18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Recension: Bästa poker mjukvara för spårning och oddsberäkning

Att välja rätt poker mjukvara kan vara ett krångligt och förvirrande beslut. Det finns väldigt många faktorer att ta hänsyn till och det finns flera framstående aktörer där ute. Är den kompatibel med den speloperatör som du är medlem hos? Kan du använda den på en Mac? Hur mycket kostar det att skaffa?

Om du letar efter svar på dessa frågor, då kan du sluta leta. Vi har sammanställt en recension av flera pokermjukvaror för att hjälpa dig hitta det bästa alternativet som uppfyller just dina pokerbehov.

Vare sig du letar efter en mjukvara med fokus på oddsberäkning eller spårning, hittar du här en grundläggande recension som hjälper dig granska alternativen.

poker software key

Granskning av bästa poker mjukvara

Översikt

Vi har valt att granska fem av de mest framstående aktörerna på marknaden.

Frågor och funderingar om kompatibilitet kan vara en avgörande faktor och tyvärr är alternativen mycket mer begränsade för Mac-användare.

Det finns inte så många poker trackers där ute för Mac men Poker Tracker och Poker Copilot, vilka finns tillgängliga för flera av de bästa pokersidorna, är utan tvekan de som är bäst lämpade. Vad många annars gör är att ladda ner så kallade “parallels” som till exempel Boot Camp som ger dig möjligheten att köra Windows operativsystem på din Mac-dator.

De flesta eminenta hjälpprogrammen är kompatibla med över 300 olika speloperatörer, men vi har listat de allra mest utstående alternativen i den här tabellen. Dessa program är inte skapade för att säga åt spelare spelare vad de ska göra, utan de är utformade för att förbättra och förfina din strategi.

Innan du bestämmer dig för att köpa en mjukvara, så finns möjligheten att prova produkten gratis.

Recensionen

Om du surfar runt online kommer du hitta många som recenserat och jämfört Poker Tracker och Hold’em Manager. De här två mjukvarorna står ut lite extra i djungeln av hjälpprogram som finns att tillgå. De är båda oerhört utvecklade och många användare tycker det är svårt att avgöra vilken som är bäst anpassad till ens egna poker behov.

LOGOS

Vi har sammanfattat några av de viktigaste skillnaderna dem emellan för att underlätta ditt framtida val.

Det är betydelsefullt att komma ihåg att fastän både Poker Tracker och Hold’em Manager är två separata program så har de sen en tid tillbaka slagits ihop och de är således under samma företagsledning.

På grund av detta är den allmänna kvalitén av båda programmen väldigt lik, skillnaden ligger i detaljerna. Hold’em Manager är mycket snabbare än Poker Tracker av inhämtning av data eller användning av olika filter. Poker Tracker är kompatibel med Mac vilket Hold’em Manager saknar.

Poker Office är också en väldigt stark utmanare i den här frågan, medan Omaha Indicator erbjuder ett billigare alternativ  för de mer sparsamma köparna.

Poker Copilot utmanar främst Poker Tracker om Mac-användarna då de endast vänder sig till de med Mac OS X operativsystem.

Skillnaden mellan trackers och kalkylatorer

Vad är en poker tracker

En poker tracker eller analysator är en av de mest komplexa varianter bland alla poker mjukvarorna som finns för tillfället. Programmet är aktivt i bakgrunden under pågående spel och samlar ihop statistisk information och omvandlar det till överskådliga grafer.

En tracker samlar ihop data om ditt spel där du kan upptäcka och bli medveten om vad du begår för misstag till exempel, en tracker hjälper dig förstå att du oftast blir bluffad på river eller att dina pre-flopp höjningar är för svaga.

Den antecknar även din motståndares spel så ju mer du spelar emot dem desto mer lär du dig hur du ska bluffa mot dem om du spelar ett “rent” spel.

De hjälper spelare att helt enkelt upptäcka avvikelser i spelet och förbättrar även spelarens strategiska förmåga.

Vad är en oddskalkylator

Oddsberäkning består av att spåra händer och odds under ett spel för att ge spelare tips och råd.

Plattformar som Poker Tracker, Holden Manager, Omaha Indicator kombinerar både spårning (tracking) och kalkylering (calculating) i en sofistikerad förpackning.

Nybörjare kan dock vilja börja med en enklare oddskalkylator innan de dyker djupare ner i poker mjukvarorna som erbjuder flera olika funktioner.

Oddskalkylatorer med integrerad spårning

Det är väsentligt att komma ihåg att både Omaha Indicator och Poker Office är oddskalkylatorer med integrerad spårning (tracking).

Grafik och användargränssnitt

När Poker Office 6 släpptes, imponerade den verkligen på kritikerna med dess tydliga layout som samtidigt rymmer enorma mängder information. Värt att nämna är också att Poker Office mjukvara lätt kan anpassas till nybörjare som mer avancerade spelare då det finns flera sektioner för varje enskild nivå.

Omaha Indicator har fler begränsade funktioner än sina konkurrenter, men dess layout är mycket lämplig för priset på varan.

Poker Office står dock ut lite mer i jämförelse med OI och övriga konkurrenter för sin enkla design och lättillgängligt begripliga layout. Alla poker odds lagras i mycket lättlästa diagram nedanför bordet under spelets gång för att göra användarupplevelsen ännu smidigare.

Poker Office Gränssnitt

Funktioner

En av Poker Offices mest uppskattade funktioner är deras HUD som visar information om din pågående spelsession eller hela historiken mot en spelare.

Omaha Indicator däremot fungerar främst som en oddskalkylator med statistikspårning och lämpar sig framförallt till Omaha-spelare. De använder sig av HUD som ett sätt att ge spelaren mer detaljerad information. HUD visar upp spelarstatistik, vinst-/ pottodds och muckade kort (mucked cards) utan några komplikationer direkt på ditt spelbord. Enkelt att använda.

Trackers med integrerad oddskalkylator

Till skillnad från Poker Office och Omaha Indicator så är Poker Tracker, Hold’em Manager och Poker Copilot “Trackers” med integrerad oddskalkylator.

Grafik och användargränssnitt

Med poker spårning (tracking) är det viktigt att ha ett snyggt och användarvänligt gränssnitt  som gör det enkelt och behändigt att läsa informationen.

De flesta recensenter håller nog med om att Hold’em Managers gränssnitt överträffar Poker Trackers, eftersom grafiken och layouten är något mer lätthanterlig och användarvänlig.

Recensioner av Poker Trackers gränssnitt har främst kritiserat layouten och navigeringen vilket gör statistikanalysen lite för invecklad.

Poker Copilot har utvecklat gränssnittet som ser allra bäst ut om du använder det på en Retina skärm (En av apples mest högupplösta enheter). Användarupplevelsen har blivit mer smidig och det är enkelt att läsa av och tolka statistiken som programmet samlar på sig medan du spelar.

Funktioner

Det är viktigt att tänka på dina prioriteringar gentemot programmens inriktning innan du väljer den som är mest lämpad för dig.

Poker Tracker är känt för sin Vector HUD verktyg. Fastän detta är mer en oddskalkylator än spårning, ger det mjukvaran ett större värde. Den analyserar händer i realtid för att maximera spelares insikter gentemot dennes motståndare. The Independent Chip Model (ICM) är ett simuleringsverktyg som gör att spelare kan granska optimala strategier och beräkningar från spelbordet. En värdefull tillgång för de mer avancerade spelarna. Detta gör Poker Tracker till en riktig all-rounder.

Samtidigt är Hold’em Manager känt för sin stora databas och snabba bearbetningssystem som är högst användbart för spelare på alla nivåer. De erbjuder också HUD alternativ men Poker Tracker leder i denna kategori.

Poker Copilot erbjuder även de HUD som är enkelt att installera och den har några standardlayouter som du kan använda om det passar dig. Dock så är de en bit ifrån att kunna konkurrera med Poker Tracker ur HUD-synpunkt.

Sett till funktionalitet så leder Poker Tracker strax före de andra konkurrenterna.

Bästa pokerapparna

Hold’em Manager är ett av programmen som faktiskt har ett urval av mycket användbara appar på deras webbplats.

Vi har valt att tre extra appar som kan hjälpa dig att ta ditt spel till nästa nivå.

Note Caddy

Note Caddy Logo

Note Caddy är som namnet antyder en app som hjälper dig anteckna medan du spelar för att ge dig en liten fördel.

Appen antecknar genomtänkta kommentarer kring spelet för att hjälpa dig att få insikt i ditt spelande för att oftare kunna slå dina konkurrenter.

Detta verktyg sållar automatiskt bland ett stort antal händer och drar slutsatser som hjälper dig att utveckla ditt spel.

Leak Buster

Leak Buster logo

Ett “post flop” analysverktyg som hjälper dig identifiera och ta lärdom av misstag.

Applikationen föddes med hjälp av ett team av professionella pokerspelare.

Misstagen kallas “leaks” för att de får dina pengar att läcka och hamna hos din moståndare.

Appen är designad för att förhindra framtida läckor i ditt spel.

TableNinja

TableNinja logo

Spelar du på fyra eller fem bord samtidigt och är en avancerad spelare så är TableNinja något för dig.

Med TableNinja automatiseras beslut, vilket gör att du mycket snabbare kan utföra beslut på många bord samtidigt. Du kan koncentrera dig på att ta vinnande beslut medan appen sköter resten.

För detta används hot keys som du själv ställer in.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: