18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Betta på tennis

Att lägga odds online är inte något nytt direkt. Det nya är marknadens ständiga utveckling och de ökade möjligheterna till att betta digitalt. Fotboll, basket och tennis betting är bland de populäraste sporten att lägga sina odds på. Frågan som många ställer sig är vilka alternativ som är bäst för att betta på tennis.

Vad ska man tänka på om man bestämt sig för att betta på tennis? Vilka är de bästa strategierna för tennis betting och varför? Vilka plattformar ska man spela på tennis på? Vilka är turneringarna som är värda både pengar och tid? Alla dessa frågor försöker vi att besvara i denna artikel.

Är du en gedigen tennisfan som älskar spelet och vill krydda sin upplevelse lite extra genom att lägga odds? Bra, ta reda på vettiga strategier inom tennis betting och vad som är värt att satsa på.

Populäraste bettingsmarknaderna för tennis

Att betta på tennis har aldrig varit enklare. Det gäller egentligen för all form av betting då den digitala spelmarknaden erbjuder odds inom alla populära sporter.

Vilka är de bästa eller populäraste bettingsmarknaderna? Svaret är mer eller mindre givet. Alla spelbolag vars plattformar ger dig en ärlig vinstchans med förmånliga kommissionsnivåer kan anses vara ett bra ställe att betta på tennis.

Dagens populäraste marknader är de både digitala och lagliga. Sedan 1: a januari 2019 endast licenserade spelbolag för tennis betting är tillåtna i Sverige. Det betyder att ifall man hittar en fullt fungerande plattform på nätet så har den en svensk licens, som i sin tur garanterar en högre säkerhet när det kommer till allmän reglering (bonusar, pengaöverföringar och tennis betting).

Välj gärna ett spelbolag med lätthanterlig design, svensk licens och tydliga bettingsregler när det kommer till att betta på tennis. Idag finns det mängder med jämförelseartiklar och sajter som erbjuder olika typer av analyser beskrivande tillgängliga spelbolag. Dessa kan vara till hjälp vid val av passande plattform.

betta på tennis

Strategier för tennis betting

Om du har bestämt dig för att börja betta på tennis så gäller det att bekanta sig med fungerande strategier.

Vad ger bäst resultat när du vill spela på tennis har lite med slumpen att göra men håller man sig uppdaterad om spelarna. Vem presterar bäst och hur reagerar dem under press? Har spelaren några skador som kan påverka matchen? Titta på historik, tidigare beteenden och satsa utifrån all befintlig information.

Förutom välinsamlad data finns det givetvis en del etablerade strategier när man ska betta på tennis. Här redogör vi för några av dem.

Spela Pre-match på tennis

En av de vanligaste strategierna för tennis betting är att lägga odds på vem som vinner en tennismatch. Till skillnad från vissa andra sporter kan inte en tennismatch sluta oavgjort vilket egentligen underlättar en del. Trots det kan en sådan typ av satsningar vara svåra att förutspå då det kan hända mycket under en match.

Självklara odds i den här strategin vore att göra en insats och gissa att en världsmästare vinner över en lägre rankad spelare. Det oddset kanske inte är så attraktivt att lägga pengar på och anses vara ganska värdelöst.

Därför kan det vara värt att betta på tennis genom att satsa på handikapp.

Satsa på handikapp

Som det nämndes under föregående rubrik så kommer en tennismatch alltid att ha en vinnare och en förlorare. Därför anses satsningar på handicap relativt förmånliga. De innebär en lägre risk och större avkastning när man bettar på tennis.

Hur fungerar egentligen strategin? Ofta händer det att en mästare eller favorit spelar mot en underdog dvs en spelare av lägre handicap.

Detta är relativt vanligt i exempelvis Grand Slam turneringarnas tidiga stadier. Tyvärr är majoriteten av dessa matcher inte värda en insats. Om Djokovic spelar mot en sämre spelare i första rundan i US Open då är chansen att han vinner hög vilket i sin tur sätter mindre värde på ett sådant odds. Med andra ord vinner man nästan inget på en sådan satsning. Ett sätt att spela på tennis i det här sammanhanget är att lägga en insats ett handicap på den bättre spelaren.

Satsa på poäng

Vill du höja spänningen ett extra varv är det live satsningar som gäller. Då gäller det att satsa på poäng i en tennismatch. En sådan typ av tennis betting går det mycket snabbare då resultatet ändras minutvis.

Att betta på tennis med sådana odds är givetvis svårare att förutspå men kan medföra större vinster.

Varför är risken så pass hög i det här sammanhanget? Därför att varje spelare, även mästarna kan missa poäng ibland. Ett slutresultat kan vara lättare att förutspå. Dock är det inte lika enkelt att gissa rätt resultatet när det kommer till poäng.

Satsa på totalt antal games

Ytterligare en strategi i att betta på tennis är satsningar på totalt antal games. Dessa brukar även innebära en viss insatshöjning. Strategin omfattar en gissning om hur många set matchen avslutas med.

Därefter gäller det även att resultatet från varje set. Oddsen kräver bra kunskap om spelarna och dess spelhistorik. Favoriter som spelar mot lika duktiga motspelare tenderar att ha högre antal games jämfört med spelare av lägre handicap. Fördelen med sådan typ av tennis betting är att man inte behöver satsa på en vinnare utan endast gissa sig fram till rätt resultat.

Här är den rätta platsen att nämna lite uddare men lönsamma strategier såsom att satsa på totalt antal serveäss. Det går även att lägga odds på totalt antal dubbelfel under en hel match. Observera att dessa typer av satsningar är svåra att förutspå även med bred kunskap bakom ryggen.

De stora tennisturneringarna

Vilka turneringar ska man betta på tennis på? Vilka är värda tiden och mödan? De mest omtyckta är turneringar som ingår i Grand Slam. Dessa är som följer:

  • US Open
  • Wimbledon
  • Australian Open
  • French Open
  • ATP
  • WTP
  • Vissa lagturneringar såsom Davis Cup.

Tennis är en sport där man satsar på en ensam spelare dvs lagen spelar inte någon större roll som i vissa andra sporter (tex handboll, ishockey och fotboll).

Detta gör tennis betting relativ svår. För att betta på tennis behöver man vara informerad om spelarens form såsom eventuella skador och matchresultat från tidigare games . En tennisspelare strävar alltid att prestera på topp och han/hon har inget lag som stödjer honom eller henne. Därför påverkas oddsen mycket av deras kondition och spelhistorik. Spela på tennis är roligt, spännande och kan innebära stora vinster men är även en riskfylld satsning om man inte har samlat rätt information om spelaren.

Sammanfattning

Betta på tennis är något som många är intresserade av. Första steget att spela på tennis är att välja ett pålitligt spelbolag online. Sedan början av 2019 måste alla digitala plattformar för sportsatsningar ha en svensk spellicens vilket garanterar en högre säkerhet när det kommer till bonusar, pengaöverföringar och utbetalningar av vinster. Pricka därför in en plattform med svensk spellicens som ger dig möjlighet att satsa på flera marknader och med olika strategier.

Betta på tennis innebär även att välja rätt strategi. Sådana finns det gott om. Några vanliga exempel är att lägga odds på matchvinnare, på handicap, antal games eller poäng för varje set. I princip alla odds kräver en djupgående kunskap om tennisspelaren, dess kondition och spelhistorik för att kunna göra en smart insats.

Tennis är en enmanssport, tennisspelaren har inget lag att räkna med eller få hjälp av. Allt hänger på dess egna taktik och motivation. Det gör att betta på tennis lite svårare men samtidigt även roligare och mer spännande. Populära turneringar att satsa på är bland annat US Open, Australian Open och Wimbledon.

Betting innebär alltid en viss risk därför är det alltid bra att ta reda på så mycket som möjligt om spelaren man vill satsa på. Sist men inte minst betta på tennis med måtta och ha roligt!

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: