18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Betta på CS:GO

CS:GO lanserades för över tio år sedan och är fortfarande en av de största e-sporterna. Numera kan man dessutom hitta stora möjligheter att betta på CS:GO hos traditionella bettingsidor samt spelbolag.

På denna sida har våra experter sammanställt precis det du behöver för att starta ditt äventyr med CS:GO-betting. Detta med tips och trix på hur du förbättrar dina resultat, de marknader som finns att spela på samt vilka operatörer man får den bästa bettingupplevelsen hos.

Så bettar du på Counter Strike GO 

Gällande att betta på CS:GO är likheterna slående om man jämför med mer traditionella sporter. Flera spelbolag har implementerat en superb funktionalitet kring bettingen och eftersom fenomenet alltjämt är så pass nytt, blir förbättringarna som sker märkbara med regelbundenhet. 

Detta innefattar delvis hur bra odds som kan erbjudas, utbudet av detsamma samt adderad funktionalitet som streams. 

Dock ska det nämnas att man ännu inte kan jämföra bettandet på Counter Strike-GO med annan sport, om man ser antalet speltyper. Här är det framförallt resultat, handikapp och kartspel man kan hitta. Givetvis med mer att sätta tänderna i när det vankas större evenemang. 

betta på CS:GO

Odds & Betting på CS:GO

Det drastiskt växande intresset odds och betting på CS:GO har inneburit att man kan hitta spel på mer eller mindre alla proffsevenemang numera. Detta inkluderar exempelvis ESL Pro League, Blast Premier Fall och Svenska Elitserien.

Men vad är det då för form av odds som man faktiskt kan hitta till CS:GO? Om man är obekant med betting över det stora hela, kan det vara klurigt att komma underfund med vad spelmarknaderna har för innebörd och hur de ska avläsas. 

Nedan förklarar vi vilka CS:GO-odds du kan hitta när du bettar hos ett spelbolag:

  • Matchvinnare: Den största, enklaste och raka formen av spelmarknad. Här får du två alternativ, över vilket lag som ska vinna CS:GO-matchen. Här klickar du på det lagnamn som du tror kommer vinna matchen, till erbjudet odds av bettingbolaget. Eftersom man inte har “hemma- och bortalag” som i andra sporter, står det sällan en etta eller tvåa.
  • Karthandikapp: Normalt spelas en CS-match bäst över tre kartor eller fem kartor, alltså banor, för att kora en vinnare. Då kommer du exempelvis kunna se handikapp som ena sidan -1,5 alternativt den andra +1,5. För det första spelet ska sitta behöver laget vinna med 2-0 och för det andra att laget förlorar med 1-2 eller får ett bättre resultat. 
  • Vinnare av karta: Här handlar det kort och enkelt om vilken sida som vinner en specifik karta. Att ta i beaktning är att lag oftast har en favorit, är bättre på vissa samt sämre på andra och därmed kan oddsen på dessa marknader.

Bettingsidor med CS:GO

För ett antal år sedan fanns det få spelbolag och bettingsidor med CS:GO på marknaden, ofta mer nischade operatörer. Annorlunda ser det ut numera – du kan välja och vraka på fullfjädrade alternativ av bra bettingsidor när du vill betta på CS:GO eller e-sport överhuvudtaget. Givetvis med vissa fundamentala skillnader.

Det är fortfarande mer aktuellt att vara petig med urvalet när man letar efter olika bettingsidorna med just CS:GO, till skillnad från mer historiskt populära sporter. Över ett större perspektiv är e-sporten alltjämt ung. 

Våra favoriter av spelbolag när det kommer till CS:GO kan kokas ner till tre operatörer – Betsson, Unibet och Bet365. Hos dessa har man satsat helhjärtat på att bredda sitt spelutbud, tillhandahåller fina odds och kan dessutom hitta streams till ett stort urval av matcher.

Tips & trix för betting på CS:GO

Att vinna på betting är svårt. Det vill vi först och främst understryka – och någon skillnad är det förstås inte när det kommer till CS:GO. Primärt bör ens spelande ses som underhållning, om man kan vinna på densamma är det bara ett plus. Dessutom kommer det alltid att svänga.

Däremot finns det definitivt många knep, tips och trix att ta till för att förbättra sina resultat över tid. Många tror att man kan komma långt på bara känsla – någonting som inte kunde vara mer missvisande.

  • Läs på inför matchen: Kunskap är det i särklass viktigaste för dig som bettar på CS:GO. Att ha koll på de medverkande lagen, spelarna och deras styrkor respektive svagheter. Har det hänt någonting tätt inpå som kan påverka utgången? Att vara up-to-date är ett krav. 
  • Grundläggande förståelse för odds: Det kanske låter enkelt, att förstå odds, men en stor andel av alla bettare ser inte odds som vad det faktiskt är; ett pris du får på ett utfall. Här är vårt knep att lära dig räkna om odds till procent, för att sedan värdera om priset faktiskt motsvarar eller är bättre än den procentuella sannolikheten för spelet att sitta.
  • Koll på sista minuten-ändringar: Oddsen tenderar att svänga kraftigt när det närmar sig spelstopp i en CS:GO-match. Detta beror ofta på sena förändringar, spelare som saknas eller rotation. Genom att vara på hugget kan man ta del av sådan information innan övriga marknaden – något som kan öppna upp för tillfälliga värdespel.

Summering

Så här avslutningsvis hoppas vi att du som känt ett intresse av att betta på CS:GO, fått lite mer kött på benen – oavsett om det handlar om att hitta bettingsidor för e-sporten, en fundamental förståelse hur betting fungerar eller experttips för att bli en bättre bettare.

Till sist ska man förstås vara medveten om att vinna på betting, oavsett om det är på CS:GO eller annan sport, är svårt – att det kräver stor kunskap, erfarenhet och känsla för detaljer. Men det är definitivt möjligt.

Kom också ihåg att betta med måtta och enbart pengar du har råd att förlora. Ansvarsfullhet är alltid nyckeln!

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: