18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Topp fem nybörjarmisstag i poker att undvika till varje pris

Om du är ny i spelet poker, bör du veta att det är mer till spelet än att endast känna till reglerna.

När du förstått grunderna och du sitter vid bordet med de erfarna lirarna, kasta inte bort det genom att göra klassiska nybörjarmisstag som avslöjar dig som en amatör. Amatörer har svårt att se och lära sig av sina misstag, men vi har listat fem nybörjarmisstag i poker som du bör undvika till varje pris.

Misstag #1: Okunnighet

Först och främst tar vi upp okunskap. Ingenting är mer talande för att du är en amatör än att du inte vet hur spelet riktigt fungerar.

Det är normalt för en nybörjare att vara nervös, men agera inte förvirrad och blanda ihop floppen med rivern, ropa ut fold när du menar check eller glömma att lägga in blinds innan spelet.

Att inte veta när man ska spela eller att glömma värdet av pokermarkerna får dig inte bara att framstå som en amatör utan det slösar tid och gör sannolikt andra spelare vaksamma.

Detta nybörjarmisstag är ganska lätt att undvika om du börjar spela poker på nätet under täckmantel som anonym.

Misstag #2: Spela för många händer

Det finns alltid en förlorare vid pokerbordet, och nybörjarmisstaget är att inte inse när förloraren är du och när det är dags att kasta in handduken.

Ett av de värsta nybörjarmisstagen är att tro att du måste spela varje hand. Du kanske vill stanna kvar i spelet för att slutföra en viss hand, men nybörjare är ofta skyldiga till att helt övervärdera sin hand och chanserna att slutföra den.

För en novis kan en hand med en knekt, dam, kung eller ess se ut som en vinnande hand, men i själva verket kan två numeriskt lägre kort som är sammankopplade eller i samma färg, ha en betydligt större chans att vinna. Läs på om poker outs och odds för att veta när en hand är värd att satsa på.

Att spela högt i hopp om att få det där specifika kortet när det bara finns fyra av dem i leken är ett klassiskt nybörjarmisstag.

Poker misstag

Misstag #3: Spela för vekt

Att spela för vekt kan vara lika illa som att spela för många händer.

Dina första gånger vid bordet kommer naturligtvis vara nerviga men du kommer inte komma någonvart om du kastar varje hand du inte tror är oslagbar.

Kom ihåg: Bara för att andra mer erfarna spelare vid bordet spelar aggressivt och bettar högt, behöver det inte betyda att de nödvändigtvis har en stark hand utan de kan bluffa. Göra inga sådana antaganden i poker och låt det inte diktera ditt spel.

Det enda sättet att sluta bete sig som en amatör pokerspelare är att spela poker och utnyttja små fönster av möjligheter att vinna.

Förlorade allt på blinds

Misstag 4#: Spela över bankrulle

När du är ny inom poker har du kanske visioner av dig själv som en på uppåtgående Martin Jacobson eller Vanessa Selbst, men ett av de största nybörjarmisstagen är att tappa besinningen och förlora vartenda öre som du har.

För att undvika att spela över din bankrulle, se till att du etablerat din bankrulle inna du spelar och viktigast av allt, håll dig till den.

Detta är en särskilt stor fallgrop för amatörer inom online pokervärlden, där bankrullehantering lätt kan kastas ut genom fönstret när man har obegränsad elektronisk tillgång till sina pengar.

En del av detta är misstron att lyckan alltid kommer att vända tillbaks till din fördel: ett par dåliga händer kommer inte nödvändigtvis att följas av en framstående hand, så satsa inte all din återstående förmögenhet i hopp om att återvinna en förlorad skuld.

Poker misstag

Misstag #5: Ge bort för mycket

Konsten för bra poker är att hålla dina kort så osynliga som möjligt och inte ge bort nånting, om du inte är ute efter att lägga ut villospår för dina moståndare förstås.

Nybörjarmisstag i poker handlar ofta om amatörer som glömmer detta och efter att ha spelat en hand till sin fördel, fortsätter att fira eller glira motståndarna. Detta är nybörjarmisstag nummer 5.

Så för att undvika denna klassiska fallgrop, se till att hålla en låg profil vid bordet och avslöja aldrig din besvikelse eller glädje vid avslutade händer.

Ibland förlitar sig spelare inte bara på sin skicklighet utan på tur. Det är vanligt att man kanske har en lyckoamulett med sig vid bordet eller att man har en speciell turtröja som man tror bringar tur. Här hittar du några vidskepligheter som ger tur(?) i poker.