18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

SHL betting tips – stor guide om SHL odds

Hur gör man då som spelare för öka sina chanser då det gäller SHL betting tips ? Vilken SHL betting bör väljas? Hur går man till väga för att hitta underdog som kan ge bra utdelning på satsningen sett till SHL odds ? Vad är egentligen bäst: att betta på: SHL kval, grundserien eller slutspelet?

I vår stora SHL betting guide kommer vi ta dig genom allt som rör serien och vi ger dig all information som du behöver för att bli en SHL vinnare! Vill du veta mer om SHL betting tips har du kommit till rätt plats – vi kommer att guide dig igenom hela säsongen: från SHL kval till slutspelet – och kika närmare på SHL odds.

SHL betting tips -vilket är det bästa spelbolaget?

Tidigare hette den Elitserien – men i dag går Sveriges främsta ishockeyliga under namnet SHL. Bland svenska oddsspelare är SHL en av de mest populära serierna. Serien är, i likhet med Allsvenskan, otroligt jämn och spännande. Det gör så klart all SHL betting väldigt lockande! Statistiken visar att sex olika lag vunnit de sju senaste säsongerna – senast stod HV71 högst upp på prispallen.

SHL betting och SHL odds erbjöds tidigare hos ett fåtal  spelbolag men i idag erbjuder de flesta bookmakers dig SHL betting tips i toppklass. Både svenska som utländska boomakers erbjuder SHL odds.

SHL betting rymde från början i huvudsak klassiska spelformer som 1X2-spel men när det gäller SHL odds är utbudet betydligt bredare i dag. Du hittar bra SHL odds på många slags spelformer, bland annat periodställning, antal målskyttar, Asian handicap liksom hur många utvisningar som det kommer att blir i matchen. SHL betting har nog aldrig varit så spännande som nu!

Frågan är då: hur ska man kunna veta vilket som är det bästa spelbolaget då det gäller SHL betting tips? Hur hittar man bra SHL odds? Vilka kan ge dig bra värde för dina pengar och vilka har ett brett utbud av SHL odds – och vilka bookmakers bör man undvika när det gäller SHL betting? Är det bäst att satsa på slutspelet eller SHL kval?

Vi har listat fem toppval då det gäller SHL betting tips och SHL odds. Våra bettingexperter har noggrant valt ut dessa spelbolag och för att de skulle ta sig in på listan krävdes att de uppfyllde flera krav:

 • Ett stort urval av SHL odds. Pre-match spel samt livespel skall erbjudas liksom bra utbud inom SHL kval.
 • Möjlighet att kunna betta med SEK.
 • Svensktalande kundtjänst.
 • Lukrativa bonusar,  konkurrenskraftiga  SHL odds och bra omsättningskrav.
 • Spelbolaget ska vara licensierat i ett europeiskt land samt följa gällande EU-direktiv.
 • Erbjuda spelare i Sverige skattefria vinster.

Bäst spelbolag för SHL betting tips – de har bäst  SHL odds

Unibet

”Av spelare, för spelare”: så lyder motto på Unibet. Det här är ett svenskt spelbolag och något av ett självklart val då det gäller SHL betting. Bettingbolaget startades av entreprenören Anders Ström och bolaget är nu listat på Stockholmsbörsen. Unibet har sin bas på Malta, men den svenska anknytningen är ändå stark. Detta märks inte minst i spelutbudet, och här hittar vi mycket ishockey och bra SHL odds.

På Unibet finns ett brett utbud inom SHL betting tips. Så väl pre-match som livespel erbjuds självklart, liksom spel på SHL kval. Som medlem kan du välja att placera dina spela direkt via hemsidan eller via Unibets app. Oavsett om du väljet att lira på datorn, mobiltelefonen eller surfplattan så kan du räkna med användarvänligheten är på en hög nivå. Du kan enkelt hitta statistik om tidigare SHL vinnare och liknande på hemsidan.

Unibets har som sagt en tydlig svenska anknytning, och när det gäller SHL odds  kan du alltid spela med svenska kronor. Oavsett om det gäller SHL kval och slutspel så kan du alltid ta ut dina vinster skattefritt.

Dessutom kan du som oddsspelare ta del av flera kampanjer till exempel pengarna-tillbaka-spel, välkomstbonusar och free bets. Oavsett om vi befinner oss i SHL kval  eller slutspelet så händer det alltid något spännande på Unibet. När det gäller SHL betting tips är det här alltså en självklart val!

NordicBet

Visste du att Nordicbet faktiskt är huvudsponsor till SHL och SHL kval? Med andra ord är det en självklarhet att bolaget hör hemma på den här listan. Som SHL´s officiella sponsor kan NordicBet erbjuda många former av kampanjer – här väntar massor med specialerbjudanden på dig som är intresserad av SHL betting. Under fjolåret fick alla som  placerade ett spel på minst 100 kr på en SHL-match två biljetter till en valfri SHL-match. En sån bra bonus har vi inte sett hos någon annan bookmaker. Dessutom kunde spelare plocka ut presentkort värda 300 kr om de hade registrerat sig som medlemmar och spelat för minst 100 kr.

Något som är extra kul är att NordicBet faktiskt utvecklat en egen SHL-wiki. I denna kan du hitta all tänkbara information om Sveriges frästa ishockeyliga och SHL kval . Dessutom har spelbolaget en egen blogg, där du hittar allt från SHL odds till SHL betting tips – nyheter och skvaller.

Som om det inte vore nog kan du även ta del av NordicBets livestream, det vill säga  kolla SHL-matcher i direktsändning. För att kunna se en match krävs att du har ett positivt saldo på ditt spelkonto, alternativt att du placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna.

nordicbet sportsbetting

Bethard

Bethard är ett svenskt spelbolag med en kaxig framtoning. “Winners Dare More”  är deras devis, och spelbolaget frontas av skådisen Dragomir Mrsic som du säkert känner igen från Snabba Cash. Med tanke på att SHL är en stentuff liga så är Bethard ett passande val när det gäller SHL betting, eller hur?

Bethard har, precis som de andra spelbolagen på vår lista,  en tydlig svensk anknytning. Då det gäller SHL odds kan vi berätta att de är känd för att ligga på riktigt bra nivåer.  Den SHL betting tips som erbjuds ger faktiskt ett riktigt bra värde för pengarna. Kundservice kan nås via på både e-post och live chatt. All support erbjuds självfallet på svenska. 

Bolaget har sitt huvudkontor på Malta och har erhållit en spellicens av den Maltesiska spelmyndigheten (Malta Gaming Authority). Det innebär att samtliga vinster är skattefria för svenska spelare.

Bethard har flera enkla och bekväma betalningslösningar och mängder av olika betalningsmetoder erbjuds, till exempel Visa, Mastercard, Skrill och Neteller. Därtill kan du som svensk nätspelare utföra insättningar och uttag med den svenska betalningstjänsten Trustly – det vill säga att direkttransaktioner kan göras till och från ditt bankkonto helt kostnadsfritt. Bra odds erbjuds på SHL kval, grundserien och slutspelet.

Bästa bonusarna – bli en SHL vinnare

Om du väljer att öppna ett nytt konto hos ett bettingbolag blir du ofta belönad med en insättningsbonus – det kan handla om bonuspengar eller så kallad gratisspel.
 Men vilka bookmakers är egentligen bäst när det gäller nivån välkomsterbjudanden för SHL betting?

Och vilka olika regler och villkor är det viktigt att ha koll på då det gäller bonusar på SHL odds? Finns det även särskilda bonusar som gäller SHL kval?

SHL betting – Vilka olika spelformer finns det?

Vilka alternativ finns det då när det gäller SHL odds? För några år sedan ebjöds i stort sett bara SHL betting i form av 1X2-spel. I dag finns det, som tur är, betydligt fler marknader inom SHL odds. Det är så klart kul att få chansen att testa olika spelformer då det gäller SHL Betting tips. 

Dessutom kan nya spelformer innebär att du får ännu bättre SHL odds, vilket betyder att SHL betting aldrig varit så kul som nu. Nästa gång det är SHL kval  är det väl värt att även spana in dessa marknader. Här har vi  listat några av absolut mest spännande spelformerna inom SHL betting tips.

Över-/underspel

Som du säkert känner till blir ishockeymatcher ofta väldigt målrika. Av den anledning är över-/underspel väldigt passade för SHL betting tips – och det gäller både slutspel och SHL kval ! Då det gäller SHL odds  för den här typen av SHL speltips är det så klart väldigt viktigt att du har koll på målvakten.

Som ett exempel hade Linus Söderström en imponerande räddningsprocent. Den låg på hela 94,32 %! För att bli en SHL vinnare är det alltid viktigt att ha koll på statistiken.

Handikapp

En spelform som kanske passar allra bästa för den som är en mer professionell är så kallat handikappspel. När det gäller SHL odds betyder det att ett av lagen börjar med en handikapp. Det finns alltså ett lag som anses ha et överlägen redan från start och detta bestäms av SHL odds.

Som vi redan nämnt så är ju SHL-matcherna väldigt målrika. Om du har bra koll på lagens form kan det alltså verkligen gynna sig. Kanske vågar du redan nu betta på vilket lag som blir SHL vinnare?

Vinst/förlust avseende övertid eller straffar

I dag erbjuds SHL betting tips i flera olika former.  Om det är live spel som lockar dig mest med SHL odds och SHL betting så kan du även placera spel på vilket lag som blir SHL vinnare vid till exempel övertid eller straffläggning. Om man tar en titt i statstiken så ser man nämligen att de lag som slutar som SHL vinnare inte alltid har det bästa resultatet vid till exempel förlängning eller straffar.

Låt oss ta ett exempel. Växjö var SHL vinnare i grundspelet men hade ett uselt resultat sett ill  straffläggningen. 2016/2017 blev det sex st förluster och blott två vinster. Det intressanta är att Växjö var riktigt bra då det gällde övertidsspelet. Då hade laget en förlust och totalt fem st vinster.

Vidare var HV71 det bästa laget 2016/2017 då det gällde straffar -då blev det fyra vinster och bara ett förlustspel i grundserien.Leksand hade dock inte lika stor tur. Laget vann inte något övertidsspel alls under säsongen, men statistiken av SHL vinnare  visar att hela 10 st av Luleås matcher i grundserien gick till  straffläggning( i fem av dessa blev laget SHL vinnare).

Lär känna SHL lite närmare

Låt oss fortsätt med att ta en närmare titt på serien. Hur funkar till exempel grundspelet och SHL kval ? Och hur lång tid tar det innan säsongens SHL vinnare är korad?

Det här är alltså den högsta svenska serien inom ishockey för herrar. Serien har ändrat karaktär något under senare år- 2013 skedd dess namnbyte. Sedan 2015 så bjuder grundserien på 52 omgångar och det är 14 lag som gör upp om titeln årets SHL vinnare – men de som inte presterar väl går till SHL kval. Innan vi vet vilket lag som blir SHL vinnare måste lagen mötas totalt fyra gånger. Med andra ord blir det två matcher på hemmaplan och lika många på bortaplan. Det lag som har hem hela serien kan med stolhet titulera sig som SHL vinnare och svenska mästare i ishockey. Säsongens SHL vinnare får även lyfta den berömda  Le Mat-pokalen.

Historiskt sett så har serien ändrat karaktär genom åren som gått. Elitserien drog igång 1975/76 och tidigare var serien uppdelad i två grupper, med lag från södra respektive norra delen av landet. Även då fanns SHL kval.

Sedan säsongen 75/76 så har 24 lag spelat i den högsta divisionen. och SHL kval Det finns faktiskt bara två lag som alltid lyckats att hålla sig i den högsta serien och det är Brynäs och Färjestad. Båda lagen har även kunnat titulera sig SHL vinnare, men det lag som vunnit flest gånger är Djurgårdens IF. Hela 16 gånger har de utropats som SHL vinnare. Särskilt stora var de under 1950-talet och  1960-talet – då  blev laget svenska mästare  sex år i rad. Brynäs  har blivit SHL vinnare totalt 13 gånger, senast  2012.

Om vi däremot väljer att titta på statistiken över SHL vinnare  sedan den nya spelformatet infördes, ja då är Färjestad som presterat bäst. De tog sitt första guld 1981 och laget har blivit SHL vinnare totalt nio gånger.

Från SHL kval  till grundserien

Grundserien består alltså av 52 omgångar, och i dessa ska fjorton lag mötas innan vi vet vilket lag som blir SHL vinnare. Spelet drar igång i slutet av månaden september. Det ska sägas att spelschemat verkligen är intensivt. Under den mest intensiva perioden så blir det 3 – 4 matcher varje vecka. Serien fortsätter ända till mars, utan tid för paus eller avbrott. Då de gäller SHL odds är det så klart viktigt att man första och främst vet hur poängen räknas:

 • En vinst under ordinarie SHL speltips ger matchens SHL vinnare 3 poäng
 • En vinst efter straffar eller förlängning ger matchens SHL vinnare 2 poäng
 • Om det blir en förlust efter förlängning alternativt straffar får laget 1 poäng.
 • 0 poäng utdelas om det blir en spelförlust under matchens ordinarie tid.

Skulle en match under den pågående grundserien sluta oavgjort så går det till en förlängning. Under en sudden death spelar tre spelare i varje enskilt lag i max 5 minuter. Skulle inget av lagen gjort mål så avgörs matchens SHL vinnare  genom straffar.

SHL Slutspel- nu avgörs vem som blir SHL vinnare

Efter  SHL kval följer grundserien men det är först i slutspelet som SHL vinnare utses. I slutserien spelar de tio lag som presterat bäst i grundserien. Lagen som slutar på 11:e respektive 12:e plats får stanna kvar i SHL, men dock inte vara med och göra upp titeln SHL vinnare.

Lagen på plats sju, åtta och nio tar sig åttondelsfinalen -fortfarande med chansen att bli SHL vinnare. Åttondelsfinalerna avgörs genom tre omgångar, då det gäller övriga matcher i slutspelet så är det sju omgångar som gäller.  De lag som slutar på plats 1-6 i grundserien går vidare till kvartsfinalerna.

När vet vi då , vilket lag som blir SHL vinnare? SHL Slutspele startar i mars och i april har vi resultatet. En viktig del av SHL är även SHL kval. Det är ju nämligen i SHL kval som det avgörs vilka lag som kommer att göra upp om vinsten!

SHL kval

Kampen om att bli SHL vinnare är tuff. De två lag som presterar sämst i grundserien måste gå igenom SHL kval. Även två lag från Hockeyallsvenskan tar sig till SHL kval, så det är alltså be sämsta från SHL som möter de främsta från Hockeyallsvenskan.  Upplägget ser ut så här:

 • Det lag som vinner Hockeyallsvenskan går vidare till SHL-kval.
 • Laget som förlorar finalen i Hockeyallsvenskans går vidare en playoff-omgång där de mäter vinnaren i Hockeyallsvenskans slutspelsserie.
 • Laget som vinner denna playoff-omgången kvalificerar till SHL kval.

I SHL kval spelas sju matcher. De två lag som presterar bästa i SHL kval går vidare till SHL. De övriga två förflyttasvia SHL kval till Hockeyallsvenskan. SHL kval brukar bjuda på mycket spänning, här är det mycket som står på SHL speltips! Du kan självklart även betta på SHL kval. Så missa inte att kolla in vilka spelmöjligheter som SHL kval har att bjuda på!

Vilket lag blir SHL vinnare 2019?

Efter att nu kollat närmare på hur SHL kval fungerar riktar vi blickarna framåt: vilket lag har störst chans at vinna under kommande säsong? Växjö Lakers vann  grundserien men det var HV71 som fick lyfta Le Mat-pokalen.  Redan nu har det börjat snackats om SHL kval och vilka lag som är favorittippade.

För alla oss som är intresserade SHL odds är det så klart kul att ta del av förhandssnacket. Kanske lyckas HV71,  försvara sin SM-titel? Eller kanske får Brynäs revansch och blir SHL vinnare 2019?  Vi har listat favoriterna att ta hem titeln SHL vinnare.

Frölunda

Många tror att Frölunda kommer att bli SHL vinnare  2019. Förra året förlorade de mot Brynäs med 3 – 4 i matcher. Frölunda vann dock Champions Hockey League och utsågs till Europas bästa hockeylag  – så visst är det här en het kandidat till att bli SHL vinnare.

Växjö Lakers

Smålandslaget aspirerar också till titeln SHL vinnare. Laget grundades så som 1997 men har presterat väldigt väl under de senaste fem åren. Laget har ett imponerande målsnitt med över tre st mål per match.

HV71

HV71 vart ju SHL vinnare förra säsongen, och visst är de även favoriter det här året. Laget har nått slutspel de 12 senaste säsonger. 2019/2020 slutade HV71 på andra plats i grundserien. Risken för att de skulle behöva gå igenom SHL kval är liten.

Skellefteå AIK

Skellefteå AIK hade en tung period under 90-talet  men efter SHL kval tog sig laget sig upp i den högsta serien.

SHL odds 2021

Är du redo att börja med SHL betting och SHL odds? Vi avslutar med några SHL speltips då det gäller SHL odds! Ta del av dessa och öka dina vinstchanser!  Du kan så klart betta under hela säsongen: från SHL kval  till finalen.

Skaffa mycket information om SHL odds

En sak är a och o då det gäller SHL betting  tips – det är viktigt att du har så mycket information om laget som möjligt. Följ gärna SHL kval för att få få en helhetsbild av serien.

Titta inte för mycket på tabellen

SHL odds ger dig mycket information men det gäller att inte titta för mycket på tabellen. Som vi kunnat se här förändras serie mycket snabbt. Både när det gäller SHL kval och SHL slutspelet är det viktigt att försöka skaffa sig en överblick.

Ta en beslut som bygger på både logik

För att lyckas då det gäller SHL betting och SHL odds  är det viktigt att gå på både logik -och inte låta känslorna styra.  Men samtidigt bygger SHL betting tips även mycket på  intuition. Detta är att faktum oavsett om det gäller SHL kval eller slutspelet.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: