18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Betta på ishockey

Ishockey är en av de mest populära sporterna. Dels att titta på, dels att ägna sig åt betta på ishockey. Att hockey betting går att göra på flera bettingsidor och casinon. Sverige är en av de ledande nationerna inom denna sport. Vi har många spelare som spelar i NHL. Sedan så har vi ju även vår svenska liga, SHL. SHL är en liga som spelats sedan 1975 och har sedan 2015 bestått av 14 lag som gör upp under 52 omgångar. 

Sedan kommer det spännande slutspelet. Här i denna artikel ska du få lite tips kring hur du bäst kan betta på ishockey samt lära dig att spela på hockey.

Betta på ishockey här

ComeOn
Bonus
Betsson
Bonus

 

Populära marknader i Betta på ishockey

När det är dags att betta på ishockey så finns det flera marknader att välja på. Det finns många alternativ, med det vanligaste inom hockey betting är money line, över/under, målskytt/poäng och långtidsspel.

 • Money Line

I fotboll är det vanligt med 1X2, men när det är dags att spela på hockey så är det mer populärt med money line. Då är det så att man räknar resultatet inklusive förlängning och eventuell straffläggning. Inom ishockey kan det nämligen inte bli oavgjort. Om du väljer att betta 1X2 så är det resultatet under ordinarie tid som gäller.

 • Över/under

Om du vill betta på ishockey och över under, så betyder det att du bettar på olika händelser så som hur många utvisningar eller mål som kommer ske under en hockeymatch.

 • Målskytt/poäng

När det gäller att betta på ishockey så kan man även spela på hockey på målskytt/poäng. Du bettar då helt enkelt på vilken spelare som du tror kommer göra poäng under matchen.

 • Långtidsspel

Långtidsspel är vanligast inför större turneringar som VM, OS eller inför slutspelet i NHL eller SHL. Det är ofta bra odds på denna marknad, men det tar ett tag innan du vet om spelet går in. Det finns flera bra bettingsidor där du kan betta på ishockey.

I dag finns det ingen livestream på SHL, utan det är C More som äger rättigheterna till SHL. De erbjuder dock en bra streamingtjänst om du vill se alla matcher. Det som finns möjlighet att göra, det är att spela på hockey live. Så om du vill betta på ishockey med extra spänning så är det inte fel att satsa på.

Betta på Ishockey

Tips och tricks för att betta på ishockey – SHL strategier

För att betta på ishockey så kan det vara bra att du lär dig reglerna i sporten, samt även har koll på olika marknader där du kan spela på hockey. Du bör även lära känna lagen, samt kolla in olika guider, som ofta finns att hitta på nätet. Du bör betta med hjärnan, inte hjärtat.

Så även om du har ett favoritlag, så kanske det smarta valet är att betta på motståndarna, då de har bättre chans att vinna. Ha koll på spelarnas historik och hur det har gått för dem i tidigare matcher. Sedan så kan lagen även påverkas av om de spelar på hemmaplan eller på bortaplan.

Sedan är det så att olika spelbolag erbjuder olika odds. Så det kan vara bra att även se till att jämföra var du får bäst betalt om du vinner.

Så bra tips är att du samlar på dig information om lag, spelare, form, styrkor, svagheter och så vidare. Se till att alltid ta objektiva beslut då du ska spela på hockey. Hockey betting ska göras med hjärnan, inte hjärtat. Stirra dig inte heller blind på tabellen. Inget är helt avgjort innan slutspelet.

Specifika råd för att betta på SHL är att ha koll på vem som är på mål. Det är inte ovanligt att man roterar målvakterna och ger de bästa paus mot ”sämre” lag. Dock kan det påverka antal mål och även då resultatet. I SHL är det även en hel del utvisningar, så det är bra att ha koll på lagens förmåga både i över- och undertal.

Betta på ishockey: SHL och populära lag

SHL står för Svenska Hockeyligan. Det är den högsta serie för svenska ishockeylag för herrar. Om du ska betta på ishockey så är det inte fel att spela på hockey och då i form av att betta på SHL. Innan det bytte namn till SHL 2013 så hette ligan Elitserien i hockey. Sedan 2015 så fungerar det som så att man totalt spelar totalt 52 omgångar i grundserien. Det är då 14 lag som deltar. Alla lag möts två gånger och det i två hemmamatcher och två bortamatcher.

Det lag som vinner serien får sedan äran att titulera sig svenska mästare i ishockey. De får även den åtråvärda Le Mat-pokalen, som varit med sedan 1926.

Sedan säsongen 75/76 så är det totalt 25 lag som har spelat i SHL. De två lag som lyckats hålla sig i högsta serien under samtliga säsonger är Brynäs och Färjestad.

SHL odds 2020/2021

Luleå var det lag som toppade grundserien när säsongen avslutades förra säsongen. De är favoriten inför denna säsong om vi kikar på hur oddsen se ut just nu. Men även Färjestad har liknande odds som Luleå har. Bland de som ses som outsiders har vi Växjö och Djurgården.

SHL grundserie

Grundserien i SHL spelas av 14 lag, i 52 omgångar. Serien börjar ofta i mitten eller slutet av september varje år. Det kan bli 3–4 matcher per vecka som spelas och serien löper på utan uppehåll fram till mars månad. Så här ges poäng i serien:

 •         Vinst under ordinarie tid: 3 poäng
 •         Vinst efter förlängning eller straffar: 2 poäng
 •         Förlust efter förlängning eller straffar: 1 poäng
 •         Förlust under ordinarie tid: 0 poäng

Slutspelet sker mellan de 10 bäst placerade lagen i grundserien.  De lag som hamnat på plats 7–10 spelar en åttondelsfinal, medan de sex högst placerade lagen går direkt till kvartsfinalerna.

De två lag som kommer allra sist i grundserien kommer att spela ett SHL kval och det tillsammans med två lag från Hockeyallsvenskan. Man spelar sedan bäst av sju matcher. De två lag som vinner får spela i SHL den kommande säsongen medan de två som förlorar får spela i Hockeyallsvenskan.

Betta på ishockey: SHL och statistik

När du ska spela på hockey och SHL så är det bra att ha koll på lite statistik samt koll på de olika spelformerna. Idag går det att betta på ishockey genom att lägga en mängd olika typer av spel. Det är inte fel att våga testa nya spelformer, då de kan ge bättre värde för dina pengar.

Några av de hetaste spelformerna för SHL hockey betting är de vi nämnde tidigare i denna artikel. Så som över/under. Inom ishockey kan det bli rätt många mål om man jämför med fotboll till exempel. Därför är denna form av betting riktigt bra att satsa på. Det kan vara smart att lägga ett spel på ett högt antal mål när ett försvarssvagt lag möter ett formstarkt lag som gjort mycket mål det senaste.

Det kan även vara värt att spela på ett lågt antal mål när två tillknäppta och spelskickliga SHL lag möter varandra. De lag som gjorde allra flest mål i grundserien 2018/2019 var dessa:

 •         Färjestad (3,17 mål i snitt per match)
 •         Frölunda (2,92 mål i snitt per match)
 •         Djurgårdens IF (2,87 mål i snitt per match)
 •         Skellefteå AIK (2,73 mål i snitt per match)

Ser man då till de tre bottenlagen, Linköping HC, Mora IK, Timrå IK så hade de i snitt ett insläpp av mellan 2,75 och 3,5 mål.

Det är viktigt att ha bra koll på vilken målvakt det är som spelar den match du bettar på. Kollar man på SHL 2018/2019 så hade den bästa målvakten, Joel Lassinantti, en räddningsprocent på 93,1 %.

Vem vinner SHL 2020?

Det finns tre lag som ligger i topp när det gäller betting och vem som kan ta hem årets SHL-vinst. Det är Frölunda, Luleå HF och Färjestad. Ska du spela på hockey så kan det vara bra att hålla koll på dessa tre lag.

Frölunda var det lag som 2019/2020 var vinnare av poängligan, medan Luleå var grundserievinnare. Den största hemmavinsten stod Färjestad för, då de satte 12–0 mot Oskarshamn. Störst bortavinst hade Brynäs, mot Örebro då de vann med 6–1.

I toppen förra året låg då alltså Luleå, Färjestad och Frölunda. Ser man till topp tre spelare under förra säsongen så var det dessa:

 •         Marcus Nilsson – Färjestad
 •         Kodie Curran – Rögle
 •         Ryan Lasch – Frölunda

Topp tre målvakter:

 •         Joel Lassinantti – Luleå
 •         Gustgav Lindvall – Skellefteå
 •         Oscar Alsenfelt – Malmö.

SHL rankas som tredje bästa ligan i världen efter NHL och KHL och det är spännande att ägna sig åt denna sortens hockey betting.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: