18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Bettingstrategier

Vid betting och spel på andra onlinespel så finns det en hel del olika betting strategier att ta till för att öka dina vinstchanser. Att ha en strategi med ditt spelande kan vara en fördel, inte bara för att du får mer kontroll över ditt spelande och hur mycket du ska satsa, utan också för att du kan öka dina vinstchanser och minska förluster, och framförallt att inte spela för mer pengar än vad du har tänkt. Att ha en strategi för hur du ska förvalta och hantera din spelkassa är precis lika viktigt som de strategier du väljer för att öka dina vinstchanser i olika spel. Alla spelare är olika, men allt från amatörer till spelproffs tjänar på att hitta den strategi som passar dem bäst.

Hur olika betting strategier fungerar

Kellys strategi

Kellys formel har som utgångspunkt hur mycket av din befintliga spelkassa som du ska satsa på ett befintligt spel. Hur mycket ska du riskera vid varje tillfälle? Formeln används främst om du spelar på sport eller hästar. Du räknar ut hur mycket du ska satsa beroende på oddsen, din egen uppskattning och storleken på din kassa enligt en formel som ser ut som följande:

Insats = (Ditt upskattade odds*Spelbolagets odds – 1)/(Spelbolagets odds-1)

kellys

Ditt egna odds konverterar du till procent och spelbolagets behåller du i decimaler.

statss

Flatbet

Flatbet innebär att du satsar samma procent av din spelkassa oavsett vilket spel det är eller hur ditt spelande har gått. Vanligen satsar man 1-3 procent av kassan. Det är ett bra sätt att ha koll på men det krävs en viss disciplin för att inte dra iväg och satsa en större del av kassan när det går bra.

Säkerhetsmarginal

Säkerhetsmarginal är när du anpassar din insats efter din skicklighet. Är du ny spelare eller har haft en period med många förluster, är det lämpligt att sänka din insats. I takt med att det går bättre kan du sedan succesivt öka din insats. För att kunna göra detta krävs att du har fört noggrann bokföring över ditt spel för att kunna se dessa mönster i ditt spelande och när du är redo att spela för större summor.

D'Alembert

Motsatsen till säkerhetsmarginal är att använda sig av D'alemberts teori vilken grundar sig i att det är större chans att vinna efter en förlust och större chans att förlora efter en vinst baserat på matematiska formler. Utifrån denna teori ska du höja din insats om du förlorat och sänka den om du har vunnit. Olika spelare föredrar olika sätt att reglera sin insats.

Bokföring

Alla spelare, som spelare mer eller mindre seriöst, bör bokföra sina spel för att ha koll på hur ofta man tippat rätt och ROI, return of investment. På så vis kan du följa ditt spel och ha kontroll, det är lätt att förtränga förluster men för du nogrann statistik kan du inte lura sig själv att du är en bättre spelare än vad du är.

Vad tjänar du pa att använda strategier?

Genom att på förhand välja vilka strategier du ska spela med kan du undvika att spela bort för mycket pengar och spela på ett ansvarsfullt sätt. Genomtänkt spel ökar dina vinstchanser och du riskerar inte att förlora alldeles för stor del av din spelkassa om du följer din uppsatta strategi. När det kommer till andra onlinespel som Roulette, Blackjack och tärningsspel är det användbart även där att vara noga med hur mycket du satsar. Däremot är det svårt att ha en strategi för själva spelandet då det är svårt att överlista huset och de slumpgeneratorer som styr spelen. Även om det finns matematiska formler är det få som visat sig fungera i praktiken.

Olika typer av spel

singlemultiple

Single bets

Vid ett single bet, eller singelspel,  så satsar man helt enkelt på ett enstaka event eller match ända fram till evenemangets start. Vid fasta odds är det samma odds oavsett hur många som spelar, är det semifasta eller rörliga odds kan oddsen vara olika för olika spelare beroende på när de placerar sitt bet.

Multiple bets

Vid Multiple bet, eller kompispel,  satsar man på utgången på flera event. Det är alltså spel på kombinationer, det kan vara allt från två stycken upp till tolv, beroende på vad spelbolaget har för gräns. För att vinna måste då utgången bli så som du tippat på samtliga event.

Vid ett multiple bet multipliceras oddsen från de alla evenemangen ihop till en summa.

Livebet

Vid live-betting spelar du under matchens gång. Det kan vara väldigt spännande och dramatiskt då oddsen ändras under spelets gång. Hos många operatörer kan du se matcher och event via Live-streaming och betta direkt.

Summering

Att använda sig av strategier för sitt spel är att rekommendera, det gäller att hitta ett sätt att spela som passar dig och din spelkassa. Genom att spela genomtänkt, överväga dina insatser och utvärdera ditt spel kan du utvecklas vilket ger ökade vinster och risken att förlora stora delar av din spelkassa minskar. Att konsekvent tillämpa din strategi är en del i framgångsrikt spelande, lika väl som att ha kunskap och insikt i det du spelar på. Kännedom om lag, spelare, motspelare etcetera är också viktigt for att lyckas. Att spela sunt och ansvarsfullt är viktigt för att behålla nöjet i det.