18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Hur spelar man på V75, Stryktipset och Oddset Lången?

V75, Stryktipset och Oddset Lången är klassiska spel som ligger svenskarna varmt om hjärtat, men hur spelar man egentligen på dessa spel?

Det kan vara förvirrande att veta hur man fyller i Svenska Spels och ATG:s spelkuponger då det är många rutor och siffror som man måste ha koll på för att inte gå miste om de större vinsterna.

Vi har därför skapat en enkel kupong-guide för V75, Stryktipset och Oddset Lången där du får en enkel överblick över hur det fungerar.

ATG_SVENSKA_SPEL_LOGO

Fyll i V75-kupongen

Hur spelar man på hästar? Om man aldrig testat V75 hos ATG tidigare så kan kupongen se förvirrande ut, men det är inte så svårt att lista ut hur den ska fyllas i.

Här nedan har vi listat de steg man bör följa för att fylla i V75-kupongen korrekt.

1. Välj vinnande hästar

I rutorna högst upp på kupongen ska de utvalda hästarna markeras med ett lodrätt streck över hästens startnummer. Hur många hästar man ska välja att spela på är omöjligt att säga, det beror helt på hur mycket pengar man har råd att förlora.

V75 kupong 1

Det skulle i princip räcka med ett streck i varje ruta då bara en häst kan vinna varje V75-lopp, men att vara så säker är svårt. Därför väljer man ibland flera hästar som möjliga vinnare i varje lopp. Ju fler garderingar man väljer desto högre blir kostanden för att lämna in spelet.

2. Räkna ut rader

Om du bestämde dig för att strecka flera hästar i ett eller flera av loppen så har du skapat ett systemtips. I de små rutorna på bilden nedan fyller du i hur många hästar du valt att spela på i respektive lopp. Sedan räknar du ut hur många rader det blir totalt. Summan är densamma som alla möjliga kombinationer av dina valda streck (I nedanstående exempel 3 x 3 x 1 x 1 x 2 x 3 x 4 = 216 rader. I V75 kostar varje rad 50 öre så kostnaden för exemplet vi använde oss av blir 108 kronor.

V75 kupong 2

3. Välj reservhästar

Det händer då och då att hästar som är anmälda till att starta, plötsligt uteblir eller stryks från startlistan. Därför får spelare möjligheten att välja ut två reserver till varje lopp i rutan bredvid kategorin reserver. Dessa reservhästar lyfts då in i spelet om någon av dina förstaval av någon anledning stryks.

På samma sätt sätter du streck över hästens startnummer, sedan måste du också markera vilken av de båda reserverna som du vill ha som första reserv i varje lopp. Du hittar bokstäverna L (låg siffra först) och H (hög siffra först) under nummerrutorna för att förtydliga vilken av reserverna du menar.

Om man glömmer eller avstår från att välja reserver eller om fler än två valda hästar stryks i ett lopp,så har ATG en turordning förberett till varje V75-lopp. Den turordningen hittar du under varje enskilt lopps presentation i programmet.

V75 kupong 3

4. Flerfaldiga ditt spel

I den allra sista rutan kan du välja om du vill flerfaldiga ditt system. Streckar du till exempel siffran 5 lämnas samma system in fem gånger. Detta betyder att den som prickat in rätt vinnare har fem rätta rader att hämta ut i vinst.

Detta sätt att flerfaldiga spel används främst när det är någorlunda säkra vinnare i spelet. Detta kallas även en flerbong. Det är såklart dyrare, men den eventuella vinsten multipliceras med det antal gånger du väljer att lämna in ditt system.

V75 kupong 4

Hur fungerar Stryktipset?

Stryktipset är numera en inrutad lördagstradition i många fotbollstokiga hem. De senaste åren har dock spelkupongen fått fler rutor och alternativ än tidigare så här förtydligar vi dess innebörder.

Stryktipskupongen består som vanligt av 13 fotbollsmatcher som valts ut av Svenska Spel. Matcherna brukar oftast täcka Allsvenskan och de högre ligorna i England.

Stryktipset_kupong_1.PNG

Fyll i Spelkupongen

Det är enkelt att fylla i spelkupongen, du markerar bara i lodrät riktning hur du tror matcherna kommer sluta:

 • Tror du på hemmavinst markera 1
 • Tror du på oavgjort markera ett X
 • Tror du på bortavinst markera med en 2
stryktipset tipsa

Vinst delas oftast ut till de som tippat rätt på minst 10 matcher. En enkelrad kostar bara 1 krona, men lämnar du in din kupong hos ett spelombud så måste du tippa minst två rader. Du kan välja att registrera spel för 1 vecka, 5 veckor eller 10 veckor i taget.

Vid de gulmarkerade rutorna finner du:

 • Reducerade systemspel
 • Xperthjälp
 • Jokerspel

Notera att på baksidan av kupongen finns mer nödvändig information om spelkostnader och övriga system.

Stryktipset

Det är inte så enkelt att pricka in 13 rätt på lika många matcher med en enkelrad, alltså bara spikar. Därför finns det så kallade systemspel.

Systemspel ger fler undervinster

Systemspel är till för att du ska slippa skriva flera hundra enkelrader och där blir M-systemet den enklaste lösingen. Dock blir det fort många rader även med M-systemet och då är lösningen R- och U-systemen, där antalet rader reduceras ur ett M-system enligt speciella regler.

Du kan till exempel använda det relativt enkla M-systemet som består av helgarderingar, halvgarderingar och spikar. För den något mer avancerade spelaren finns R-system och U-system som reduceras fram ur ett M-system.

Nästa gång du tippar kan det vara värt att prova ett system istället för enkelrader. Ju större system desto dyrare, men också desto fler undervinster finns det att plocka hem.

/

Xperten och Joker

Känner du dig osäker på hur du ska spela, erbjuds också Xperten. Xperten ger dig färdigtippade rader som analyserats fram av fotbollsexperter.

På Stryktipsetkupongen finner du även en ruta för Joker där du kan spela för antingen 10, 20 eller 30 kronor. Du tilldelas ett sjusiffrigt nummer som är ditt nummer i dragningen. Joker är ett lotteri där sju siffor slumpas fram.

När kan jag spela?

Stryktipset har spelstopp klockan 15:59 varje lördag och du har rätten att annullera din rad fram till fem minuter innan spelstopp.

Spela på Oddset Lången

Oddset Lången är ett av de klassiska sportspelen som Svenska Spel erbjuder där du spelar på matcher med fasta odds som intresserar dig. Du oddsar genom att välja vilka matcher du finner mest intressanta, sedan anger du om de slutar med hemmaseger, bortaseger eller oavgjort. 1 står för hemmaseger, X för oavgjort och 2 för bortaseger. Du kan välja att satsa minst 10 kronor och max 500 kronor per vad.

Fyll i spelkupongen

1. Hitta din Oddset Lången spelkupong (nedan). Den finns hos alla Svenska Spels ombud.

oddset lången kupong ny

2. I programbladet (nedan) som också finns att tillgå hos ditt ombud, ser du vilka matcher som går att spela på samt vilket nummer och odds som de tilldelats.

oddset lången programblad

3. Spelkupongen du fyller i innehåller spelfält, insatsfält och systemfält. På kupongen kan det anges ett enkelspel eller ett systemspel. Var noga med kupongens numrerade matcher så du fyller i korrekt, då de stämmer överens med programbladet. Var även uppmärksam på matchstatus och om du spela antingen enkelspel eller systemspel.

Du väljer själv hur många matcher du vill betta på per rad – minst en, max tio. Dock så kräver spelombuden att du fyller i spelkupongen med minst två matcher för att de acceptera och ta emot den.

Om du väljer att spela enkelspel fyller du i kupongen med de matcher du vill ska ingå, sedan markerar du insatsen i insatsfältet. Vid systemspel, kolla insatsfältet som innehåller rutor för markering av insatsen per enkelspel.

4. När du sedan lämnar in kupongen får du tillbaks ett spelkvitto (bild nedan). Där framgår odds, matcher, ditt tips och din insats. Du måste hålla reda på kvittot för det är beviset du använder för att plocka ut eventuell vinst.

oddset_slutkupong.PNG

Matchstatus och spelkombinationer

Matcher på Oddset Lången har status som antingen singel-, dubbel- eller övrig match. I programbladet framgår det vilken status en match har då vadmottagningen börjar. Denna status kan dock förändras under vadmottagningens gång. Om detta händer så finner du det redovisat hos ditt ombud eller på Svenska Spels sajt.

 • Match med status som singelmatch kan ingå i vad omfattande 1 till 10 matcher.
 • Match med status som dubbelmatch kan endast ingå i vad omfattande 2 till 10 matcher.
 • Övriga matcher på Lången kan endast ingå i vad omfattande 3 till 10 matcher.

Systemspel

Med systemspelet kan du till exempel spela på fyra matcher och vinna även om alla resultaten inte går in.

Vid dubbelsystem anger du i spelfältet hur du tror det kommer sluta i tre, fyra, fem eller sex av oddset-omgångens matcher. Vilket system som du avser spela på, markerar du i systemfältet. Det angivna systemet motsvarar alla de dubblar som kan bildas då de valda matcherna kombineras med varandra till grupper om två matcher. Antalet dubblar i systemen blir 3, 6, 10 respektive 15.

Du kan även välja trippel- eller fyrlingsystem där kombinationerna blir fler.

Spelinlämning och spelstopp

Är du osäker på hur man fyller i Oddset Lången kupongen så kan du hos ombud genomföra spelinlämningen muntligen.

Spelstopp sker fem minuter innan första matchen på tipset börjar och åldersgränsen är 18 år. Oddset pågår året runt då det alltid finns matcher man kan betta på beroende på vilken sport man är intresserad av. Om du vill annullera ett spel hos ett ombud måste det ske 15 minuter innan spelet startar. Spel på nätet kan ej annulleras.

 

Övriga oddset-spel

Svenska Spel erbjuder sammanlagt sex varianter av Oddset, och Oddset Lången är en av dem.

 • Oddset Bomben – Förutspå målresultaten i 2-4 egenvalda matcher (erbjuder höga odds)
 • Oddset Live – Livebetta efter att matchen har startat
 • Oddset Lången – Satsa på hemmaseger, bortaseger eller oavgjort
 • Oddset Matchen – Spela på slutresultatet efter ordinarie matchtid
 • Oddset Mixen – 1X2, handicap, halvtid/fulltid, över/under, sista målskytt, etc.
 • Oddset Powerplay – 1X2 och head-to-head för ishockey

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: