18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Skattefria Bettingsidor

Visste ni att det finns helt skattefria bettingsidor tillgängliga för svenska spelare? På den här sidan fördjupar vi oss i alltomkring runt ämnet samt listar marknadens bästa spelbolag med skattefria vinster.

Skattefria vinster hos bettingsidor

Allt fler spelare söker aktivt efter spelsidor – bettingsidor, casinon och pokersidor inkluderat – där man inte behöver betala skatt på sina spelvinster. 

Som svensk är dessa också extremt lättillgängligt och såvida man håller sig inom landets spelmarknads ramar slipper man också riskera den där skattesmällen. För oss är det en självklarhet att spelare ska kunna få ut helt skattefria vinster när de spelar hos olika bettingsidor – och vi marknadsför också enbart sådana.

Inte minst blir spelvärdet förstås större, eftersom man får behålla hela sin vinst, hos skattefria bettingsidor och därutöver slipper man krångel i samband med deklarationen. 

Hos spelbolag utan skattefria vinster behöver som privatperson betala en skatt om totalt 30%. 

Skattefritt med svensk spellicens

Genom att spela hos bettingsidor med svensk licens får du ut dina spelvinster helt skattefritt, vilket är en av de centrala fördelarna med den svenska spellicensen. 

Därtill är det klart säkrare, tryggare och allmänt bättre att spela hos licensierade spelbolag. Konsumentsäkerheten är betydande när operatörerna behöver följa regler och lagar från Spelinspektionen, vilket inte är fallet hos icke-licensierade aktörer.

Med andra ord är det inte bara skattefrågan som är av betydelse i frågan om spelbolagen och deras licenser, även om det kanske är en av de viktigaste punkterna.

Varför spela hos spelbolag med svensk spellicens?

 • Skattefria vinster.
 • Tryggt & säkert.
 • Kvalitativa spelbolag.

Gråzon hos utländska spelbolag

Huruvida skatt ska betalas in på spelvinster hos spelbolag med en licens inom EU är det delade meningar om. Däremot är det utan tvivel så att man är skatteskyldig inom licensmarknader som Curacao. 

För att slippa krångel, skatter och risk för övrig problematik bör man helt och hållet undvika spela hos utländska spelbolag. 

Skatt på sportsbetting

Det finns ingen som helst anledning för dig som svensk medborgare att betala skatt på sportsbetting och tillhörande vinster. Genom att enbart hålla sig till svenska operatörer, som erbjuder några av de bästa plattformarna för betting, slipper man precis denna skatt – och kan därmed maximera sin eventuella profit.

Här ska man också ta i beaktning att oavsett om du under ett deklarationsår har backat på dina spel, ska de totala vinsterna ändå beskattas med 30%. Eftersom man inte kan kvitta förlusterna mot vinster, blir det med andra ord mer eller mindre omöjligt att vinna i det långa loppet.

Exempel på beskattning för sportsbetting:

 1. Du bettar hos ett utländskt spelbolag.
 2. De totala vinsterna för året är 10 000 SEK.
 3. De totala förlusterna för året är 12 000 SEK.

Hos ett svenskt spelbolag hade du nu backat 2 000 SEK totalt, men hos övriga operatörer utan skattefria vinster blir den totala förlusten 5 000 SEK eftersom 30% av vinsterna ska beskattas.

Bästa skattefria bettingsidor 2022

Att hitta bettingsidor med skattefria vinster är för all del enkelt, men vilka alternativ är de bästa? 

På den svenska marknaden finns flera fantastiska spelbolag att testa – och vi har flertalet informativa artiklar om dessa, liksom topplistor för olika kategorier av bettingsidor. 

Gällande de skattefria är kravet alltså att de ska vara ha en spellicens i Sverige. Här har vi i redaktionen på Kelbet specifika favoriter för en fulländad spelupplevelse – och vårt förstaval är, utan tvekan, klassiska Bet365 med deras massvisa utbud av spel, liveodds och spelfunktioner.

Vår topplista med bettingsidor som är skattefria: 

 1. Bet365: Skattefria spelvinster & höga odds.
 2. Betinia: Nytt spelbolag med licens.
 3. NordicBet: Klassiskt spelbolag för svensk sport.
 4. Betsson: Proffs på inhemska odds.
 5. Unibet: Bäst på Allsvenskan – alltid skattefria uttag.
 6. Campobet: Uppstickare som blivit en storfavorit.
 7. Coolbet: Unik betting & transparent spelbolag.

1. Bet365

Bet365 har en svensk spellicens och således skattefria vinster för alla deras spelare från Sverige.

Att så många spelare har Bet365 som deras primära plattform för betting på sport talar sitt klara språk. Hos dem får man ta del av de, enligt oss, bästa oddsen och det största utbudet kombinerat med stor användarvänlighet för den mobila användaren. 

Genom vår Bet365 bonuskod kan du aktivera en välkomstbonus om du saknar ett konto hos dem. 

2. Betinia

Betinia är ett nytt och fräscht spelbolag som verkligen tagit spelarna med storm. Bettingsidan är helt skattefri och har odds på allt från fotboll till bordtennis – i en fräsch miljö och dessutom med ett stort urval av betalningsmetoder. 

Missa inte heller att du som inte haft ett konto hos spelbolaget kan erhålla en Betinia bonus för ännu större värde när du bettar. 

3. NordicBet

Klassiska NordicBet är en stabil pusselbit på den spelmarknaden och här får man förstås ut sina spelvinster utan skatt.

Som bettingbolag har de ett djupt fokus på nordiska ligor, primärt svensk fotboll och ishockey, med ett brett utbud på såväl toppdivisionerna som lägre divisioner. 

Nya spelare kan erhålla en färsk NordicBet bonus via oss, som ni kan läsa mer om via länken. 

Vanliga frågor om skattefria spelvinster:

✅ Vad innebär en skattefri spelvinst?

Med skattefria vinster behöver du som spelare inte deklarera dina spelvinster till Skatteverket. Dessa hittar du hos alla svenska operatörer. 

✅ Betalar spelbolag skatt på deras vinster?

Ja, alla spelbolag som verkar på den svenska marknaden behöver betala en total vinstskatt om 18%. På så sätt slipper alltså spelarna stå för skattenotan.

✅ Finns det spelvinster som man behöver beskatta?

Om du spelar hos en utländsk bettingsida behöver du betala skatt på dina eventuella spelvinster, vilket är en av huvudanledningarna till att hålla sig inom den svenska spelmarknaden.

✅ Hur stor är spelskatten?

Vinster på över 100 kronor hos bettingsidor utan en svensk spellicens beskattas som inkomst av kapital, vilket innebär en skatteskyldighet på 30% för dina spelvinster.

✅ Hur många bettingsidor med skattefria vinster finns det?

Närmare ett 30-tal olika bettingsidor har svensk licens och således skattefria vinster för deras spelare.

✅ Hur tar man reda på om en bettingsida erbjuder skattebefriade spelvinster?

Genom att spela hos de bettingsidor som vi på Kelbet marknadsför, får du alltid ut dina spelvinster utan krav på skatt. Detta eftersom vi enbart samarbetar med licensierade speloperatörer.

Summering

Som svensk sportbettare finns det en uppsjö av skattefria bettingsidor av hög kvalitet att testa lyckan hos. Här på Kelbet samarbetar vi med de absolut bästa av dessa operatörer, med information om dem och deras senaste erbjudanden för nya kunder.

Vi hoppas att du, efter att ha läst den här sidan, fått mer kött på benen runt ämnet skatt på spelvinster och hur man undviker detta. Dessutom med en topplista bland våra favoriter – en plats där du alltid kan hitta bäst bettingsidor utan skatt. 

Till sist – lycka till med spelandet!

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: