18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Hur du ska betta på fotboll

Att betta på fotboll kan verka enkelt, man spelar ju bara på hur man tror matchen slutar. Fast så simpelt är det faktiskt inte. Det finns otroligt många alternativ att välja mellan och faktorer att ta i beräkning när det kommer till att betta på fotboll. Vill du lära dig vilka spelformer som finns och vad du bör tänka på när du bettar, då har du kommit rätt.

Bra Spelbolag med fotboll betting

SpelbolagBonusLänk
Bethard logo100% upp till 1 000 SEK
Använd bonuskod MAXBETTING

Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se.
100 kr gratisspel
Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se.
100 kr extra i bonus
Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se.
2 500 kronor extra
Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se.
Bet365 logoAnvänd bonuskod  
BETMAX365

Bet365 villkor: Upp till 1.250 kr i spelkrediter för nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. Bonuskoden betmax365 kan användas under registreringen, men ändrar inte erbjudandebeloppet på något sätt. Spela ansvarsfullt. Stodlinjen.se. Regler och villkor gäller 18+

Fotboll betting: 1X2

Du kan hitta mängder av olika typer av spelformer till fotboll betting. Den traditionella stryktipsvarianten 1X2 (fasta odds) är fortfarande aktuell, där du helt enkelt satsar på vem vinnaren blir i matchen. Detta är en spelform som oftast inte ger särskilt höga odds på favoriter i matchen, men kan vara relativt säkert. Du kan däremot dra in mer om du satsar på en underdog.

Fotboll betting: Totala mål över/under

Ett annat alternativ är totala mål över/under. Du kan till exempel spela på att det blir över eller under 2.5 mål i en match beroende på om du tror det blir en målsnål eller målrik tillställning. Vet du till exempel att PSG ska möta Reims så finns det en chans att det trillar in ett par mål så då kan man satsa att betta på totala mål över.

Fotboll betting: Resultat

Satsa på att sätta det korrekta resultatet i matchen. Detta kan generera i stora pengar då det är oerhört svårt att sätta slutresultatet på matcher.

Tänk till exempel på semifinalen mellan Brasilien-Tyskland i VM 2014 som slutade 1-7. Hade du bettat 1000 kronor på det resultatet hade du dragit in en storvinst.

Fotboll betting: Betta på händelser

Det har också blivit populärt att spela på andra saker som kan inträffa under matchen såsom förste/siste målgörare, vilket lag slår flest hörnor, vem får rött kort eller vem som blir matchens bäste lirare. I vissa länder är har de gjort sig av med möjligheten att spela på liknande matchhändelser. I Sverige går det fortfarande att satsa pengar på allt detta och det finns ingen indikation på att det kommer ändras.

Ta nästa steg i ditt spelande

Kombinationsspel

När småspelare vill ha möjlighet att vinna större summor brukar de betta via kombinationsspel till fotboll betting. Detta kan benämnas som en dubbel, trippel, fyrling osv. Det betyder att du satsar på låt oss säga fyra olika matcher för att öka oddsen. Du väljer tre säkra matcher och en chansning. Det kan se ut såhär:

1,75 x 1,90 x 2,20 x 3,40 = 24,87 i odds för alla fyra matcher. Bettar du då 100 kronor så får du mer än 24 gånger pengarna tillbaka om alla matcherna går in. Nedan kan du se hur femlingar och sexlingar osv. kan se ut när du spelar hos valfritt bettingbolag.

Spela på fotboll: Livebetting

För att bli riktigt engagerad i spelet bör du bli bekant med den växande och uppskattade speltypen livebetting. Du kan live-betta på flera olika sätt som nämnts; fasta odds, (1X2) resultat, totala mål över/under eller andra händelser under matchen som spelbolaget erbjuder spel på.

Numera erbjuder de flesta spelbolag livebetting inom fotboll där du kan spela på matchen medan den är igång. Du kan studera lagens tendenser i matchen och försöka förutse vad som ska ske härnäst. Absolut flest mål görs de sista 25 minuterna i fotbollsmatcher, så oddsen ändras ständigt beroende på liveresultat eller om någon gör mål i vardera lagen. Här kan du få veta mer om live-betting: tips och jämförelser.

Vilket bettingbolag ska du välja?

Svenska Spel är ett statligt bolag som verkar på den reglerade svenska marknaden. De tillhandahåller betting möjligheter men kan inte erbjuda oddsbonusar på samma sätt som de betting sidor som verkar online. Det kan vara svårt att veta vilken speloperatör man ska spela hos då det finns många att välja mellan:

Listan kan göras ännu längre med tanke på den explosionsartade utveckling online betting sett de senaste åren. Bet365 och Unibet har ett litet försprång när det kommer till livebetting. De har för tillfället det största utbudet och bästa funktionaliteten. Läs en full recension av Unibet och Bet365 här.

Ett annat spelbolag som är populärt bland svenska spelare är Nordicbet. De är unika på så sätt att de är det enda bolaget som erbjuder odds från Allsvenskan ända ner till division 4. De är bäst för dig som vill spela på de inhemska serierna.

Det kanske viktigaste att ha i åtanke är att oddsen kan skijla sig åt från ett spelbolag till ett annat. Börja med att kika på vilka som erbjuder bäst odds för vad du är intresserad av att spela på.

Speltips när du ska spela på fotboll

Det finns många faktorer som spelar in när man ska betta på fotbollsmatcher. Vill du öka dina vinstchanser så kan det krävas en hel del research kring match/matcherna. Vi har därför listat 10 värdefulla steg att ha i åtanke innan man placerar sina odds. Baserar du dina bets på dessa minimerar du risken att förlora och ökar chansen att vinna, avsevärt.

1. Lagform: Var noga med att reka lagets form som du tänkt spela på. Gå tillbaks och kolla senaste matcherna. Har de torskat eller befinner de sig på en så kallad ”winning streak? Läs matchrapporter och ta hänsyn till kvalitén på motståndet.

Stats Fotboll
De flesta spelbolag erbjuder statistik på de matcher du tänkt betta på. Här ovan ser vi hur både IFK Göteborg och IFK Norrköping är obesegrade de senaste sex matcherna i Allsvenskan. Göteborg är favoriter och spelar på hemmaplan, men senast de möttes vann Norrköping, som också vann mot regerande mästarna förra omgången. Odds på 5.30 för bortavinst, kan ge en bra utdelning.

2. Hemma och Borta: Titta på hemma och borta resultaten. Är laget starkt på hemmaplan men presterar sämre på bortaplan? Gå igenom och granska säsongsstatistik.

3. Inbördesmöten: Det är viktigt att titta på inbördesmöten mellan klubbarna. Hur har lagets hemma- respektive bortastatistik mot deras nästkommande motståndare sett ut? Historien har många gånger en tendens att repetera sig.

4. Lagnyheter: Har laget råkat ut för skador, avstängningar eller andra störande moment i uppladdningen inför nästa drabbning? Saknas värdefulla och bärande spelare till nästa match och i så fall ersätts dom av fullvärdiga avbytare?

skador
Var noggrann och studera lagen du tänkt spela på. Unibet är en av de som erbjuder ingående information inför matcher. Du kan välja att se vilka som är avstängda eller som på bilden ovan, skadade.

5. Motivation: Denna punkt brukar bli oerhört viktig mot slutet av säsongen. Ett bottenlag kan helt plötsligt slå ett av topplagen för att undvika nedflyttning. Vilas skyttekungen till nästa match för att den är viktigare, så kan det påverka matchresultatet.

6. Schema: Matchas laget hårt av ett tufft spelschema? Är spelarna slitna efter ligaspel, cupspel och europaspel?

7. Fokus: Välj matcher som du har kunskap kring. Fokusera på de spel som du har en del expertis runt. Är du mer påläst på Premier League eller La liga så kanske det är smartare att placera dina spel där.

8. Kvalité: Betta bara när du är saker på att vinna. Självklart finns det inget som heter 100 % vinstchans, men du kan öka dina chanser och minimera dina risker genom att vara aktsam. Välj då hellre kvalité före kvantitet i ditt spelande.

9. Speltyper: Populäraste speltyperna är 1X2, totala mål över/under och Asian handicap. Asian handicap innebär att man helt enkelt tagit bort det oavgjorda alternativet och infört ett handikapp. En populär spelform bland professionella spelare.

STATISTIK fotboll
Det finns otroligt många speltyper att välja mellan på varje enskild match. Spela på 1X2, över/under mål, resultat eller andra typer som du är intresserad av. Oddsen för varje utgång anges som på bilden.

10. Disciplin: Var medveten om dina begränsningar och passera dom inte. Var ansvarsfull i dina handlingar. Betta endast vad du har råd att förlora och undvik att försätta dig i skulder och problem.

Är du medveten om dessa steg har du ett försprång gentemot andra spelare. Gör en fördjupad analys innan du bestämmer dig för att oddsa. Begå heller inte misstaget att enbart spela på ditt favoritlag. Det är oftast ingen lyckad idé att satsa på ett lag som du är emotionellt investerad i. Det är svårt att vara objektiv inför ditt lags matcher och när man inte är objektiv gör man heller inga genomtänkta beslut.

Betta på fotboll
5

Vet allt

Att spela på fotboll kan verka enkelt, man spelar ju bara på hur man tror matchen slutar. Fast så simpelt är det faktiskt inte. Det finns otroligt många alternativ att välja mellan och faktorer att ta i beräkning när det kommer till att spela på fotboll. Vill du lära dig vilka spelformer som finns och vad du bör tänka på när du bettar, då har du kommit rätt.