegränsat uppåt, vilket inneburit en bättre marknader och ett frodigare utbud av högkvalitativa oddsbonusar. En bonus per kund och spellicens kvarstår dock, precis som före de tillfälliga restriktionerna.

Framtiden får utvisa huruvida det kommer införas större begränsningar för oddsbonusar senare, men för närvarande finns det – glädjande nog – en uppsjö av trevliga bonusar att ta del av. 

Vanliga frågor om oddsbonusar:

✅ Hur jämför ni oddsbonusar?

Vi som arbetar på och med Kelbet har mångårig erfarenhet från spel och att marknadsföra Sveriges bästa oddsbonusar. Våra jämförelser grundar sig i flera aspekter, utöver att spelbolaget i sig ska vara bra, värderar vi schyssta villkor för spelarna högst av allt. Detta innefattar låga omsättningskrav och färre krusiduller i de finstila bonusvillkoren.

✅ Är störst bonus alltid bäst?

Givetvis är stora bonusar ofta attraktiva sett till att man får ännu mer att spela för, men störst odds bonus behöver definitivt inte alltid vara bäst. Om man spelar mindre aktivt, kanske bara lite då och då eller bara på ett specifikt evenemang, är det oftast bättre att ta en mindre bonus för att slippa binda sig till spelbolaget över längre tid. 

✅ Jag har inte fått min odds bonus – hur gör jag?

Det är sällan som problem med att få sin odds bonus inträffar hos svenska och seriösa spelbolag, men det kan förstås hända. Om fallet är som sådant bör du kontakta bolagets kundtjänst, som snabbast kan lösa ditt problem.

✅ Vilka fördelar finns med en oddsbonus?

Man kan sammanfatta fördelarna med en oddsbonus under en mening: mer spel för pengarna. Du riskerar mindre, men får mer att spela för och således fler vinstchanser – utan att den delen försäkrar några. 

✅ Finns det nackdelar?

En nackdel med en bonus, eftersom den i vanliga fall behöver omsättas vid ett antal tillfällen, är att du på sätt och vis binder dig till att spela om du vill ha chansen att få ut dina vinster. Då kan det passa bättre med en mindre betting bonus. 

✅ Vad är ett omsättningskrav?

Ett omsättningskrav finns för att du som spelare inte ska kunna erhålla oddsbonusar och omedelbart ta ut summan av dessa, utan att spela. Det innebär i enkelhet att bonussumman behöver omsättas, spelas för, ett antal tillfällen innan man – vid vilja – kan ta ut pengarna till sitt bankkonto.

Sammanfattning

Som svensk bettare hittar man bland spelmarknadens bästa oddsbonusar och det har många förklaringar. Dels är konkurrensen mellan bettingsidorna enorm, varpå erbjudandena behöver vara extremt bra för att sticka ut, och därutöver kan svenska bolag enbart dela ut en odds bonus per spelare varpå det är av ännu större vikt att den kampanjen faktiskt håller hög klass.

Genom att ta del av någon av de oddsbonusar som är listade hos oss på Kelbet kan du vara säker på att de håller måttet, har schyssta villkor och därmed kunna snickra ihop en ännu mer slagkraftig bettingkassa. Givetvis är alla spelbolag här licensierade av Spelinspektionen, vilket innebär att du som spelare skyddas av fler och större rättigheter. 

Om du hämtar någon odds bonus från oss vill vi understryka vikten av att hålla fötterna på jorden, spela med stor ansvarsfullhet och påminna sig om att bonusarna inte på något sätt innebär säkra vinster i samband med att du spelar.