18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Betta på Boxning

Den mest klassiska av kampsporter, boxning, och har på senare år också vunnit mark när det kommer till betting samt odds. Numera är konkurrensen enorm mellan spelbolag i kampen om att tillhandahålla den bästa produkten för de som vill betta på boxning.

Här presenterar vi därför både tips för att vässa på sin boxning betting i allmänhet men också de bästa alternativen bland spelsidor.

+18. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.

Betsson
Bonus
Speedy Bet
Bonus
Betsafe
Bonus

Så bettar du på boxning

Att betta på boxning är hur enkelt som helst, med försvinnande små skillnader från annan form av betting. Skillnaden med exempelvis fotboll eller hockey är att antalet marknader att spela på tenderar vara färre, av den simpla anledningen att det är färre konkreta och beräkningsbara moment under en boxningsmatch.

Exempel på typiska spelobjekt att kunna betta på för boxning är matchvinnare, rondvinnare, antal ronder och huruvida matchen tas till domslut eller avgörs via knockout – förstås bland en hel del annat skoj.

För den som vill testa på att spela på boxning, erbjuder alla större speloperatörer ett mer eller mindre, såklart i viss mån varierande, heltäckande utbud av sportens. 

Odds & Betting på Boxning

Med ett så pass intresse över större delar av jorden är utbudet av betting på boxning ett av de större inom sportens värld. Här kan du hitta spel på allt från de största matcherna i allt från WBA (World Boxing Association) och WBO (World Boxning Organization) till semiprofessionella tillställningar. 

Faktum är att man kunnat hitta odds på boxning så länge som spelbolag erbjudit betting på nätet – och det har ständigt, i raska samt bestämda steg, blivit allt bättre i takt med att kampsport i allmänhet blivit mer mainstream och vid intresse har vi mer specificerade informationstexter om MMA – den snabbast växande av kampsporter just nu.’

Exempel på boxningsodds:

  1. Matchresultat: Detta är ett spel som placeras på vinnaren i matchen. Du kan satsa på en klar vinnare och det finns också ett lika-alternativ. Detta är dock ett stort odds eftersom matcher sällan slutar lika i boxning.
  2. Rondspel: Detta spel ger möjlighet att satsa på vem som vinner och i vilken rond de kommer segra. Detta är ett mycket bra spel att lägga om oddsen för en klar vinnare är väldigt låga.
  3. Rondspel i grupp: Detta är liknande till rondspel, men erbjuder lite mer flexibilitet när det gäller vilken rond som vinnaren koras i. Detta spel föredras oftast av många spelare eftersom det är väldigt svårt att förutse den exakta ronden.
  4. Segermetod: En bred marknad där oddsspelaren kan betta på hur segraren kommer att utses. Alternativen inkluderar knockout, teknisk knockout och diskvalificering.
  5. Matchen varar alla rundor: En enkel ja eller nej-fråga där man satsar på om matchen kommer vara alla 12 rundorna. Det kan vara värt att göra lite efterforskningar i  motståndarnas formkurva om du tänkt spela på detta bet..
  6. Över/under ronder: Detta spel låter dig förutse hur många ronder matchen kommer vara genom att satsa på över/under ett visst antal. Exempelvis, om du satsar på över 8,5  förlorar du om matchen är färdig i åttonde eller innan. Du vinner om den avgörs i nionde eller senare.

Bettingsidor med Odds på Boxning

Som svenskar är vi lyckligt lottade över att så pass många bettingsidor tillhandahåller odds, sett till utbud och återbetalning, i toppklass på boxning. Marknaden, regleringar samt lagar har höjt kraven på alla bettingsidor och spelbolag som verkar här. Vinnarna, det är vi – spelarna.

Däremot är det alltid på sin plats att jämföra de olika bettingsidorna, för kvalitetsskillnader finns det definitivt. Vissa – sådana som Betsafe och Betsson – fokuserar mer helhjärtat på boxning än många andra.

Vad som karaktäriserar ett bra spelbolag med odds på boxning är i första hand utbudet och antalet spelobjekt som erbjuds, tillsammans med hur hög återbetalningen är. Dessutom kan man hitta streamade matcher hos flera operatörer, däribland de ovanstående, vilket definitivt är ett bra sätt att sticka ut, inte minst med hänsyn till hur kostsamt det kan vara med PPV-tillställningar.

Gör en betting-analys av matchen

För att ett boxningsvad ska ha en positiv utgång krävs det, som i alla sporter, att du har så mycket information om motståndarna som möjligt. Du kan aldrig göra ett säkert bet, men ett spel som placeras med kunskap och efterforskningar blir mindre riskfyllt än ett som placeras på intuition.

Så, vad ska man leta efter? Först och främst, överväg hur din potentiella kandidat har presterat i tidigare matcher på denna nivå, och hur de fungerar under matcher med högt tryck. Om det är en prismatch och din kandidat brukar göra bra ifrån sig i rampljuset, kan du betta med lite mer lugn.

En annan relevant aspekt att undersöka är vad som händer med en boxare inför en fight. Till exempel, har de tränat med en ny coach? Synts på nattklubbar vid 3 på natten? Vad som helst som ger en indikation om deras potentiella form är värt att kalkylera in i beräkningarna. Självklart är det mindre sannolikt att du ser en blivande världsmästare ta ett par kalla kvällen innan en match!

En av de viktigaste sakerna när det gäller att analysera motståndarna är att inte låta sig dras med i mediadrevet inför matchen. Det kommer vara mängder av spekulationer, så se upp för sensationalism eller motstridande artiklar.

Använd istället ditt sunda förnuft och försök hitta trovärdiga nyhetskällor med balanserade analyser.

Summering

För dig med ett intresse av att betta på boxning hittar ni den senaste och mest relevanta informationen här. Oavsett om det handlar om att hitta de bästa boxningsoddsen, vad olika spel innebär och de bäst passande bettingsidorna att spela hos. 

Med andra ord; precis allt du behöver för att få en kickstart på din boxning-betting…

När det kommer till kritan skiljer sig det knappt att betta på boxning, kontra en sport som fotboll – principen är densamma, marknaderna andra och med olika spelbolag som satsar mer på det ena eller andra.

Vi på Kelbet önskar dig stort lycka till, och vill samtidigt understryka vikten av att betta med måtta och pengar du har råd att förlora – helt enkelt; ansvarsfullt.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: