18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

NFL betting

NFL eller National Fotboll League är bland de populäraste sporterna i USA. Super Bowl eller slutspelet i amerikansk fotboll anses vara det mest sedda årliga sportevenemanget i Staterna.

Amerikansk fotboll handlar mycket om strategi och ett bra samspel lagmedlemmar emellan. Spelet har långa pauser vilket gör den utmärkt för satsningar. Just pauserna möjliggör live betting på ett sätt som få andra sporter faktiskt gör. Spelaren får tid på sig att analysera den nuvarande situationen och kan göra en insats.

NFL betting! Vad bör man veta om den, vilka strategier är passande, vilka VFL lag är populära? Dessa frågor bör besvaras innan man startar sin NFL betting. I den här artikeln har vi koncentrerat oss på att sammanfatta det viktigaste om NFL betting.

Låt oss börja!

Vilka är de populäraste NFL bettingsmarknaderna?

NFL betting erbjuds av de flesta stora digitala spelbolag idag. Vilka är de populäraste? Alla stora, legitima och lättillgängliga plattformar för NFL betting är att föredra och anses vara populära. Sedan januari 2019 införde Sverige spellicensering gällande alla spelbolag vilket betyder att ifall ett bettingsföretag vill finnas på den svenska marknaden måste det skaffa sig en licens. Just licensen erbjuder en högre säkerhet och ett rättvisare spelande åt svenska spelare.

Med andra ord är licenserade plattformar omtyckta och eftertraktade. Detta gäller även spelbolag som erbjuder ett stort antal marknader och bra kommissioner.

Det kan vara svårt att orientera sig i den digitala oddsdjungeln. Därför kan det vara en bra idé att läsa jämförelsesidor och artiklar om NFL betting som kan ge en klar bild över vad som finns på marknaden.

NFL betting

Strategier inom NFL betting

För att kunna göra bra satsningar inom NFL betting bör man bekanta sig med de tillgängliga strategierna. Här redogör vi för några av de populäraste. Observera att nya alternativ eller en kombination av nedanstående också är möjliga. Olika spelbolag kan erbjuda varierande odds för NFL betting som inkluderar olika alternativ.

Viktigt att komma ihåg är att alla strategier inom NFL betting bygger på kunskap. Det betyder att man som spelare bör hålla reda på laghistorik, hur spelarna agerar under en match, om någon skadat sig och givetvis ifall det varit några stora förändringar i laget. Tränarna i amerikansk fotboll är av stor vikt för lagen, hur de presterar och vilken plats de väntas ta i Super Bowl. Så förutom lagmedlemmarna bör NFL fansen även hålla koll på lagtränare och ifall de byts ut med en ny. En gedigen kunskap i strategi kombineras alltså med kompetens angående lag, deras motivation och prestation under tidigare säsonger.

Money line betting och handicap betting

Ett av de mest omtyckta NFL-betting alternativen är den så kallade ”money line betting”. Den strategin innebär att göra en gissning på vilket NFL lag som kommer att vinna. Där bör övertid räknas in. Vanligtvis finns det nästan ingen chans för övertid i amerikansk fotboll därför är den även inräknad.

”Spread betting” eller det så kallade handikapsspelet är en annan ofta använd strategi inom NFL-betting. Strategin går ut på att spelaren reducerar lagens startpoängen. Det går även att höja poängen till det favoriserade laget.

Låt oss ta ett exempel. New Orleans Saints är favoriten och de spelar mot Atlanta. Även om lagen är lika duktiga kan en spelare ändå känna att New Orleans kan vinna med 4 poäng. Det bästa möjliga oddset för NFL betting i det här fallet vore att spela på ett handikapp på -3,5 (på New Orleans, så klart). Om matchen slutar med en vinst till Saints har du då gissat rätt och vunnit.

Att betta på spelare

NFL betting inkluderar även odds som kan läggas på särskilda spelare. Ett av de populäraste är att lägga en insats på första touchdown. Där gäller det att känna till lagen och vilken spelare som kan tänka sig göra första touchdown.

Ett annat alternativ är den så kallade wide receiver. Då satsas det på att en viss spelare antingen blir antingen först eller sist med att ta poäng i en match.

Att satsa på den mest värdefulla spelaren (MVP – most valuable player) är en intressant form av betting. Den gäller för Super Bowl och där får man pricka in vem som får titeln MVP. Den tilldelas oftast till spelaren som bidragit mest till lagspelet under turneringens slutspel. Quarterbacks står i centrum för amerikansk fotboll. Därför är det också vanligt att någon av dem blir utvald till säsongens mest värdefulla spelare.

Att lägga odds över/under

NFL betting med alternativet över/under ger chansen för satsningar på det totala antalet poäng i en match. Sådana typer av odds omfattar även den totala poängställningen för båda lagen. Detta gäller även om matchen förlängs.

Amerikansk college fotboll

NFL ligan inkluderar inte amerikansk college fotboll och det är något som man bör ha i åtanke. Collegefotboll ligger till grund för hela sportgenren och det är just från college i princip alla bra spelare i NFL kommer ifrån. Konkurrensen är väldigt stor och de unga männen kämpar för att komma in i ligan genom att göra nationella turneringar och prestera bra under varje match.

En del spelbolag erbjuder satsningar inom collegefotboll och dessa typer av odds kan vara minst lika intressant som NFL betting.

Populära NFL teams

Att rangordna NFL lag kan vara en svår uppgift då varje delstat i USA har praktiskt taget egna lagar varifrån ett anses vara det bästa.

Rangordningen kan förändras med tiden, så uppdatera gärna listan kontinuerligt. I nuläget är det följande NFL lag som är topplistan:

 • Kansas City Chiefs
 • Baltimore Ravens
 • San Francisco 49ers
 • New Orleans Saints
 • Dallas Cowboys
 • Buffalo Bills
 • Tampa Bay Bucs

I princip alla lag utgör en del av den allmänna NBA statistiken. Varför den är viktig och vad den kan hjälpa till med går vi in på under nästa avsnitt.

Viktig NBA statistik

NBA statistik är viktig om du vill satsa inom NFL betting. Det mest praktiska du kan göra är att titta på antalet poäng de olika NFL lagen har genererat per spel och år. För 2020 har följande NFL lag visat framfötterna:

 1. Green Bay 43.0
 2. Baltimore 38.0
 3. Seattle 38.0
 4. Kansas City 34.0
 5. Las Vegas 34.0
 6. Minnesota 34.0
 7. New Orleans 34.0
 8. Carolina 30.0
 9. Washington 27.0
 10. Jacksonville 27.0

Bredvid lagnamnen finns det antalet intjänade poäng. Observera att rangordningen ändras efter varje säsong och därför bör den här listan med NBA statistik hållas så uppdaterad som möjligt. Kom ihåg att oddsen kan ändres.

Sammanfattning

NFL eller den Amerikanska Nationella Fotbollsligan är utan tvekan en av USA:s största sporter. Säsongens slutspel i amerikansk fotboll, Super Bowl är ett av landets mest sedda sportevenemang. Med tanke på sportens enorma popularitet känns det mer eller mindre självklart att även NFL betting är precis lika omtyckt.

För att kunna lägga bra odds inom NFL betting behöver man först och främst vara informerad om lagarna, deras medlemmar, tränare och tidigare spelhistorik, här kan NBA statistik vara till hjälp. Nästa steg är att välja ett pålitligt spelbolag att betta i. Sedan början av 2019 måste alla digitala spelbolag att ha svensk spellicens för att kunna vistas på den svenska marknaden. Licensen innebär högre säkerhet för spelarna och garanterar en tryggare spelmiljö. De populäraste marknaderna att spela på är hos legitima spelbolag med förmånliga kommissionsnivåer.

NFL betting innebär att ha rätt strategi. Det går att satsa på handicap, vinnarlag eller tom på mest värdefulla spelare. Samtliga strategier har sina specifikationer som man bör vara bekant med innan oddset läggs in. Därför rekommenderas det att alltid ta reda på vad en NFL betting strategi medför för risker och hur en insats bör läggas för att vara vinnande.

Oavsett om man väljer att satsa på NFL betting eller någon annan sport gäller det en och samma regel – spela ansvarsfullt och ha roligt.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: