18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Kombinationsspel: Vinn mer med bättre odds

Kombinationsspel erbjuder väldigt höga odds och är anledningen till att så många spelare använder sig av spelformen. Istället för att betta på enkelspel, slå istället ihop fyra eller fem matcher och på så sätt multiplicera oddset och vinn mer. Med bättre odds kommer också större risker; har du fel på en match så spricker hela spelet.

I den här artikeln finner du tips på hur du förbättar ditt kombinationsspel.

Hur fungerar kombinationsspel

Kombinationsspel blir aktuellt om du väljer att tippa på minst två matcher. Begränsningar på antalet matcher per kombination kan variera från spelbolag till ett annat och detsamma gäller för det totala vinstbelopp du kan vinna via en/flera kombinationer.

Vad som karaktäriserar kombinationsspel är att alla tipsen och insatserna slutligen slås samman till ett spel.

Man brukar benämna kombinationerna:

  • Två matcher = Dubbel
  • Tre matcher – Trippel
  • Fyra matcher – Fyrling osv.

Om du väljer att lägga ett tips på en bettingsida på låt oss säga två fotbollsmatcher så slås de automatiskt ihop till en dubbelkombination (parlay). Kombinationsspel går att spela på i stort sett alla sporter såsom tennis, hockey, basket, handboll och trav. Vad som är gemensamt för sporterna är att för att du ska vinna på spelet måste alla tips på kupongen gå in.

Om man har ett kombinationsspel med en match som av någon anledning avbryts, så plockas det valet bort automatiskt från ditt spel. Detsamma gäller om du valt lika/ingen satsning (draw/no bet) och matchen slutar lika, då plockas den bort från din spelkupong. Så man kan inkludera val som inte behöver vinna i sådana här ovanliga fall, men du kan inte inkludera ett val som faktiskt förlorar.

Räkna ut oddset

Unibet kombinationsspelDetta typ av spel är väldigt omtyckt bland småspelare då det erbjuder betydligt högre odds än till exempel enkelspel. Varje enskild match har sitt egna odds och i en kombination multipliceras alla matchodds för att få fram det sammanlagda oddset. Låt oss ta ett exempel:

Du har valt att spela på fyra fotbollsmatcher i Allsvenskan. Du har Djurgården som vinnare till odds på 1.70, Gefle som segrare på 2.05, IFK Norrköping som vinnare för 2.20 i odds och Helsingborg och Kalmar för oavgjort på 3.50.

Vad blir då oddsen för din fyrling?

Simpel uträkning: 1.70 x 2.05 x 2.20 x 3.50

Ditt sammanlagda odds: 26.83

Har du då satsat 100 kronor på dessa fyra resultat och alla går in, tjänar du 2683 kronor.

Ovanstående exempel är hämtat från en av de större spelaktörerna. Bettingbolag som Unibet, Bet365 och Expekt erbjuder någorlunda liknande spel så det kan vara svårt att veta vilken man ska spela hos. Lär dig mer om hur du väljer spelsajt.

Tre enkla metoder

Det finns några tips för hur man kan betta utan att riskera för mycket.

Kombinera de små dimensionerna

En strategi för att finna hyfsat bra odds är att kombinera 3 eller 4 säkra spel med relativt små odds, alltså tämligen riskfria matcher där de överlägnsa lagen är favorittippade att vinna. Sett till enskilda matcher så är oddsen ganska låga, men genererar ett högre odds när kombinerat som en trippel.

Unibet kombinationsspelVi kan ta exemplet för två topplag i Premier League. Oddsen är att Arsenal vinner hemma för 1.28 gånger pengarna och att Chelsea gör detsamma på Stamford Bridge för 1.39 gånger pengarna.

  • Kombinerar vi dessa, hamnar totalen på 1.78 (1.28 x 1.39)
  • Bettar du då 50 kronor, vinner du 89 kronor, varav 39 kr i nettoförtjänst
  • Bettar du  i stället 500 kronor, tjänar du 390 kronor netto

Detta typ av bet brukar gå in 9 av 10 gånger.

Nå en större vinst

För att göra saker ännu mer intressanta, rekommenderas det att addera en enhet med högre odds. I några fall kan ett oavgjort resultat generera bra pengar, men det betyder en större utmaning. Det kräver att du analyserar vad som kan vara värt att satsa på.

Om du väljer att testa denna typ, minska då också din insats i och med att tillägget av ett mer riskfyllt spel (sannolikhetsmässigt), reducerar dina vinstchanser, fastän det ökar din potentiella nettovinst. Istället för att betta tex. 120 kronor, betta istället ca 30 kronor per kombination.

Unibet kombinationsspel 2Låt oss använda exemplet sedan  tidigare och addera Stoke- Liverpool där vi tror på kryss. Då kan det se ut såhär:

  • Arsenal (1.28) * Chelsea (1.39) * Stoke-Liverpool X (3.40) = 6.05 gånger pengarna
  • Genom att betta 30 kronor på trippeln, drar du in  151.5 kronor extra

Spelar du på båda kombinationerna: [(Arsenal + Chelsea) och (Arsenal + Chelsea + Stoke/Liverpool)] , även om du förlorar den andra kombinationen med det relativt osäkra vadet (med en Stoke-förlust), vinner du samtidigt det första ”säkra” spelet.

Totalt sett går du plus. Du har 39 kronor netto för det första säkra vadet, medan du förlorar 30 kronor på det andra  något mer ”riskfyllda“ vadet, vilket resulterar i en förtjänst på 9 kronor. Du har dock fortfarande en relativt bra chans på det andra vadet.

Prova det omöjliga

Att ibland betta 10 kronor på många spel i en kombination kan generera stora vinster. Betta smått på många spel av samma typ kan ibland vara den bästa vägen att gå för att dra in storkovan.

Dock så beror detta på event såklart. Det måste finnas en slags rimlig chans att ditt spel går in. Att Färöarna vinner VM ger kanske skyhöga odds på 1000 gånger pengarna, men det händer ju aldrig, så det vore bortkastade pengar.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: