18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Pokerspelare som spelat bort miljoner

Gambling Addict

Gemensamt för alla pokerspelare är det ständiga behovet och begäret att pressa gränserna.

Vi har alla sett den glamorösa sidan av poker där spelare plockar hem miljoner.

Den mindre smickrande verkligheten som sällan syns, är hur en stor del av de största pokerspelarna nån gång i sin karriär spelat bort allt de äger på poker.

Gavin Griffin

Gavin Griffin

Totala förluster: Beräknad till 6 miljoner dollar

År 2004 slog Griffin rekord som den yngste personen någonsin att ta hem en World Series of Poker-titel efter att ha vunnit Pot Limit Texas Hold’em- eventet.

Griffin är mest känd för sin briljanta serie under 2010/2011 vilket gav honom som allra förste spelare, pokerns heliga gral Triple Crown.

Dock har allt inte varit en smidig segling för den unge Griffin på grund av hans kamp mot spelberoendet, som han talat öppet om i flera publika forum.

Efter att Griffin förlorat en hel del pengar under 2011, gick han ner i limits ”för att fixa sitt spel och åter bygga upp det”.

Sam Trickett

Sam Trickett

Totala förluster: Beräknat till 10-15 miljoner dollar

Sam Trickett är den lovande engelske fotbollsspelaren som efter flera korsbandsskador valde en karriär inom poker. Väl där har han gjort bra ifrån sig och har sedan starten 2005 spelat in drygt 130 miljoner kronor.

Som för de flesta unga och nyrika miljonärer blev livets frestelser för stora och Trickett spenderade friskt sina inspelade pengar.

2009 hade han 2,5 miljoner kronor på kontot och spelade bort allt på ett halvår. Ju mer han förlorade desto mer satsade han och tillslut förlorade han till och med insatsen på huset och sin flickvän.

I en intervju har han erkänt sitt slöseri. Bland annat har Trickett under tre spenderat 11 miljoner kronor på Champagne.

Scotty Nguyen

Scotty Nguyen

Totala förluster: Beräknat 20 miljoner dollar

Nguyen fastnade för poker i tidig ålder och blev avvisad från skolan för att ha spenderat för mycket tid på underground pokerturneringar.

När han väl satsade på poker på heltid lyckades han väl. Han har bland annat plockat hem hela fem WSOP-armband.

Nguyen började samtidigt vinna stora summor pengar, mycket mer än han visste vad han skulle göra med dem.

Slutligen, efter mycket drickande och tunga förluster hade Nguyen spelat bort miljoner och det kostade det honom allt han ägde.

Enligt hans personliga hemsida, ”Har han förlorat och spelat igen sin bankrulle flera gånger i poker, ändå har han alltid övervunnit det”.

Erick Lindgren

Erick Lindgren

Totala förluster: Beräknat 25 miljoner dollar

Svenskättlingen Erick Lindgren vann sin första stora turnering 2002 på klassiska Bellagio i Las Vegas och följde upp den med sin första WPT-vinst tio månader senare.

Trots att Erick spelat in flera miljoner genom karriären och är på 34:e plats på ”All time money list” för poker, har han brottats med ekonomiska problem efter att ha spelat bort miljoner.

Ericks sponsor Full Tilt Poker frös hans månatliga inkomst 2011 och efter stora spelproblem, fann han sig i en återvändsgränd.

Lindgren var tvungen att ansöka om personlig konkurs efter att ha samlat på sig skulder på över 10 miljoner dollar och skrev tillslut in sig på ett rehabprogram för spelberoende.

Stu Ungar

Stu Ungar Poker

Totala förluster: Beräknat till 30 million dollar

Pokerns Messi, ett matematiskt geni med fotografiskt minne som rankas som en av de bästa pokerspelarna någonsin.

Stu Ungar blev bara 45 år men han var en gambler som spelade det mesta, men också spelade bort allt på poker, huvudsakligen.

Hans tävlingsinriktade och spänningssökande-natur pushade alltid hans liv till randen. Vann han stora summor satsade han ännu mera i nästa turnering och genom sitt liv lyckades Stu gå från miljonär till pank fyra gånger.

Dessa personliga egenskaper är vad som gjorde honom ostoppbar vid pokerbordet, men det var också det som blev hans fall.

Dessa pokerspelare kan alla ha blivit panka och spelat bort miljoner, men de är också mycket framgångsrika och respekterade spelare. De tog många risker, pressade gränserna och fick betala priset för det.

Varför inte läsa artikeln om kända pokercitat från pokerproffs och på så vis lära av de stora legenderna.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: