18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Spela på Trav

Att spela på trav är lika heligt som Stryktipset på lördag och Kalle Anka på julafton. Numera finns det flera Spelbolag med trav bland utbudet och därmed många alternativ för betting på trav. Nedan går vi igenom vad du behöver veta och tipsar om var du kan vända dig.

+18. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.

Betsson
Bonus

Betting på trav under 2022

Spel på hästsport i allmänhet och på trav i synnerhet har varit en del av bettingmarknaden under en lång tid. Redan under 1800-talet anordnades tävlingar i Frankrike och USA och i slutet av samma århundrade kom sporten till Sverige. 1882 bildades landet första travsällskap i Värmland.

Betting på trav har utvecklats enormt och fortsätter att göra det än idag. Det är mer än klassiska V75 på lördagar som finns att tillgå. Numera anordnas tävlingar som ger en möjligheten att spela på trav under veckans alla dagar. Länge hade ATG monopol på samtliga dessa tävlingar, något som inte längre är fallet. 

Bettingsidor med trav

Det var ett legalt monopol som ATG länge var ensamma om att ha. Andra bettingsidor fick då nöja sig med att erbjuda spel på andra sporter och evenemang. På samma sätt som ATG har utökat sitt utbud med fler sporter och numera erbjuder odds i alla dess former, på samma sätt har övriga spelbolag tagit upp konkurrensen på travmarknaden.

Idag finns det mängder av alternativ när det kommer till att spela på trav, fullgoda sådana som verkligen har tagit fasta på att det är en av våra mest populära sporter. Konkurrenterna till ATG utvecklas ständigt och nedan bettingsidor med trav är bara några som tillhandahåller travsport i sitt utbud. 

  • Unibet
  • NordicBet
  • Bet365
  • Betsson
  • 888Sport

Gott om alternativ till ATG

Även om ATG fortfarande har en stark ställning när det kommer till betting på trav, inte minst med V75 på lördagar som fortfarande är landet största travevent, har övriga aktörer på marknaden sett till att göra sitt yttersta för att matcha bolaget. Det gör man främst genom fina odds, ett brett utbud och diverse kombinations- och specialspel som finns att tillgå.

Spelbolag med bonus på trav

Oavsett om man spelar på odds, casino eller allt däremellan finns det alltid intresse för bonuserbjudanden. Det ger spelaren möjlighet till att dryga ut spelkassan redan från start, men inte minst att utforska sajten i fråga på ett annat sätt. Inte minst nu när det dyker upp fler och fler spelbolag med travbonusar.

Ett bonuserbjudande att nyttja på trav kan se ut på olika sätt. Ofta kommer det som ett samlat paket för odds där man själv kan fördela bonussumman i fråga. Har du för avsikt att ta del av en odds bonus på ett spelbolag med trav kan det vara bra att kika igenom villkoren för erbjudandet för att se så att det är fritt fram. 

Bästa travoddsen – Bet365

I och med att så många aktörer väljer att satsa på trav är det en kraftig konkurrens och en hög genomgående kvalité på marknaden. Efter noggranna tester är det dock bet365 som visar sig ha bäst odds på trav. Bet365 är i övrigt en stark aktör som i flera år har stuckit ut bland spelbolag och fortsätter att gå i främre ledet.

Bästa utbudet på Galopp & Trav – Betsson

När det kommer till utbudet av både galopp och trav kikar vi istället på en annan stor aktör, Betsson. Under åren har Betsson gjort sig kända för specialfunktioner, utbudet och inte minst bredden i det man erbjuder. Numera kan du hitta mängder av spel på fotboll, galopp, trav samt både TV-galor och andra tävlingar utanför sportens värld.

Bästa bonusen på trav – Unibet

Sist men inte minst har vi kollat på diverse bonuserbjudanden som fungerar till trav och har scannat av marknaden. Unibet är likt ovan nämnda aktörer en ledande sådan och satsar på både trav och galopp. Vi tycker man sticker ut när det kommer till att ha den bästa bonusen just nu på sporterna.

Betta på trav – vad behöver man veta?

Trav är likt spel på andra stora sporter något av en vetenskap, inte minst att betta på trav. Det är enkelt att lägga spel men för att bli en vinnande spelare i längden krävs det lite mer tid och energi från spelare. Självklart ska man ha koll på form, motstånd och andra vanliga förutsättningar inför en tävling – med andra ord är likheterna slående med exempelvis betting på fotboll, fastän sporterna skiljer sig avsevärt.

Det gäller även att ha koll på hur banan ser ut, både under normala förutsättningar men även hur vädret för dagen påverkar. Som alltid är det bra att börja med mindre insatser som man känner sig bekväm med i så fall öka i takt med att kunskapen tillåter. 

Odds på Trav

När du spelar på fasta odds på trav spelar du alltid till det odds som valt spelbolag har sett. Till skillnad från andra typer av odds spelar det därför ingen roll vilka spel som kommer in efter du har placerat ditt spel. Oddset är låst och dyker ofta upp under samma dag, alternativt någon dag innan, som loppet ska avgöras.

Olika spelformer på trav: V75, V86 & Dagens Dubbel

Vi har varit inne och nosat på populära spelformer på trav. Det dyker upp fler och fler i takt med att fler spelbolag med trav kommer fram. V75, V86 och Dagens Dubbel är ett par klassiker som är populära hos spelarna. V75 går i regel av stapeln på lördag, med undantag för ett par speldagar under veckan vid stora evenemang. V86 fungerar på ett liknande sätt men till skillnad från V75 är det åtta lopp istället för sju som man ska hitta vinnare i.

Dagens dubbel finns att spela varje gång det erbjuds spel på V75, V86, V64 och så vidare. Här är din uppgift att hitta en vinnare i tävlingens två sista lopp. Oddsen på hästarna som vinner kombineras och utgör vinsten, som i sin tur multipliceras med din insats. 

Om Travsport & Travspel

Travsporten är stor över hela världen och det finns stora tävlingar i USA, Sverige, Frankrike, Australien och så vidare. Under året anordnas mängder av tävlingar där vissa har lite större intresse kring sig än andra. Bland annat har vi Prix d’Amerique som räknas som världens största långdistanslopp.

I Sverige har vi framför allt Elitloppet som likt ovan är en årlig tävling som har anordnats sedan 1952. Därtill finns det ett par andra lopp som följs med extra intresse, även om V75 egentligen får stort utrymme oavsett när det anordnas.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: