18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

E-sports – Betta på CS:GO

Att betta på CS:GO har blivit en stor industri. Traditionella bettingbolag, tillsammans med specialiserade E-sports spelbolag erbjuder nu en rad marknader på Counter Strike Global Offensive tävlingar.

Till skillnad från traditionell vadslagning, så kan man betta på CS:GO med riktiga pengar, eller unika valutor som tillåter spelarna att köpa ”in-game” föremål. Detta ger en extra dimension i utmaningen om att välja rätt spelbolag.

cs_go_logo-7

Varje operatör erbjuder unika erbjudanden till nya användare och vissa specialist spelsajter har spelrelaterade gåvor som de ger bort till spelare.

Övergripande turneringsvinnare marknader

När det kommer till traditionell betting så är slutsegrare/vinnare av matchen  den vanligaste marknaden man kan välja att spela på. När man ska betta på CS:GO blir denna marknad inte aktuell förrän i slutskedet av en tävling.

Unikrn, Betway och Bet365 erbjuder alla mycket liknande odds på slutsegrare-/vinnarmarknader, både favoriter och outsiders.

Betting på matchen

På marknaden ”slutsegrare” erbjuder Bet365 marginellt bättre odds på vinnaren jämfört med Betway och Unikrn.

Unikrn ger betydligt bättre avkastning om outsidern segrar och det är det bästa valet för bettare som vill spela på den 2:a favoriten.

Vulcun fungerar lite annorlunda mot resten. Istället för att ange odds, ges de två lagen helt enkelt en % (procentuell), som motsvarar deras sannolikhet att vinna. Satsningar placeras genom att dra ett en glidare för att diktera hur mycket pengar, eller Vulcun Gold som du vill satsa.

vulcunmatchbetting

Betting på kartan

Specifik betting på kartan, erbjuds inte av varje operatör: Bet365 erbjuder två kartmarknader, en för varje enskild omgång och den andra för hur många kartor varje lag kommer att vinna.

Unikrn har liknande kartmarknader som Bet365 och erbjduer nästan identiska odds på enskilda kart satsningar. Däremot när det kommer till totala kartvinster, så är Unikrns utbetalningar lägre.

Betway erbjuder endast matchvinnare och övergripande vinnarmarknader. Även om Vulcun inte erbjuder särskild kartbetting, så har dem ett par speciella marknader, såsom det första laget att nå X antal ”kills”, eller vilken spelare som är bäst.

Kampanjer

Alla fyra operatörer erbjuder kampanjer för nya och befintliga kunder som funderar på att betta på CS:GO.

Betways kampanj är lika mångsidig om inte bättre då de har bonus upp till 1000 kronor som kan användas för att betta på CS:GO eller andra sporter som tennis eller fotboll till exempel.

Unikrns kampanj involverar deras egen unika valuta; Unikoins. Det är ett substitut för riktiga pengar och dessa kan bytas med i Unikrn marketplace för spelobjekt som headsets, tangentbord och även hi-spec gaming datorer.

Specialare

Betway erbjuder en specialare för spelare som vill betta på CS:GO: 49/1 odds på att CS:GO kommer ingå i olympiska vinterspelen 2030.

Vid 49/1 så låter det ganska lockande med tanke på hur branschen har ökat under de senaste fem åren. Hursomhelst verkar det högst osannolikt och väldigt bisarrt om detta skulle ske. Om CS lägger till fler snötäckta spelkartor så kanske det är värt att betta på.

betwayspecial

För mer information om att betta på CS:GO och andra dataspel läs mer ingående kring de bästa E-sport bettingsidorna.