18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Vad gäller: Annullera spel och avbrutna spelobjekt


Vad gäller om du råkar missa att klicka i en match på din spelkupong och sedan lägger spelet? Kan du då annulera spelet?

Eller om en match på din spelkupong avbryts, vad händer då med ditt bet?

Ångra Spel

Ingen panik, vi ger dig alla tänkbara åtgärder i den här artiklen.

Annullera spel Bet365

Efter att du valt en match du vill betta på och du valt din insats så behöver du bara klicka på spela. När detta är gjort så finns det ingen återvändo.

Vill du till exempel annullera spel på Allsvenskan? Tyvärr är det inte möjligt då  det enligt Bet365 är kundens ansvar att kontrollera att allting stämmer innan placerat vad. Har du utav misstag tryckt på fel match eller fel insatssumma, så kan du tyvärr inte annulera spel hos Bet365, så var säker på dina förutsägelser innan du placerar ditt tips.

Om en match skjuts upp, så kommer spelet förklaras som ogiltigt och du får pengarna tillbaka om inte matchen spelas om innan natten mellan söndag till måndag samma vecka.

Ångra Spel Unibet

Som hos de allra flesta bettingbolag har Unibet ungefär samma regler och villkor:

De tar inte något ansvar för om kontoinnehavaren råkat lagt ett vad av misstag, feltolkning, feltryck etc. Därför kan du inte annullera spel hos Unibet efter att du klickat på lägg spel.

Unibet Spelkupong

När det kommer till avbrutna spelobjekt/events gäller följande:

  • Om ett evenmang avbryts, kommer alla vaderbjudanden som avgjorts före avbrottet och inte skulle kunna ändras oavsett framtida evenemang att avgöras enligt det fastställda resultatet.
  • Alla återstående spelerbjudanden kommer endast att avgöras om ett officiellt resultat meddelas inom 36 timmar och kommer i annat fall att betraktas som annullerade.

Avbryta vad Betsson

Betsson är tydliga med att så fort en spelare lämnat in en kupong så kan denna inte annullera spelet. Var därför helt säker att du valt korrekta objekt som du ville betta på innan du klickar på skicka hos Betsson.

Betsson Spelkupong

När det handlar om avbrutna/annullerade matcher så är alla spel lagda på aktuella event ogiltiga och satsningar återförs till inblandade spelare. Har du spelat multipla spel som system eller kombinationer så exkluderas de och kupongen räknas om.

Avsluta vad Expekt

Expekt har som sina konkurrenter en likadan bindande överenskommelse mellan kunder och bettingsajt. När du väl klickat på lägg spel längst ner på din tipskupong och din satsning syns på ditt spelkonto kan du inte längre ångra spelet ellet justera det.

Expekt Lägg Spel

De allra flesta bettingbolag har samma policy när det kommer till avbrutna/inställda och uppskjutna evenemang. Expekt tydliggör att spel som blir uppskjutna eller stryks och som heller inte återupptas inom 36 timmar från dess ursprungliga starttid, ogiltigförklaras och alla vad på dessa objekt annulleras.

Kan dock vissa spelobjekt fastställas innan eventet avbryts såsom halvtidsresultat till exempel, så kommer dessa gillas.

Svenska Spel

Svenska Spel är förmodligen tack vare sitt svenska spelmonopol det enda spelbolag som kan erbjuda sina kunder att annullera spel efter placerat bet. Hos Svenska Spel kan du upp till 30 minuter efter lagt vad ångra spel, men dock allra senast 1 minut efter spelstopp. Bettar du hos ombud måste du annullera spel i samma terminal som vadet lades.

Svenska Spel Spelkupong

Är det matcher som avbryts eller ställs in gäller lite olika direktiv beroende på spelvariant. Oddset-varianterna som Oddset Lången och Oddset Mixen ger dig en återbetalning på spelet som avbryts. Är ditt vad i ett kombinationsspel så räknas den inställda/avbrutna matchen på odds för 1.00 gånger pengarna.

För de populära bettingformerna Stryktipset, Topptipset och Måltipset gäller följande:

  • Avbryts en match innan den är färdigspelad och aktuellt förbund förklarar den färdigspelad, gäller resultatet som var vid matchens slut.
  • Kommer inget besked från aktuellt förbund inom fem dagar anses matchen inte färdigspelad och resultatet lottas då istället.