18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Bettingsidor med BankID

Betting och BankID passar varandra som handen i handsken. Genom tjänsten öppnar sig möjligheten till ett mer krångelfritt spelande, vilket blivit en av marknadens stora prioriteringar. Här delar vi med oss av allt du behöver veta om bettingsidor med BankID och tipsar om de bästa operatörerna för det. 

ComeOn
Bonus
LeoVegas
Bonus
Betsson
Bonus
Interwetten
Bonus
Expekt
Bonus
Speedy Bet
Bonus
No Account Bet
Bonus
Coolbet
Bonus

Snabblänkar:

BankID hos bettingsidor

Att tillhandahålla BankID är en av de främsta kvalitetsstämplarna som bettingsidor kan stoltsera med. Man kan också se ett explosionsartat stärkt intresse för spelbolag med BankID via vad spelare aktivt söker efter. 

Anledningen är att man kan erbjuda en så pass mycket mer krångelfri spelupplevelse till spelarna – i mer eller mindre vilken process som helst; registrering, inloggning och betalningar – och ett spelbolag som inte har BankID tillgängligt blir ofta bortvalt till följd av bara det.

Faktum är att BankID alltjämt är ett relativt nytt fenomen inom online betting, men tjänsten har redan fått extremt starkt fäste och finns numera tillgängligt hos den absoluta majoriteten av bettingsidorna – om än i olika omfång. Vissa har exempelvis enbart BankID för betalningar, medan tillåter spelarna ha deras privata sådana för spelkonto.

bettingsidor med bankid

Bästa bettingsidor med BankID 2024

Tillväxten av BankID inom betting-världen har varit enorm de senaste åren och nu under 2024 är det extremt få bettingsidor som ännu inte valt att implementera funktionen. Däremot existerar desto större skillnader i hur och för vilka funktioner man valt att erbjuda den, varpå det kan vara svårt att uppskatta vilka de bästa bettingsidorna med BankID faktiskt är.

Precis av denna anledning har vi på Kelbet, med den expertis som finns inom teamet, skapat den här sidan för att sammanställa vilka bettingsidor med BankID som är de bästa – tillsammans med den relevanta information som finns kring ämnet. 

Vår topplista består enbart av högt kvalitativa bettingsidor som har BankID tillgängligt, vilket särskiljer oss från övriga jämförelsesidor, och redan nu kan vi höja en rekommendation för spelbolag som NordicBet och Unibet som vi uppfattar sticka ut i positiv bemärkelse vad gäller just implementeringen av BankID.

 1. NordicBet
 2. Unibet

1. NordicBet

NordicBet är ett av Sveriges mest klassiska och uppskattade spelbolag och hos dem hittar du förstås också BankID tillgängligt – oavsett om du vill registrera dig, logga in eller utföra transaktioner. För att använda ditt BankID hos dem måste du dock vara skriven i landet – annars får man skapa ett traditionellt spelkonto.

När du bettar hos NordicBet hittas du odds från alla världens hörn, men inte minst sticker de ut i deras fokus mot svensk sport och lägre divisioner. Därutöver har de en livebetting-tjänst som vi anser sticka ut och vara en av de bästa i landet. 

2. Unibet

Unibet var tidigt ute med att införa betting med BankID för deras kunder och med succén som blev har de ersatt tidigare lösningar för att skapa konto med tjänsten, vilket innebär att du helt slipper ladda upp någon övrig information. Här hittar du en fantastisk spelprodukt, som passar såväl nybörjaren som proffset. 

Att Unibet är förstahandsvalet bland så pass många svenskar som älskar sport och odds talar sitt klara språk. Här kommer du definitivt känna dig hemma. 

Betting med BankID

Efter åratal av att vara en del av svenskarnas vardagliga liv, har BankID även hittat in i sfären av betting online. Genom betting med BankID får du som spelare bättre och smidigare spelupplevelse, som i större eller mindre omfattning kan erbjudas av majoriteten av alla spelbolag.

betting med bankid

Att förstå varför BankID blivit ett så pass populärt komplement för betting, såväl som andra områden, är enkelt. Eftersom man via BankID-appen kan identifiera sig hos en operatör, eller betalningsprocess, på nolltid – vad som kallas KYC – blir allt såväl säkrare som snabbare under spelsejouren.

Detta berör allt från processen av registrering, inloggning och verifiering till betalningar som indirekt eller direkt sköts med ens BankID. Flera av alla bettingsidor som verkar i Sverige har numera även introducerat möjligheten att använda sitt personliga BankID, mobilt eller via fil, som spelkonto direkt.

Genom betting med BankID får du som spelare mer tid åt spelandet, snabbare processer på områden som att öppna konto och göra utbetalningar samt slipper dessutom dela med dig av mer uppgifter än nödvändigt till spelbolaget. En perfekt lösning, eller hur?

Vad är KYC?

KYC betyder “Know your costumer” – sättet ett företag verifierar deras kunder och spelbolag deras medlemmar. Detta är ett krav för att tillhandahålla en plattform för betting, för att bekämpa kriminalitet som penningtvätt, och BankID är den mest populära, snabba och säkra KYC-tjänsten just nu.

Jämför bettingsidor med BankID

Att som privatperson och sporadisk sportbettare hålla koll på alla bettingsidor och de med BankID inkluderade är förstås mycket begärt. Detta med hänsyn till det stora antalet operatörer som är aktiva och licensierade, vilka alla skiljer sig åt markant samt har olika USP:ar, och av denna anledning vill vi på Kelbet underlätta din jakt på nästa spelbolag med BankID.

 1. Jämför bettingsidor med BankID i topplistan.
 2. Se över vilket erbjudande du uppskattar mest.
 3. Klicka på “Till spelbolaget!”. 
 4. Du slussas till deras hemsida och registreringsprocess.
 5. Aktivera en bonus, om så önskas.
 6. Avsluta registrering & logga in med BankID.

Genom att låta våra experter göra jämförelsen av de spelbolag som har BankID, kan du snabbare komma igång med spelandet – och framförallt minskar det risken att du blir missnöjd med valet av bettingsajt.

Hur du använder Bank ID hos spelbolag

Bank ID är framförallt kopplat till tre olika processer bland de spelbolag som erbjuder tjänsten; registrering, inloggning och betalningar. Med andra ord mer eller mindre allting som inte direkt handlar om bettingen i sig, att placera spel eller leta efter odds. Målet med detta? Att spelarna ska få en bättre och krångelfri upplevelse hos dem.

Nedan beskriver vi hos Bank ID nyttjas och används hos spelbolag och hur processerna ser ut steg för steg.

Registrering & inloggning med Bank ID

 1. Gå till “Skapa ett konto” eller “Registrering” hos ett spelbolag.
 2. Skriv in ditt personnummer & klicka på signera med Bank ID.
 3. Öppna BankID-appen & slutför med din sexsiffriga kod.
 4. Du är nu medlem hos spelbolaget.

Förr var det användarnamn och lösenord, med manuellt adderade personliga uppgifter, exempelvis bild på ID eller körkort, som krävdes för att registrera och verifiera sig samt logga in hos ett spelbolag. Nu är verkligheten en helt annan under möjligheten att spela med Bank ID hos mängder olika bettingsidor i Sverige.

betting bankid inloggning betsson

Genom att istället registrera sig och logga in med Bank ID kräver spelbolaget inga andra verifieringsuppgifter av dig och dessa steg kan alltid skötas med ditt personnummer och signering i ett mobilt Bank ID.

Betalningar med Bank ID

 1. Gå till “Insättningar” eller “Uttag“.
 2. Välj en betalningsmetod som är kompatibel med Bank ID.
 3. Skriv in summan du vill sätta in eller ta ut & klicka dig vidare.
 4. Starta din app för BankID och signera betalningen.

Nästa steg och det kanske mest fördelaktiga sättet att utnyttja Bank ID-tjänsten är för dina betalningar och specifika betalningsmetoder. Detta är exempelvis med i första hand Trustly och Swish, vars in- och utbetalningar verifieras med Bank ID, vilket bidrar till de rekordsnabba transaktionerna. 

BankID passar perfekt för snabba betalningar med Swish och Trustly.

Detta är möjligt eftersom man inte behöver verifiera sin identitet utöver att signera med sitt BankID, som för över de nödvändiga uppgifterna till såväl spelbolaget i fråga som din personliga bank. Med andra ord hoppas det steget som traditionellt tagit längst tid också över, varpå dessa betalningar sker snabbare än övriga. 

betting med bankid betalningar noaccountbet

Betta med BankID – fördelar & nackdelar

Som med allt annat kommer allt med sina fördelar och nackdelar, och så även för runt att betta med. Enligt oss är fördelarna dock så pass dominanta att de knappt kan ställas emot varandra, men det kan vara det för andra och därmed vill vi vara transparenta och därför lyfta båda sidor av myntet när du står i valet och kvalet mellan att skapa konto hos bettingsidor med BankID, eller utan.

Fördelar

 • Registrering på rekordsnabb tid med BankID.
 • Säker inloggning med tvåstegsverifiering.
 • Snabba uttag med BankID.
 • Med BankID slipper du verifiera dig med personliga dokument.
 • Med Mobilt BankID har du allt du behöver i mobilen.

Nackdelar

 • Utan BankID – ingen möjlighet till att betta.
 • Du kan inte spara inloggningsuppgifter i webbläsaren.

Egenskaper med BankID Betting

Det finns massvis av fantastiska funktioner samt egenskaper som tillkommer med BankID-betting bland de spelbolag som har implementerat tjänsten i deras produktutbud.

På egen hand uppfyller BankID i princip bara en sak; möjligheten till registrering och inloggning hos de olika bettingsajterna. Däremot är flera andra tjänster helt beroende av tjänsten, i verifierings- och signeringsfasen, och utan BankID hade bettandet sett helt annorlunda i relation till dagens spellandskap. Också till det sämre.

Tack vare Bank ID har helt nya möjligheter öppnat sig för den som önskar ett smidigare bettingäventyr – och detta berör exempelvis möjligheten till snabba uttag och att betta utan konto, för att inte glömma bort det senaste tillskottet i bettingsfären; Swish.

Spelbolag med BankID & utan konto

Ni har säkert hört talas om uttrycket att – spela utan konto? Trots att det är ett relativt nytt fenomen sedan 2018, finns det en uppsjö av så kallade bettingsidor utan konto och med BankID på marknaden.

Betting utan konto innebär att man skapar ett konto med BankID, vilket ofta upplevs som kontofritt.

Man kan sammanfatta och koka ner det till att BankID ersatt traditionella konton, vilket fört med sig enorma fördelar för dig som spelare – rekordsnabba transaktioner, större säkerhet och spelkonton under ditt personnummer. Alltid på direkten och via banken.

Utöver ovanstående kommer du heller inte – möjligen vid extremt sällsynta tillfällen – behöva skicka in personliga dokument och uppgifter som bilder på ditt pass eller ID eftersom signering och verifiering istället, som nämnt, sker med BankID.

spelbolag med bankid utan konto betinia
 • Betting utan konto & Bank ID: Istället för krångel med registrering och inte minst uttag kan man via BankID och Trustly i symbios, vad som kallas betting utan konto, starta sitt betting-äventyr omedelbart. Genom dessa bettingsidor kan du fokusera på det du faktiskt vill; att spela. Här startar du ditt konto på bara en eller ett par minuter och får dina vinster till banken direkt.

Spelbolag med BankID & snabba uttag

Från långa väntetider och besvär – till enorm smidighet och extremt snabba uttag. Utan tjänsten BankID hade man inte kunnat hitta bettingsidor med snabba uttag utifrån den måttstock som finns idag, där man faktiskt kan få direkta utbetalningar med vissa betalningsmetoder.

Genom uttag via tjänster kopplade till BankID får du snabbast möjliga uttag från spelbolaget till bankkontot.

bankid spelbolag snabba uttag campobet

Ni som varit med i svängen under några års tid minns säkert när de normala väntetiderna för uttag från olika spelbolag oftast dröjde flera arbetsdagar och ibland uppemot en vecka totalt.

Detta är numera ett minne blott eftersom du får din identitet och bankuppgifterna kopplade till spelbolaget direkt med BankID, vilket Campobet är ett exempel på.

Tillgången till snabba uttag hittar du mer eller mindre alltid hos bettingsidor med BankID, men det krävs därutöver att de har betalningsmetoder som Swish samt Trustly, vars transaktioner båda signeras med Bank ID, tillgängliga.

En påminnelse är att använda samma uttagsmetod som för insättningen, för snabbast möjliga transaktionsprocess. Vid en annan kan det, åtminstone vid första tillfälle, dröja något.

 • Betting med snabba uttag & Bank ID: Genom att använda en betalningsmetod som är kopplad och beroende av BankID hos ett spelbolag, får du de snabbaste möjliga uttagen och med vissa till och med direkta sådana. Med andra ord krävs det att du använder en uttagsmetod som faktiskt fungerar för snabba utbetalningar, inte bara att spela hos ett spelbolag som klassas som “snabbt”.

Spelbolag med BankID & Swish

För att kunna nyttja de snabbaste och smidigaste utbetalningarna krävs det att du hittar bettingsidor med Swish och således även BankID, som man använder för att godkänna och signera betalningarna med.

Inom bettingsfären är Swish den senaste såväl som hetaste nyheten. Betalningsmetoden växer så det knakar, både sett till hur många spelbolag som erbjuder Swish, men också utifrån vad spelare aktivt söker efter – exempelvis via olika sökmotorer på nätet.

bettingsida bankid swish casinostugan

Swish är hur hett som helst och vi förstår varför; dess fantastiska användarvänlighet, överföringar och betalningar som sker på direkten – oavsett om det handlar om en insättning eller ett uttag. Bland annat Casinostugan har Swish för både insättningar och uttag.

Gällande tryggheten är Swish och BankID dessutom en närmast oslagbar kombination. Säkerhetsnivån är svår att rå på och man undviker behöva lämna ut annat än sitt telefonnummer till spelbolaget, för att sköta resterande i respektive app för tjänsterna.

 • Betting med Swish & Bank ID: En portion av de miljontals betalningar som sker med Swish månadsvis är till och från olika spelbolag – och antalet blir bara fler. Genom signering via BankID är betting med Swish en av de bästa metoderna, enligt oss, för att utföra transaktioner till och från spelkontot. Fördelarna är oräkneliga och nu hoppas vi framförallt på att fler bettingsidor inför Swish även för uttag.

Spelbolag med BankID & Trustly

Tillsammans är BankID och Trustly en kärlekshistoria utan måttstock inom bettingbranschen. Strax före spelregleringen lanserade flera bettingsidor Trustly tillsammans med BankID och nu är det extremt få kvar som inte erbjuder tjänsterna.

Trustly är den betalningsmetod som alltjämt har högst status på marknaden. Detta kan förklaras med att den är kompatibel med att “spela utan konto“, men även för dess stora säkerhet och att den används mer eller mindre överallt för online-betalningar.

Genom Trustly, vars betalningar bekräftas med BankID, sker insättningarna direkt och uttagen snabbt. Hos vissa spelbolag kan man se till att en transaktion till det kopplade bankkontot sker i samband utloggning. Man kan mer eller mindre påstå att ens bank blir spelkontot.

Med BankID och Trustly slipper du helt och hållet att krångla med att skicka in personliga uppgifter och andra detaljer som kan kännas otrygga att dela med sig av, exempelvis ett kortnummer. Denna kombination är dessutom en av de snabbaste sett till transaktionstider – nästan alltid utförda inom en kvart, allt som oftast kortare tid än så.

bankid betting & trustly
 • Betting med Bank ID & Trustly: Säkerhet, snabbhet och användarvänlighet är de tre ledorden för att betta med Trustly och därmed BankID. För spelbolagen är det av en stark kvalitetsstämpel att erbjuda Trustly som alternativ – helst av allt även med uttag, vilket dessvärre inte alltid (men oftast) är fallet. Även framtidens betting kommer definitivt kretsa runt Trustly.

Bettingsidor med BankID & svensk licens

BankID är en helt unik tjänst för svenskar och hittas således exklusivt hos spelbolag med svensk licens och det har varit en omedelbar succé. Faktum är att flera bettingsidor införde Bank ID strax före spelregleringen, för att vara väl förberedda på vad som skulle komma.

Någonting som stått i centrum för licensieringen av spelmarknaden är spelarnas säkerhet, varpå kombinationen betting med BankID och svensk licens passar som handen i handsken. Genom att enbart spela hos dessa blir din säkerhet som konsument och spelare större och dessutom är registrering, inloggning och betalningar avsevärt mer effektivt och säkert via just Bank ID.

Med svensk licens får du som spelare:

 • Möjligheten att använda BankID för snabbare och säkrare processer.
 • Skattefria vinster på spel.
 • Starkare konsumentskydd.
 • Tillgång till Spelpaus.
 • Chansen att spela på några av världens bästa spelbolag.

Faktum är att nästintill alla bettingsidor som har en svensk licens också infört BankID, om än i olika utsträckning. Vissa – och de blir allt fler – har valt BankID som huvudsakligt fundament för hela produkten, medan andra varit mer konservativa och enbart tillhandahåller vissa metoder för betalningar kopplade till BankID.

Om BankID

Bank-ID är det största e-legitimationssystemet som existerar i Sverige och bakom produkten står företaget Finansiell ID-Teknik BID AB, som i sin tur har ett antal storbanker bakom sig. Redan 2003 lanserades BankID och numera används det av över 8 miljoner användare, enbart med de med svenskt personnummer, samt tusentals organisationer, företag och myndigheter.

Varianter av BankID:

 • Mobilt BankID – det mest populära alternativet.
 • BankID på kort till bankdosa.
 • BankID via fil på datorn.
bankid

Banker kopplade till BankID:

 • Danske Bank
 • Handelsbanken
 • ICA Banken
 • Länsförsäkringar
 • Nordea
 • SEB
 • Skandia
 • Sparbanken Syd
 • Swedbank
 • Ålandsbanken

Vanliga frågor om BankID hos bettingsidor:

✅ Vad är betting med BankID?

Betting med BankID innebär att du använder ditt BankID som ditt personliga spelkonto och/eller för utförda betalningar. Hos spelbolag som till fullo implementerat det använder man alltså sitt BankID för registrering, inloggning, verifiering samt olika former av betalningar. 

✅ Hur många bettingsidor har BankID?

BankID används hos majoriteten av svensklicensierade bettingsidor, men enbart för vissa av processerna för en del av dem. Däremot finns det numera en handfull fullfjädrade bettingsidor med BankID och det är dessa som presenterar på den här sidan.

✅ Är BankID säkert att använda för betting?

Du hittar inte mer säkra digitala tvåstegsverifiering-tjänster än BankID, som är framtagen i ett samarbete med de största bankerna i Sverige. Här behöver du inte oroa dig för förlorade inloggningsdetaljer eller att dela med dig av exempelvis kortuppgifter på nätet.

✅ Finns det spelbolag utan BankID med licens?

Ja, det finns fortfarande ett antal spelbolag som inte skaffat BankID ännu och det är bland andra Tipwin och Bet365. 

✅ Vilka betalningar kan utföras med BankID-signering?

Det finns flera betalningsmetoder som är synkade och beroende av BankID. De mest populära av dessa är Trustly och Swish.

Sammanfattning

Att betta med BankID har aldrig varit enklare och utbudet av spelbolag aldrig varit större än vad det är idag. Men med ett så pass stort utbud av bettingsidor med BankID kan det kännas förvirrande och svårt att hitta de bästa alternativen på marknaden, varpå vi skapat den här dedikerade guiden för just er. 

Här hittar ni bara de bästa BankID-bettingsidorna som finns tillgängliga för svenska spelare och som är licensierade. För oss krävs det dessutom mer än att bara ha BankID tillgängligt för sina spelare att marknadsföras – det måste också vara ett riktigt bra spelbolag i övrigt. Här ska det därmed inte finnas någon större risk till missnöje, om du väljer någon av våra samarbetspartners att spela hos.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: