18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Harry Boy: Vinn på förlorarnas spelkupong?

Att spela Harry Boy är en svensk tradition. Vem som helst utan någon insyn i travsporten kan spela på Elitloppet eller Olympia Travet genom att köpa en Harry Boy spelkupong. ATG propagerar för att spelfunktionen genererat stora pengar till sina kunder genom åren, men kritiker menar att det är förlorarnas spel. 

Travsport i Sverige

Hur fungerar Harry Boy?

Systemet skapades med idén om att erbjuda ATG-kunder möjlighet att få en spelkupong utan att behöva göra grundliga analyser och statistiskt grävande av vilka hästar du bör strecka och vilken travbana som används osv. Spelfunktionen blev en ingång till travsporten för alla som inte var särskilt insatta.

Du behöver endast lämna in ett tips hos ATG via ett spelombud/på nätet/på travbanan.

  • Be om en Harry Boy,
  • ange insatsbeloppet
  • och vilken spelform (V75, V64 etc.)

Systemet fungerar på så sätt att det använder sig av informationen om satsningar som gjorts hittills och på grunderna av det skapas en travkupong åt dig. Det är då inte slumpen som avgör hur din ATG-kupong ser ut.

Satsningar som gjorts av experter och svenska folket i allmänhet tas i beaktning utav Harry Boy och dessutom adderas även någon skrällchans för att din kupong inte ska bli för lik andra spelares kuponger.

Med tanke på att det är ett totalisatorspel, så är det ju bäst att vara såpass ensam som möjligt om sin vinst när man vinner.

Harry Boy PåseFlerval & Prenumeration

ATG har länge erbjudit en kombination av färdiga tips vilket innebär att du köper en Harry Boy påse där du har vinstchans på tre separata spelformer. Till exempel kan du köpa en V86-påse där spelformerna V86, Dagens Dubbel och Vinnare ingår.

Du kan dessutom prenumerera på dessa färdiga spel och då gäller det oftast ett spel i veckan på en spelomgång som skickas till dig via antingen sms eller e-mail.

Rätta ditt spel

Det kan vara knepigt att rätta Harry Boy kuponger. Det enklaste sättet är att antingen gå till ett spelombud och rätta Harry Boy kupongen eller om du har ett konto på atg.se så får du hjälp att rätta kupongen direkt via hemsidan.

Kritik mot spelvarianten

Kritiker och insatta travexperter kallar Harry Boy ibland för förlorarnas spel. Det beror dels på att det kan liknas vid Lotto minus chansen på de stora miljonerna.

Att spela på hästar är ett skicklighetsspel och utmaningen ligger i att hitta hästarna med högt spelvärde. Därför är “amatörernas” spelande utan inflytande på raderna inte de som det skrivs om och som uppmärksammas i tidningarna. Det är istället de vinnare som oftast har större eget inflytande på spelet.

Eget inflytande

Harry Boy ger dig möjligheten att antingen helt lämna beslutstagandet till datasystemet eller så kan du kan fylla i så mycket du önskar själv för att sedan lämna resten till Harry Boy.

En variant som istället kan rekommenderas till de som är okunniga kring trav är Spik Harry. Det är en “bror” till HB där du inte heller behöver vara särskilt insatt utan du väljer 2-3 spikar själv för att sedan låta Harry fylla i resten.

Tänk på att välja hästar med viss skrällchans om du vill ha chans på de större vinsterna.

ATG propaganda

Det egna inflytandet på spelet, är en intressant aspekt av spelfunktionen. ATG skyltar ständigt med hur stora vinster som betalas ut till människor som spelat Harry Boy. Många gånger handlar det helt enkelt om spelare som själva haft inflytande på raden genom egna streck på hästar i loppen. Ofta ser du artiklar som hävdar att spelare vunnit storvinster tack vare Harry Boy, men tittar du närmre så ser sanningen annorlunda ut.

V75 ATG

Till exempel vann en spelare några hundratusen kronor under V75 i Kalmar för ett tag sedan. Artikeln i Aftonbladet fokuserade till en början på att personen i fråga köpt en Harry Boy för 96 kronor. Sedan framgår det dock att datasystemet HB endast plockat ut en vinnare för dagen på dennes kupong, och det var också den häst som varit mest spelad.

Det är ofta dessa varianter som ger större vinster och ATG tillskriver Harry Boy äran, då det faktiskt är en insatt spelare som genomfört analyser och gjort de val som genererat mest pengar på kupongen.

Harry Boy handlar mestadels om många vinster ganska ofta, men i väldigt små summor, därför kan det vara värt att jämföra andra spelbolag med ATG för att spela på hästar.

Historien bakom spelfunktionen

Harry Boy kom först till världen som en maskot för ATG i rent marknadsföringssyfte. År 1993, I samband med lanseringen av ett nytt datasystem till för att hjälpa spelare ta fram spelkuponger, spikades Harry Boy som namn för systemet.

Sedan dess har det enligt ATG genererat 10 miljarder inspelade kronor för svenska spelare.

Genom åren har spelfunktionen främst varit populärt i samband med omgångar där det spelas om jackpott. Detta beror på att det lockar människor som inte är särskilt insatta i trav eller galoppsport, men som vill vinna de stora summorna.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: