18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Fotbollsresor EM 2020

Chanse att få uppleva fotbolls EM på plats är det många som drömmer om. Om du också vill vara med och heja fram det svenska laget på plats när de spelar i EM så är det här guiden för dig. För faktum är att det inte behöver vara så svårt att arrangera en fotbollsresa. Du kan så klart välja att fixa boende, matchbiljetter och resa själv – men ett väldigt populärt alternativ är att boka en paketresa.

I den här guiden om fotbollsresor EM 2020 ger vi dig allt du behöver veta för att se Janne Anderssons lag på plats när de påbörjar sommarens segertåg i Europa. Vi har dessutom sett till att sätta samman en rad praktiska tips som rör fotbollsresor em 2020, så här får du alltså några råd på vägen om hur det ska gå till väga för att få biljetter till några av de populäraste matcherna.

Fotbollsresor EM 2020 – res i hela Europa

2021 så kommer mästerskapet ser lite annorlunda ut. Under tidigare år så har det ju varit en nation som har stått som värdland för hela mästerskapet. Vid EM 2020 så kommer EM däremot att spelas i hela tolv olika länder. Ett nytt spännande upplägg från UEFA med andra ord. Om du vill se matcherna på plats, har du alltså möjlighet att välja ett land som du kanske är extrasugen på att besöka.

Lite längre fram så ska vi så klart titta närmare på vilka arenor som det blå gula laget kommer att spela på i sommar. EM börjar 11 juni 2021 och pågår exakt en månad. Finalen kommer att spelas i London, närmare bestämt på Wembley Arena.

Fotbollsresor EM 2020

I vilka städer spelas EM?

Det är som sagt tolv olika städer som kommer att arrangera EM 2020. De städer där EM-matcherna kommer att spelas under gruppspelet är följande:

London, Glasgow, München, Rom, Bilbao, Baku, Bukarest, Amsterdam, Dublin, Sankt Petersburg, Budapest och Köpenhamn.

Även semifinalerna i EM kommer att spelas i den brittiska huvudstaden. I turneringen så kommer totalt 24 nationer att delta. Redan nu finns det så klart några favoriter. Många tror till exempel att Frankrike, Storbritannien och Nederländerna är tre nationer som kommer vara med i toppstriden om EM-guldet.

Fotbollsresor em 2020 du förvänta dig

Så varför inte packa väskan och hänga med ut på en spännande Europaresa? Att se landslaget spela på plats tillsammans med mängder av andra svenskaf ans är garanterat en upplevelse som blir ett minne för livet.

Du kommer att dela stunden tillsammans med andra supportrar och alla som har sett det svenska landslaget spela ett mästerskap spelar vet vilken makalöst bra stämning det brukar vara på läktarna. Så varför inte packa ner den blå gula tröjan, flaggan och allt annat du behöver för att heja fram laget på plats?

Extra kul är det så klart att följa fotbolls EM. Sedan det första mästerskapet spelades 1960 har det här blivit en av världens absolut främsta turneringar. Det har skett vissa förändringar längs vägen. 1996 blev antalet nationer som fick delta i turneringen fler.

Sedan 2016 så är det alltså 24 lag som gör upp om vinsten. Dessa är indelade i totalt sex olika grupper och 16 av lagen kommer att gå vidare till åttondelsfinal. Vi hoppas så klart att Sverige är ett av dessa!

Varför ska man uppleva fotbolls EM på plats?

Att det är riktigt bra stämning på matcherna har vi redan varit inne på. Men faktum är att det händer en hel del annat kul i EM-städerna under sommaren. UEFA kommer nämligen att ha så kallad fan zonse i alla EM-städer.

Där kan du träffa tusentals andra fotbollssupportrar för att följa EM-matcherna direkt via en storbildsskärm. Och om du är på plats för att till exempel se det svenska laget spela så kan du ju passa på att gå in i denna fan zone under det andra dagarna för att följa de övriga matcherna som pågår just då.

Spelschemat är ju maxat under EM! Att gå in i dessa fansne kommer dessutom vara helt gratis och UEFA kommer även att arrangera flera olika former av kring aktiviteter bland annat ett så kallat football village där även yngre fotbollsfans får sitt lystmäte.

Dessutom kan du garanterat räkna med att många av de lokala arrangörerna i staden kommer hitta på en hel del kul under EM. Som alltid så kommer det säkert finnas särskilda restauranger och barer där fotbollsälskare flockas för att följa en specifik match EM.

Åk och se Sveriges öppningsmatch i Bilbao

Om du vill se den svenska premiärmatchen så ska du boka en resa till Bilbao. Sverige kommer alltså att möta ett tufft motstånd i den första matchen. Spanien är ju nämligen något av favoriter i mästerskapet. I EM-kvalet så slog Spanien Sverige med 3-0.

Men mycket har som sagt hänt sedan dess. Janne Andersson har byggt upp ett starkt lag och många av oss längtar efter att få se truppen springa ut på arenan i Bilbao. Du som vill boka en fotbollsresa kan till exempel välj att boka en paketresa.

Då bor du på hotell i staden, och får förutom att se matchen, även en statstur i Bilbao. Det finns så klart många olika former av paketresor – både i budgetvariant och lyxversion. Väljer du den senare så kan du även ha möjlighet att få träffa kända fotbollsprofiler under din vistelse i Spanien.

Dessutom ska man inte glömma bort att det finns en hel del annat spännande att se i staden. Efter matchdagen kan du till exempel ta chansen att besöka fantastiska Guggenheimmuséet eller varför inte världsberömda La Ribera?

Sverige spelar Em-match på midsommarafton

Här i Sverige så är ju midsommar förknippat med dans kring stången, sill, färskpotatis, och nubbe. Men om du vill fira midsommar på ett helt annat sätt så kan du faktiskt boka en fotbollsresa och dra till den irländska huvudstaden.

Sveriges andra match i EM kommer nämligen att spelas i Dublin. Och detta sker alltså på midsommarafton! Vi kan med andra ord räkna med att det kommer vara bästa tänkbara stämning på läktaren när det blå gula laget möter Slovakien.

Precis som då det gäller öppningsmatchen så kan du boka flera olika typer av resor. Det finns till exempel det paketresor som erbjuder uppladdning inför spelen och en hel del annat kul som ger resan lite extra guldkant.

Se Sverige möta Polen

23 juni 2021 så är det dags för den tredje matchen i gruppspelet för Sveriges del. Den här gången så kommer de svenska hjältarna att få ta sig an Polen. En match som är riktigt svårt att förutspå i förväg och därmed bäddar för mycket spänning.

När vi kommit så här långt i turneringen så har vi också en bild av Sveriges chanser att gå vidare ur gruppspelet. Matchen mellan Sverige och Polen kommer faktiskt även den att spelas i Dublin. Flera olika resebolag är en arrangerar paketresor hit ge dig chansen att se gruppspelet sista match på plats.

Tips inför Fotbollsresor em 2020

Vi vill ge dig tipset att redan nu börjat planera resan för i sommar. Trycket på biljetterna är högt och vissa av matcherna är så klart extra populära. Och kanske vill du inte bara se de svenska matcherna utan även ta chansen att se några av det andra lagen spela?

Oavsett hur du lägger upp din fotbollssommar så är det hög tid att börja planera. Det kommer nämligen bara ett väldigt tryck på hotell och flyg. Vill du hitta bokningar och biljetter som inte kostar alltför mycket så är det som alltid viktigt att man bokar så lång tid i förväg som möjligt.

Om du bokar en paketresa ingår i regel både resa och boende. Väljer du dock att sätta samman en resa själv skulle vilja ge dig tipset att vara öppen för olika former av alternativ. Det kan hända att stadens hotell redan är uppbokade.

I såna fall så kan det vara en idé att kika på vandrarhem eller kolla på tjänster där privatpersoner hyr ut sina hus och lägenheter. Ett annat tips är att man går ihop några stycken för att hyra ett större boende tillsammans, vilket innebär att man kan få ner kostnaderna.

Ett alternativ till flyget är så klart att ta tåget. Det kan vara betydligt lättare att komma över bra tågbiljetter och dessutom finns det ju flera miljömässiga skäl till att välja tåget.

Hur får jag tag i matchbiljetter?

Ja, det här är så klart en riktigt viktig fråga. Det är enklaste sättet att få tag i EM biljetter är att köpa dem direkt vi är UEFAs hemsida. Hur processen ser ut för att köpa en biljett beror på de olika matcherna.

I vissa fall måste du i förväg anmäla ditt intresse, och sedan krävs att du har turen på din sida för att faktiskt få köpa biljetter. När det gäller till exempel semifinalerna och finalen i London så är ju trycket på biljetterna självklart oerhört stort.

Fördelar med paketresa för Fotbollsresor em 2020 ?

Som vi har sett i den här guiden så finns det alltså många olika alternativ för dig som vill uppleva fotbolls EM på plats. Vad är då fördelarna med att boka en paketresa? Vi tycker att det finns många fördelar, framför allt så slipper du all praktisk planering kring biljettbokning.

I ditt paket så ingår i regel resa, boende, mat, matchbiljetter och eventuella kringaktiviteter. Det är också viktigt att komma ihåg att det finns paketresor i alla prisklasser. Vissa föredrar enklast möjliga upplägg medan andra gärna vill ha en fotbollsresa extra allt.

Så du har alltid valet att välja det alternativ som passar dig bäst. Självfallet så blir en paketresa lite dyrare än vad det skulle ha blivit om man satte samman resan själv. Men och andra sidan så slipper du som sagt lägga tid på att leta boende, boka biljetter etc och kan istället fokusera på fotbollen och att heja fram det blå gula laget genom EM.

Hur mycket kostar fotbollsresor em 2020?

Det finns paketresor i alla prisklasser. Om vi tar en titt på några av de populäraste så kan vi se att du som reser från te.x Jönköping kan välja att resa till Spanien och se det svenska laget spela i Bilbao.

Den lilla paketet kostar 8500 kr och då ingår endast flygstol. Väljer du det stora paketet ingår flyg, flygtransfer, matchbiljetter, läktarplats gula väggen etc. Priset är då ca 18 000 kr.

Exempel på arrangörer av fotbollsresor em 2020 är bland andraGO Sport Travel, Apollo, SBG Travel & Event.

Paketresor om Sverige går vidare

I den här den här vi ju främst tittat på de tre första matcherna i gruppspelet. Det vill säga premiärmatchen mot Spanien, midsommarmatchen mot Slovakien samt den tredje matchen som spelas mot Polen.

När dessa matcher är avklarade så vet vi om Sverige kommer att gå vidare ur sin grupp eller inte. Många experter pekar faktiskt ut Sverige som en toppkandidat att hamna på plats nummer två och därmed gå vidare till åttondelsfinalen. Självklart kommer du även ha möjlighet att boka fotbollsresor till kommande svenska matcher.

Så allt vi kan göra just nu är bara att hoppas att det blå gula laget går vidare. Sedan finns så klart andra researrangörer som riktar in sig på det övriga matcherna i turneringen. Så om du är intresserad av italiensk, spansk, tysk eller fransk fotboll så kan du så klart varit väldigt kul att få se dessa nationer spela live i EM.

Som vi nämnde dig inledningsvis är ju också England en av toppfavoriterna till att vinna hela mästerskapet. Och att se laget stiga in på Wemley Arena på finaldagen skulle garanterat vara ett minne för livet, inte sant?

Sveriges EM-matcher

14 juni 2021: Spanien-Sverige, Bilbao.
18 juni 2021: Sverige-play off vinnare B (Bosnien Herzegovina, Slovakien, Irland eller Nordirland), Dublin.
23 juni 2021: Sverige-Polen, Dublin

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: