18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll | Casino utan konto innebär att du skapar ett spelkonto med BankID, vilket många upplever som kontofri registrering

Fantasy Football för svenska spelare

Fantasy Football är en interaktiv tävling där du skapar ditt egna lag utifrån verkliga spelare. Du agerar som ledare för teamet och väljer själv ut det lag och den laguppställning man tror är bäst, och tävlar mot andras virtuella team. Resultatet baseras sedan på statistik från de verkliga spelarna i en liga.

Vad är Fantasy Football?

Fantasy Football har sitt ursprung från 60-talet, då en man vid namn Wilfred Winkenbach gjorde ett första spel och regelbok för att skapa sitt egna team och det är detta som ligger till grund för dagens Fantasy Football 2014. Sedan internet kom har Fantasy Football växt enormt mycket och blivit väldigt populärt, framförallt i USA där det uppskattningsvis är över 30 miljoner personer som spelar hos bettingsidor med Fantasy Football varje år.

Sporten har växt från amerikansk fotboll och idag kan man spela även på fotboll, cricket och andra sporter. I den här artikeln skriver vi främst om amerikansk fotboll och fotboll.

Det finns olika typer av ligor så man kan spela Fantasy Football på lite olika sätt. Vissa spel är för dagen och andra följer hela säsongerna. Olika typer av ligor när man spelar amerikansk fotboll är bland annat salary cap, head to head och total points.

Head to Head är ett lag som möter ett annat varje vecka.

Salary Cap är när man helt enkelt har en summa att spendera för att köpa de olika spelarna och skapa bästa möjliga team med möjliga medel. Att spendera smart och köpa rätt spelare till rätt pris är tjusningen med denna typ av liga.

Total Points League. Lagen samlar poäng under säsongens gång och det lag med mest poäng vinner.

FantasyUefa

Sedan finns det en hel del andra ligor och sätt att spela på. Beroende på vilken sport man spelar och hur mycket tid man vill lägga ner på sitt spelande finns det olika möjligheter och utbud. 

Principer

Grunden i Fantasy Football är att du väljer de spelare som du själv tror skulle utgöra det ultimata laget. Genom de poäng spelarna får i verkligheten ser du hur det går för din laguppställning. Du får poäng om spelarna deltar i matcher, hur länge de spelar, om de gör mål eller räddad straff exempelvis. Hur poängen räknas och vad man får poäng  på varierar med vilken sport och vilken typ av liga man spelar i. Regler och villkor kan också variera beroende på vilken sajt man spelar hos. Hos vissa kan du skapa egna ligor och spela mot vänner.

Så här går det till i allmänhet när man spelar Fantasy Football steg för steg.

Samla information. Innan säsongen börjar så gäller det att samla så mycket information spelarna som möjligt för att kunna välja rätt när det väl gäller. Statistik över spelarnas insatser, skador, positioner och allmän kunskap om NFL draften och tidigare säsonger är bra att lära sig.

General Manager. När det är dags för själva draften går du in i rollen som General Manager och ska ta ut själva laget du ska jobba med under säsongen. Här kommer de kunskaper du samlat på dig under försäsongen väl till pass. Lika viktigt som ett bra första team är viktigt måste du också tänka på vilka spelare du vill ha som back-up då mycket kan hända när väl säsongen drar igång.

Draft. Själva draften är grunden i spelet. Det är här du väljer vilka spelare du vill ha med i ditt team och som du tror utgör det absoluta bästa uppställningen. Draften sker ofta på bestämda tider.

Coach. Rollen som General Manager är att välja ut de bästa och mest prisvärda spelarna på marknaden vid draften, som Coach ska du som Coach ta de bästa besluten för ditt lag vecka för vecka under säsongens gång.

Fantasy nfl

Här kan du spela

Fantasy Football är allra störst när det kommer till amerikansk football, NFL, men finns också för Premier League, Champions League och Allsvenskan bland annat. Yahoo, ESPN och UEFA erbjuder väl utvecklade Fantasy Football och andra sporter. I tabellen nedan ser du några av de största sajterna och vilka du kan spela Fantasy Football i mobilen.

I dessa sporter kan du spela Fantasy Sports 2014:

 • NFL
 • Champions League
 • Premier League
 • Allsvenskan
 • Hockey
 • Baseball
 • Basket
 • College Football
 • College Baseball
 • Med flera.
Registrera dig på IphoneAndroid
1Espn xx
2yahoo xx
3FanDuelLogo mobilanpassad sajtmobilanpassad sajt
4Uefa xx
5startelvan  x

Tips

 • Samla så mycket information och statistik du kan innan draften
 • Håll dig inte till ett lag utan välj de bästa spelarna från olika lag
 • Se till att ha tid för själva draften och för att följa spelet under säsongen
 • Tänk på försvar och anfall, men också på back-upspelare om något händer under säsongen