18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Live-betting: tips och jämförelser

Live-betting är en spännande form av betting där du spelar direkt under pågående match. Oddsen är dynamiska och ändras under evenemangets gång. Här hittar du tips hur du spelar bäst!

Många spelbolag erbjuder live-betting samtidigt som matcherna sänds via livestreaming i webbläsaren. Det är oftast en liten fördröjning på det som händer i matchen och oddsen, några sekunder upp till någon minut. Det vanligaste att betta live på är resultat efter fulltid, resultat i halvtid, nästa mål, mål i matchen och totalt antal hörnor. Detta kan dock skilja sig lite åt mellan olika operatörer. Du kan lägga flera spel under en och samma match beroende på hur matchen utvecklas.

Fördelar med att betta live

 • Det är mycket spänning och dramatik när du spelar i realtid.
 • Du kan snabbt kamma hem stora vinster.
 • Genom att följa matchen kan du snabbt uppfatta skiftningar i spelet och ändra dina odds efter hur matchen utvecklar sig.
 • Fler möjligheter att betta på olika saker, det är inte bara det vinnande laget du tippar på utan också vad som händer i matchen.

Risken finns dock att man försöker täcka upp för förluster och satsar större summor eller spelar slarvigt i stundens hetta, vilket ju självklart bör undvikas i möjligaste mån. Nedan får du lite tips på vad du kan tänka på för att spela med vinst när du live-bettar. Spelar du ansvarsfullt blir det roligare!

Strategier

Följ matchen. Viktigast när du ska betta live är att du kan följa matchen på TV eller via Livestream. Om du vill spela men inte har möjlighet att titta på matchen går det att följa händelseförloppet via live-chattar eller referat som finns på många ställen, bland annat stora tidningars sportsektioner brukar vara duktiga på att rapportera minut för minut. Men helt klart är det allra bäst att följa matchen ordentligt.

Samla information.En annan viktig faktor som gäller vid allt spel, i förtid såväl som live är att man är påläst. Att samla så mycket kunskap och information som möjligt ger ofta utdelning. Hur brukar laget agera när de ligger i underläge, hur ofta brukar de domarna som dömer matchen dela ut kort och gör målvaktens spelstil att det blir många hörnor? Det finns hur mycket som helst att ta reda på och ju mer du vet ju större chans har du att spela rätt och vinna. Kolla statistik, läs analyser och se så många matcher som möjligt för att få en så bra bild som möjligt om sporten i stort, lagen och spelarna.

Att ha en plan för ditt spelande och i förväg lagt upp vilka strategier man ska spela efter är verkligen att rekommendera. Att ha is i magen och avvakta med att spela innan man satt sig in i matchen är också en bra egenskap för framgångsrikt spelande.

Spela disciplinerat, bestäm på förhand hur mycket av din spelkassa du ska satsa, och även på vilken summa du kan nöja dig med som vinst. Det är lätt hänt att det drar i väg, så bestäm i förväg hur stor del av din spelkassa du vill satsa på varje spel. 5 % är en bra måttstock att gå efter. Självkontroll är A och O när det kommer till betting. I den här artikeln kan du läsa mer om olika strategier för att hantera din spelkassa på bästa sätt. Försök inte satsa mer och mer för att ta igen förluster. Det finns strategier, såsom Martingale, som går ut på att dubbla varje bet som går med förlust tills man vinner. Det är inte att rekommendera då det krävs en stor spelkassa och risken att förlora pengar mycket är hög. Satsa i stället på en hållbar bettingstrategi där du spelar inom din budget.

Håll dig till främst till singlar och dubblar. En del spelsajter erbjuder kombinationsspel även på live-betting, men för att ditt spelande ska vara lönsamt är det bra att undvika det även om det kan vara kul att lägga ett kombinationsspel då och då. Kanske går tre matcher samtidigt du alla vill spela på, men man kan tjäna mer på att satsa det man tänkt i kombinationsspel på singlar i stället.

Snabba tips

 • Placera inga satsningar de första 30 minuterna.
 • Kolla oddsen efter 30 minuter och satsa på över 1,5
 • Satsa på en oddsbörs för kunna trada dina odds- eller på bettingsidor med Cash Out, som exempelvis Unibet.

Spelbolag som erbjuder Live-betting

Fler och fler spelbolag erbjuder live-betting då det är en spelform som bara ökar i popularitet tack vare den nerv och spänning som finns i spelet utöver bra vinstmöjligheter. Här nedan listar vi några av de större aktörerna som erbjuder live-betting till svenska spelare, samtliga av dessa har även Live-Tv tjänst så du vet att du kan följa matchen medan du bettar. I de flesta fall krävs att du har pengar på kontot för att kunna titta, det är ju dock en förutsättning för att kunna betta.

 • Bet365
 • Betsson
 • Unibet
 • Betfair
 • 888sport

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: