18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Bettingsidor med BankID

Betting och BankID passar varandra som handen i handsken. Genom tjänsten öppnar sig möjligheten till ett mer krångelfritt spelande, vilket blivit en av marknadens stora prioriteringar. Här delar vi med oss av allt du behöver veta om bettingsidor med BankID och tipsar om de bästa operatörerna för det. 

Om betting med BankID

BankID har varit en del av svenskarnas vardagliga liv under evigheter, men inte förrän på senare år också letat sig in i sfären av betting på nätet. Betting med BankID har sakta men säkert fått en större roll i spelbolagens produkter – och är mer eller mindre fundamentet på vad allt vilar på numera. 

Detta berör allt från processen av registrering, inloggning och verifiering till betalningar som indirekt eller direkt sköts med ens BankID. Majoriteten av svenska bettingsidor med BankID erbjuder till och med att deras spelare kan använda tjänsten som deras fundament för spelkonton.

Genom betting med BankID får du som spelare mer tid åt spelandet, snabbare processer på områden som att öppna konto och göra utbetalningar och slipper dessutom dela med dig av mer uppgifter än nödvändigt till spelbolaget. 

betting med bankid

Bästa bettingsidor med BankID 2022

Tillväxten av BankID inom betting-världen har varit enorm de senaste åren och nu under 2022 är det extremt få operatörer som ännu inte valt att implementera funktionen. Däremot existerar desto större skillnader i hur och för vilka funktioner man valt att erbjuda den, varpå det kan vara svårt att uppskatta vilka de bästa bettingsidorna med BankID faktiskt är.

Precis av denna anledning har vi på Kelbet, med den expertis som finns inom teamet, skapat den här sidan för att sammanställa vilka bettingsidor med BankID som är de bästa – tillsammans med den relevanta information som finns kring ämnet. 

Vår topplista består enbart av högt kvalitativa bettingsidor som har BankID tillgängligt, vilket särskiljer oss från övriga jämförelsesidor, och redan nu kan vi höja en rekommendation för spelbolag som William Hill, NordicBet samt Unibet som vi uppfattar sticka ut i positiv bemärkelse vad gäller just implementeringen av BankID.

 1. NordicBet
 2. Unibet
 3. William Hill

1. NordicBet

NordicBet är ett av Sveriges mest klassiska och uppskattade spelbolag och hos dem hittar du förstås också BankID tillgängligt – oavsett om du vill registrera dig, logga in eller utföra transaktioner. För att använda ditt BankID hos dem måste du dock vara skriven i landet – annars får man skapa ett traditionellt spelkonto.

När du bettar hos NordicBet hittas du odds från alla världens hörn, men inte minst sticker de ut i deras fokus mot svensk sport och lägre divisioner. Därutöver har de en livebetting-tjänst som vi anser sticka ut och vara en av de bästa i landet. 

2. Unibet

Unibet var tidigt ute med att införa betting med BankID för deras kunder och med succén som blev har de ersatt tidigare lösningar för att skapa konto med tjänsten, vilket innebär att du helt slipper ladda upp någon övrig information. Här hittar du en fantastisk spelprodukt, som passar såväl nybörjaren som proffset. 

Att Unibet är förstahandsvalet bland så pass många svenskar som älskar sport och odds talar sitt klara språk. Här kommer du definitivt känna dig hemma. 

3. William Hill

Hos William Hill kan du snabbt komma igång att betta med ditt BankID – på bara någon minut. Genom deras Expressregistrering och -inloggning behöver du knappt ödsla någon tid på annat än det du faktiskt är ute efter – betting. 

Därutöver har William Hill de senaste åren fått ett rejält ansiktslyft, både sett till hemsidan; dess struktur och design – men inte minst deras utbud av spel och attraktiva odds.

Jämför spelbolag med BankID

Att som privatperson och sporadisk bettare hålla koll på alla bettingsidor och även de med BankID är förstås mycket begärt. Detta med hänsyn till det stora antalet operatörer som är aktiva och licensierade, vilka alla skiljer sig åt markant samt har olika USP:ar, och av denna anledning vill vi på Kelbet underlätta din jakt på nästa spelbolag med BankID. Men vilken väg ska man vandra?

 1. Jämför bettingsidor med BankID i topplistan.
 2. Se över vilket erbjudande du uppskattar mest.
 3. Klicka på “Till spelbolaget!”. 
 4. Du slussas till deras hemsida och registreringsprocess.
 5. Aktivera en bonus, om så önskas.
 6. Avsluta registrering & logga in med BankID.

Registrering & inloggning med BankID 

Förr var det användarnamn och lösenord, med manuellt adderade personliga uppgifter, exempelvis bild på ID eller körkort, som krävdes för att registrera och verifiera sig samt logga in. Nu är verkligheten en helt annan under möjligheten att betta med BankID hos olika bettingsidor i landet.

Genom att istället registrera sig och logga in med BankID kräver spelbolaget inga andra verifieringsuppgifter av dig och dessa steg kan alltid skötas med ditt personnummer och signering i ett mobilt BankID.

Betalningar med BankID

Nästa steg och det kanske mest fördelaktiga sättet att utnyttja tjänsten är för dina betalningar och specifika betalningsmetoder hos bettingsidor med BankID. Detta är exempelvis med i första hand Trustly och Swish, vars in- och utbetalningar verifieras med BankID, vilket bidrar till de rekordsnabba transaktionerna. 

Detta är möjligt eftersom man inte behöver verifiera sin identitet utöver att signera med sitt BankID, som för över de nödvändiga uppgifterna till såväl spelbolaget i fråga som din personliga bank. Med andra ord hoppas det steget som traditionellt tagit längst tid också över, varpå dessa betalningar sker snabbare än övriga. 

bettingsidor med bankid

Funktioner med BankID betting

Det finns massvis av fantastiska funktioner som tillkommer med BankID betting, vilka vi också berört ovanför. Tack vare tjänsten har helt nya möjligheter öppnat sig för den som önskar ett smidigare bettingäventyr – och detta berör exempelvis möjligheten till snabba uttag och spel utan konto.

Betting med BankID & utan konto

Ni har säkert hört talas om uttrycket – att spela utan konto? Detta är nytt fenomen sedan 2018, men blev inte dominant på marknaden förrän ett par år sednare, och nu hittar man betting utan konto med BankID hos majoriteten av bettingsidor som verkar på marknaden. 

Man kan sammanfatta och koka ner det till att BankID ersatt traditionella konton, vilket fört med sig enorma fördelar för dig som spelare – rekordsnabba transaktioner, större säkerhet och spelkonton under ditt personnummer.

Betting med BankID & snabba uttag

Ni som varit med i svängen under några års tid minns säkert när de normala väntetiderna för uttag från olika spelbolag oftast dröjde flera arbetsdagar och ibland uppemot en vecka totalt. Detta är numera ett minne blott och betting med snabba uttag via BankID-verifiering är numera – oftast – på mindre än 5-15 minuter. 

Varför detta blivit möjligt är att du verifierar din identitet inför både bettingsida och bank i samma veva – men kom ihåg; du måste använda dig av en betalningstjänst som också är kopplad till tjänsten.

Helt utan avgifter

Det bästa med insättningar och uttag via BankID nästintill alltid sker helt utan avgifter. Rent teoretiskt skulle olika bettingsidor kunna ta en avgift alldeles oavsett vilken betalning det handlar om, men för spelbolag med BankID är det just nu inget som tar avgifter för de relevanta betalningarna. 

Betta med BankID – fördelar & nackdelar

Som med allt annat kommer allt med sina fördelar och nackdelar, och så även för den som bettar med BankID. Enligt oss är fördelarna dock så pass dominanta att de knappt kan ställas emot varandra, men det kan vara det för andra och därmed vill vi vara transparenta och därför lyfta båda sidor av myntet när du står i valet och kvalet mellan att skapa konto hos bettingsidor med BankID, eller utan.

Fördelar

 • Registrering på rekordsnabb tid med BankID.
 • Säker inloggning med tvåstegsverifiering.
 • Snabba uttag med BankID.
 • Med BankID slipper du verifiera dig med personliga dokument.
 • Med Mobilt BankID har du allt du behöver i mobilen.

Nackdelar

 • Utan BankID – ingen möjlighet till att betta.
 • Du kan inte spara inloggningsuppgifter i webbläsaren.

Spelbolag med BankID & svensk licens

BankID är en unik tjänst för svenskar och var en av huvudpunkterna som framfördes till operatörerna i samband med att spellicensen infördes. Därför går bettingsidor med svensk licens och BankID hand i hand, även om det finns vissa spelbolag som valt att inte ha BankID integrerat med alla funktionaliteter på deras sida.

Redan innan den svenska spellicensen lanserades hade flera spelbolag förberett sig med implementeringen av BankID och man kan onekligen understryka att det varit en succé. Med BankID och svensk licens får man smidigast möjlig betting samt förhöjd säkerhet för både konsumenter och spelbolagen.

Spelbolag med BankID & Swish

Swish är den betalningsmetod som växer i särklass snabbast på marknaden, sett till tillväxten hos olika spelbolag men också vad spelare aktivt söker efter när de vill leta sig vidare i bettingdjungeln, och för att kunna utföra transaktioner hos spelbolag med Swish behövs således ett BankID.

Gällande trygghet och inte minst snabbhet är Swish och BankID en oslagbar kombination. Faktum är att du med denna utbetalningsmetod inte behöver vänta mer än några sekunder innan pengarna landat på bankkontot.

Spelbolag med BankID & Trustly

Trustly är även det en av de metoder för betalningar som har högst status bland svenska sportbettare och spelbolag. Det var också den första av de moderna sådana vi ser som släpptes i samband med, eller strax efter, marknaden licensierades. Nästintill alla aktiva operatörer numera är också bettingsidor med Trustly och BankID, där det senare används för att verifiera en förfrågad betalning.

Med BankID och Trustly slipper du helt och hållet att krångla med att skicka in personliga dokument och andra detaljer som kan kännas otrygga att dela med sig av. Denna kombination är dessutom en av de snabbaste sett till transaktionstider, oftast utförda inom loppet av en kvart. 

Vanliga frågor om BankID hos bettingsidor:

✅ Vad är betting med BankID?

Betting med BankID innebär att du använder ditt BankID som ditt personliga spelkonto och/eller för utförda betalningar. Hos spelbolag som till fullo implementerat det använder man alltså sitt BankID för registrering, inloggning, verifiering samt olika former av betalningar. 

✅ Hur många bettingsidor har BankID?

BankID används hos majoriteten av svensklicensierade bettingsidor, men enbart för vissa av processerna för en del av dem. Däremot finns det numera en handfull fullfjädrade bettingsidor med BankID och det är dessa som presenterar på den här sidan.

✅ Är BankID säkert att använda för betting?

Du hittar inte mer säkra digitala tvåstegsverifiering-tjänster än BankID, som är framtagen i ett samarbete med de största bankerna i Sverige. Här behöver du inte oroa dig för förlorade inloggningsdetaljer eller att dela med dig av exempelvis kortuppgifter på nätet.

✅ Finns det spelbolag utan BankID med licens?

Ja, det finns fortfarande ett antal spelbolag som inte skaffat BankID ännu och det är bland andra Tipwin och Bet365. 

✅ Vilka betalningar kan utföras med BankID-signering?

Det finns flera betalningsmetoder som är synkade och beroende av BankID. De mest populära av dessa är Trustly och Swish.

Sammanfattning

Att betta med BankID har aldrig varit enklare och utbudet av spelbolag aldrig varit större än vad det är idag. Men med ett så pass stort utbud av bettingsidor med BankID kan det kännas förvirrande och svårt att hitta de bästa alternativen på marknaden, varpå vi skapat den här dedikerade guiden för just er. 

Här hittar ni bara de bästa BankID-bettingsidorna som finns tillgängliga för svenska spelare och som är licensierade. För oss krävs det dessutom mer än att bara ha BankID tillgängligt för sina spelare att marknadsföras – det måste också vara ett riktigt bra spelbolag i övrigt. Här ska det därmed inte finnas någon större risk till missnöje, om du väljer någon av våra samarbetspartners att spela hos.