18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll | Casino utan konto innebär att du skapar ett spelkonto med BankID, vilket många upplever som kontofri registrering

NBA betting

När NBA-säsongen startar upp i USA varje oktober har du som älskar basket enormt mycket att se fram emot. Basket och kanske framförallt den amerikanska NBA-ligan är känd över hela världen och omsätter flera billioner varje år.

Även i Sverige är det väldigt populärt med NBA betting från flera av de bästa bettingsidorna samt att följa de olika lagen genom hela säsongen som sträcker sig mellan oktober och juni. Det finns också massor med bettingtips samt marknader för NBA eftersom det är en så stor verksamhet. Läs nu vidare för att få tips om hur du ska tänka när du ägnar dig åt NBA betting, vilka marknader som finns att tillgå, och hur NBA statistik ser ut!

Hur ser en NBA-säsong ut?

I NBA-ligan är det 30 lag som tävlar mot varandra från både USA och Kanada. Den är också uppdelad i två kuster/väderstreck – den östra och den västra sidan som båda har 15 lag var. 8 bästa lagen från varje sida går vidare till slutspel och från slutspelet tar sig två av lagen vidare till finalspel där ett lag står som segrare efter 7 spelade matcher. Och det är under slutspelen som du verkligen får ut hög spänning av din NBA betting!

Populära marknader för NBA betting

Det är inte speciellt svårt att hitta odds och marknader för NBA betting eftersom det är en så stor sport som bevakas hårt av de flesta spelbolag. Det finns mängder med marknader som du kan välja mellan för NBA betting. Det kan vara lite knepigt att förstå sig på bettingen och dess komplexitet, men basketreglerna är ganska lätta att förstå. Här kommer nu en sammanställning av de mest populära marknaderna för NBA-basketligan och NBA betting:

  • 2-vägs fulltid

2-vägs fulltid är en vanlig marknad för sporter där man inte kan spela oavgjort – som i NBA betting. Du satsar på att något av lagen vinner efter fulltid har passerat. En av de enklare bettingmarknaderna för NBA som är lätt att förstå och hänga med i. Välj vilket lag du tror vinner och lägg din insats.

  • Spread fulltid

Du satsar på skillnaden i odds mellan favoriten och den som är underdog. Spread är en median för ett potentiellt nummer. Du satsar på sannolikheten av att en viss händelse sker i din NBA betting.

  • Ö/U Fulltid

Här satsar du på att den totala poängen blir lägre eller högre än vad spelbolaget förutsett i din NBA betting.

  • Halftime/fulltime

Här ska du satsa på en viss ställning i matchen vid halvtid och fulltid. Du måste pricka in båda rätt för att vinna.

  • Vinstmarginal

När du kör betta på NBA på vinstmarginal ska du gissa hur många mål som borta- eller hemmalaget vinner med.

  • Totala Lagpoäng

Du satsar på om poängen som båda lagen tar sammanlagt under matchen ska överstiga den siffra som spelbolaget satt upp.

  • Totala udda/jämnt

Du satsar på om totala antalet poäng som tas under en match blir en jämn eller udda siffra.

Tips och trix för NBA betting online

Förutom dessa marknader för NBA betting på nätet här ovan finns det också mer avancerade sätt att ta sig an din NBA betting. Vanligen satsar du på vad som ska hända under en match, men det finns även marknader där du kan satsa på vad som händer över en hel säsong, en period eller en halvlek till exempel. Hur du väljer att betta är helt upp till dig.

Positivt väntevärde

För att bli en skicklig bettare handlar det dock om mer än att bara satsa på att ett lag ska vinna eller förlora. Du måste jämföra oddset med andra odds och aldrig betta om du inte har ett positivt väntevärde, vilket är det belopp du kan tänkas vinna genom att satsa på oddset.

Skador under säsongen

NBA-säsongen är lång och tuff. Många matcher spelas och det är högt tempo samt intensitet. Allt detta gör också att risken för skador bland spelarna är hög. Av denna anledning brukar NBA lagen ofta rotera spelare. Det är alltså inte alltid som lagets stjärnspelare får vara med.

Om du vill bli framgångsrik på att betta på NBA ska du försöka hålla koll på vad som händer inom alla lag samt följa uppdateringar om skador och vilka spelare som kommer spela just den match du ska betta på NBA.

Ibland kommer informationen om skador väldigt tätt inpå matchen och då gäller det att vara uppmärksam. Om du är snabb med att upptäcka de förändrade oddsen kan du också snabbt positionera dig och betta därefter. Säg exempelvis att oddsen höjs helt plötsligt – då kan du dra fördel av detta.

Hemma och bortamatcher

NBA-lagens spelscheman kan variera ganska mycket även om alla lag ska spela lika många matcher totalt sett under en säsong och möta varandra minst en gång. Eftersom antalet matcher som spelas är väldigt högt under en NBA-säsong så spelar bortamatcherna ganska stor roll i det hela. Ofta presterar lagen sämre på bortaplan på grund av allt resande och problem med sömnbrist och liknande. Så detta ska du alltid ta med i dina beräkningar.

Vilka lag är mest populära för NBA betting?

NBA-ligan har många populära NBA lag som många framför allt amerikaner och kanadensare följer, men även svenskarna har börjat bli allt mer intresserade av ligan och därför är också bettingutbudet ganska stort! Men vilka NBA lag är egentligen mest populära att betta på NBA? Det ska vi titta lite på nu.

Golden State Warriors

Golden State Warriors är ett NBA lag som ursprungligen kommer från Oakland i Californien, USA och grundades 1946. De tillhör den västra sidan av lagen och vann sin fjärde NBA-titel 2015 efter 40 år utan en enda titel. Under slutspurten av säsongen 2018/19 var de andra hands favoriter bland spelbolagen.

Lakers

Lakers är ett NBA lag som kommer från Los Angeles USA och är ett av NBA:s mest omtalade och populära lag. Senast de tog hem en titel var 2010 men de har haft flera kända spelare i sitt stall under åren som hjälpt laget ta hem ett antal segrar, såsom LeBron James och Kobe Bryant. Lakers spelade som tredje hands favoriter under slutspelet 2018/19.

Clippers

Los Angeles Clippers är ett NBA lag som också kommer från Los Angeles Californien och har varit med i NBA-ligan sedan 1970. Under säsongen 2018/19 var Clippers favorittippad inför slutspelet.

NBA statistik

För att få en mer övergripande bild över läget kan det vara bra med lite NBA statistik! Vilket lag har vunnit flest gånger, vilka spelare har högst poäng i respektive poängkategori och så vidare. NBA statistik är viktigt att titta på innan du sätter igång med din NBA betting.

Visste du till exempel att både LA Clippers och LA Lakers ligger tvåa respektive trea bland NBA statistiken bland de lag som tagit flest poäng per match, med sina 114,1 och 114,0. Den listan toppas av Dallas Mavericks på 117 poäng.

När det gäller antalet blockeringar per match så ligger LA Lakers på första plats med 6.0 och Indiana Pacers samt kanadensiska Toronto Raptors (2019 års vinnare) ligger båda på 5.0 på den listan.

Flest assists per match kan också vara intressant att titta på då det handlar om hur många gånger man passat bollen till en spelare som sedan har lett till ett mål. Där hittar vi både Brooklyn Nets på 25.8 och Los Angeles Lakers på samma siffra, 25.8.

Det går inte att komma ifrån att det är intressant och kul att titta på statistik, men det kan också hjälpa dig att forma dina bettingbeslut. Även om statistik inte är det enda man kan gå på så får du i alla fall ett hum om hur de olika lagen och spelarna presterat under en längre tid.

LeBron James – den ständige mästaren

Bland de amerikanska basketspelarna finns det vissa individer som tagit många poäng under hela sina karriärer och som verkligen skapat sig ett namn att minnas. Där är det LeBron James för Los Angeles Lakers som fortfarande leder NBA statistiken med en totalpoäng på 34241. Efter honom kommer Camelo Anthony (Portland Trail Blazers) på 24476 poäng och sedan Kevin Durant ( Brooklyn Nets) med 22940 poäng.

LeBron James startade sin karriär i NBA år 2003 då han draftades av Cleveland Cavalliers. Han är 2,06 meter lång och 34 år gammal. Under sin första match säsongen 2003/04 satte han hela 60% av sina skottförsök. Sådana typer av exemplariska spelare kan vara bra att hålla koll på i samband med din NBA betting.

Sammanfattning

Nu har du förhoppningsvis lite mer kött på benen för att sätta tänderna i din NBA betting. Det gäller alltså att hålla koll på hur det går med skador och hålla kolla på vilket lag som spelar borta samt hur det kan påverka utgången i det aktuella fallet.

Tänk på att vara uppmärksam på snabba förändringar på marknaden vid betta på NBA så att du kvickt kan anpassa din betting efter vad som händer och på så sätt bli framgångsrik.