18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll | Casino utan konto innebär att du skapar ett spelkonto med BankID, vilket många upplever som kontofri registrering

Spela på trav

Spelsajter online såsom Unibet med flera har travspelandet ritats om. Numera kan du tippa på hästar för generösare odds hos andra spelbolag och dessutom få välkomstbonus som ny spelare.

Spela på hästar

Dock så är travmarknaden i Sverige ganska sval för många spelsajter. Flera spelbolag och Expekt testade att satsa på det men fann det inte särkilt lönsamt och lade ner deras travavdelning. En anledning till att det är ointressant för många bolag är svårigheten att ta sig in på marknaden.

Andra spelbolag för trav

Bwin är en av de som har bra odds och erbjuder live streaming direkt via deras hemsida av tävlingar i Tyskland och USA. De två spelformerna exacta och trifecta finns att spela på som annars är oerhört populära i staterna. Spel på hästar är tillgängligt till och från beroende på när större tävlingar utspelar sig.

Bwin Hemsida


NordicBet erbjuder sina spelare fasta odds och har flera olika spelformer som Head to Head och Best Result. Ett annat populärt inslag är deras lunchtrav. En negativ aspekt är att de inte alltid erbjuder odds på hästsport utan oftast vid större travevent.

NordicBet Hemsida Trav


Unibet satsar sedan 2012 på spel på hästar och där erbjuds över 240 lopp varje månad med spelformerna Plats och Vinnare. De har även dem fasta odds, men också hög återbetalningsprocent.

Unibet Hemsida Trav


Oddsen

Hos andra spelbolag erbjuds du istället fasta odds. Det aktuella odds du ser när du ska lägga ditt tips är det som gäller även om oddsen sjunker efter ditt inlämnade spel.

Spelformer

Head to Head

Head to Head är den bästa spelformen som finns att spela på som inte erbjuds av det statliga alternativet. Head to Head går ut på att tippa vilken av två förutbestämda hästar som placerar sig bäst i ett lopp. Spelformen har fasta odds och finns hos de flesta spelsajter som erbjuder spel på hästar, bland annat bwin.

Vinnare

Precis som namnet antyder gäller det att tippa rätt vinnare i ett lopp. Denna variant finns hos många av spelsajterna som NordicBet och Unibet. Spelformen kan ibland även kallas Straight Bet eller Win.

Plats

Tanken bakom speltypen Plats är att satsa på hur en häst placerar sig och du får sedermera betalt om du träffar rätt.

Exacta

Satsa pengar och tippa rätt på både ettan och tvåan i travloppet. Du får endast utbetalning om du sätter exakta placeringar. Om du är osäker på i vilken ordning du ska tippa så kan du istället testa spelformen Quinella, där du tippar på två hästar som kommer etta och tvåa utan inbördes ordning.

Travtips

Innan man lägger tips på vilka hästar man vill spela på finns det vissa faktorer att ta i beräkning:

  • Rekordtid – Hästens rekordtid för aktuell startmetod
  • Poäng –  Siffran anger hästens startpoäng. Poängen baseras på hästens fem senaste insatser och ligger till grund för turordningen
  • Seger % – Siffran anger i procent hur ofta hästen har vunnit i karriärens starter
  • Plats % – Siffran anger hur ofta hästen har kommit in på topp tre i sin karriär
  • Handicap – Ett subjektivt mått på hästens form som bestäms av en officiell handikapper. Ju högre handicap desto bättre häst
  • Vikt – Den ridvikt hästen ska bära i loppet

Speltipsen

Väljer du att spela hos några av de andra spelbolagen så testa spelformerna Head to Head eller Vinnare.

Enligt experter är det bästa sättet att tjäna pengar på trav att spela Head to Head (två hästar i ett lopp). För att ditt spel ska gå in räcker det med att endast ett ekipage går bort sig för att din häst ska vinna. Är du en tillräckligt påläst spelare kan du välja ut prisvärda spel.