18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Fördelar med E-sports betting jämfört med vanlig sportsbetting

E-sports betting har vuxit snabbt, i takt med att videospel blivit en sport. Under de senaste fem åren har världen av E-sports sett en enorm tillströmning av sponsorer från både spelutvecklare som Valve, och företag som Mountain Dew och Doritos.

Tack vare detta har pengarna inom industrin skjutit i höjden i tiotals och hundratals miljoner, och de bästa spelarna kan nu skryta med lönecheckar i paritet med några av världens mest kända idrottsmän.

Videospel som League of Legends, Starcraft 2 och Call of Duty har mer aktiva spelare tillsammans än befolkningen i ansenliga länder (som Frankrike). Detta mycket nya “sport” fenomen förväntas överskugga ligor som NBA inom en mycket snar framtid.

E-sports betting tar ett tag att vänja sig vid, men när du fördjupar dig i denna unika marknad finns ett antal fördelar.

Esports vinnare

Utbud av bookmakers

Framgången kring E-sports har inte undgått de traditionella och största bettingsidorna. Numera erbjuder de främsta spelsajterna som Bet365 och Unibet alla en rad marknader på konkurrenskraftiga videospel.

Bookies som Betway erbjuder dock ett stort urval av marknader, inklusive totala kart segrar och övergripande vinnare.

För den slappe observatören till die hard E-sports fans så finns det något för alla, oavsett om du bara vill lägga ett fräckt bet på en slumpmässig League of Legends match, eller vill satsa dina pengar på enskilda kartor på ett lag du följer.

En intressant utveckling i världen av Esports har varit ökningen av unika spelbolag, som bara hanterar vadhållning på denna marknad. De tre mest kända är Unikrn, Vulcun och EgamingBets.

För E-sports fanatikerna – dessa platser har en rad unika tjänster, vilket gör dem mycket tilltalande. Tippare har möjlighet att satsa med riktiga pengar, eller i särskilda valutor. Dessa valutor kan bytas ut mot ’in-game’ produkter för League of Legends eller CS: GO.

Unikrns hemsida presenterar en marknadsplats där vinster kan användas för att köpa high-end gaming utrustning som tangentbord, headset och anpassade datorer.

Unikrn Marketplace

Färre variabler

När det gäller spel på fotboll finns det en stor mängd av faktorer som kan påverka resultatet: är alla 11 spelare fullt friska? Hur är hemma- / bortalagets form? Vilka är väderförhållandena som kommer att påverka resultatet etc.

Med E-sports är en hel del av dessa faktorer mycket mindre uttalad, och ofta helt enkelt inte ett problem. I stora turneringar använder alla spelare samma hårdvara, de sitter i plysch stolar och skyddas från väder och vind medan de spelar.

Lag begränsas också till fem spelare, med ett par avbytare om någon stukar en handled (eller vad som helst) i inledningen. Med färre spelare att oroa sig för, och med tanke på att pro communityt består av en ganska liten pool av spelare, är det lite enklare att veta hur du ska spela när du har koll på läget.

Det verkar som, allmänna gaming färdigheter åt sidan, att den största faktorn om dessa killar (och tjejer) kan behålla sin kyla, är med en arena av skrikande fans framför dem.

Fnatic gamers

Lättare att vara välunderrättad

Vid första anblicken kan det tyckas vara en omöjlig uppgift att ta reda på nyanserna i E-sports världen. En underlig, stängd internet värld som inte kan penetreras utan tillgång till den djupa webben och en datorkonfiguration som liknar en modern Wargames.

Bortsett från några noggrant formulerade tweets, som sannolikt inte läggs ut av någon glättad PR kille, ser vi inte in i den verkliga världen hos de flesta professionella idrottare, vi ser absolut inte deras inlägg på forum och beblandas med proletariatet.

Detta är inte fallet i E-sports, pro-gamers streamar själva, svarar på tweets, besöker forum och i allmänhet lever i samma värld som sina fans. Detta betyder att det är lättare att ta reda på viktiga bitar av information för att göra sig själv informerad, och i allmänhet hitta bättre spel.

Esports gamers

Du spelar samma spel..

Det kanske låter dumt, men om du är världens bästa LoL spelare eller någon amatör, så spelar ni fortfarande samma spel. Det är inte som fotboll, där lite boll i parken är ganska långt ifrån att gå ut på Friends Arena.

Hjälper detta? Absolut, med en fullständig förståelse för spelet du bettar på, är det lättare att se hur pro gamers kommer att reagera och detta leder till mer informerad betting.

CSGO POV

Vad vi ser.

CSGO POV

Vad proffsen ser.

Nackdelar

Det är värt att notera att det finns några nackdelar med att satsa på E-sports. Den största frågan branschen står inför är uppgjorda läggmatcher, vilket är lika populärt bland professionella gamers som… Doritos och Red Bull. Nyheter om E-sport skandaler har florerat mycket de senaste åren.

En förklaring är förstås industrins explosionsartade tillväxt där arrangörerna fått kämpa hårt för att styra eventen ordentligt. Till en början fanns det inte tillräckligt med skydd kring sporten för att skydda fans och även spelare från tvivelaktiga typer som var/är ute efter att utnyttja, vilseleda och i stort förstöra livet för finniga ungdomar. En koreansk LoL turnering fixades av flera spelare, deras tränare och medlemmar av den organiserade brottsligheten i landet.

En annan fråga har varit drogmissbruk. Vi pratar inte om Tony Montana och ett berg av kokain, utan Adderall. Spelare som upptäcks poppa ADHD-piller, bjuds oftast in (bjuds in i Tony Montana mening) att lämna tillbaka sina prispengar, och den vackra satsning du placerat för ett par dagar sedan, raderas.

Med detta sagt, turneringens arrangörer har blivit mycket mer strikt kring droger, och de har ökat ansträngningarna för att stoppa uppgjorda matcher, så det finns ingen säkrare tid att satsa på E-sports än just nu.

Adderall

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: