18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll | Casino utan konto innebär att du skapar ett spelkonto med BankID, vilket många upplever som kontofri registrering

Hur du bettar på boxning: snabb guide

box

Boxningssporten har alltid blivit sammankopplad med vadslagning genom historien och detta innebär fortfarande stora affärer för bookmakers.

Oavsett om du är ett dedikerat fan eller bara söker lite action i en kommande stormatch, kommer vår guide att ge dig en smidig översikt kring huvudelementen för hur du bettar på boxning. Klara, färdiga, slåss!

Bäst boxningsspel

Det ligger i boxningens natur att det finns ett begränsat utbud av tillgängliga spel att lägga, jämfört med många andra sporter som fotboll.

Det finns sex olika bets som oftast erbjuds inför en match:

  1. Matchresultat: Detta är ett spel som placeras på vinnaren i matchen. Du kan satsa på en klar vinnare och det finns också ett lika-alternativ. Detta är dock ett stort odds eftersom matcher sällan slutar lika i boxning.
  2. Rondspel: Detta spel ger möjlighet att satsa på vem som vinner och i vilken rond de kommer segra. Detta är ett mycket bra spel att lägga om oddsen för en klar vinnare är väldigt låga.
  3. Rondspel i grupp: Detta är liknande till rondspel, men erbjuder lite mer flexibilitet när det gäller vilken rond som vinnaren koras i. Detta spel föredras oftast av många spelare eftersom det är väldigt svårt att förutse den exakta ronden.
  4. Segermetod: En bred marknad där oddsspelaren kan betta på hur segraren kommer att utses. Alternativen inkluderar knockout, teknisk knockout och diskvalificering.
  5. Matchen varar alla rundor: En enkel ja eller nej-fråga där man satsar på om matchen kommer vara alla 12 rundorna. Det kan vara värt att göra lite efterforskningar i  motståndarnas formkurva om du tänkt spela på detta bet..
  6. Över/under ronder: Detta spel låter dig förutse hur många ronder matchen kommer vara genom att satsa på över/under ett visst antal. Exempelvis, om du satsar på över 8,5  förlorar du om matchen är färdig i åttonde eller innan. Du vinner om den avgörs i nionde eller senare.

Utöver dessa olika bets, se till att du spelar på en match som du faktiskt är intresserad av. Om du har ett speciellt intresse av en särskild boxare eller vet om i förväg att du kommer se matchen med vänner eller familj, blir det roligare att ta dig tid för att hitta de bästa spelen och forska i potentiella vinstvägar.

boxspel

Hur man analyserar motståndarna

För att ett boxningsvad ska ha en positiv utgång krävs det, som i alla sporter, att du har så mycket information om motståndarna som möjligt. Du kan aldrig göra ett säkert bet, men ett spel som placeras med kunskap och efterforskningar blir mindre riskfyllt än ett som placeras på intuition.

Så, vad ska man leta efter? Först och främst, överväg hur din potentiella kandidat har presterat i tidigare matcher på denna nivå, och hur de fungerar under matcher med högt tryck. Om det är en prismatch och din kandidat brukar göra bra ifrån sig i rampljuset, kan du betta med lite mer lugn.

En annan relevant aspekt att undersöka är vad som händer med en boxare inför en fight. Till exempel, har de tränat med en ny coach? Synts på nattklubbar vid 3 på natten? Vad som helst som ger en indikation om deras potentiella form är värt att kalkylera in i beräkningarna. Självklart är det mindre sannolikt att du ser en blivande världsmästare ta ett par kalla kvällen innan en match!

En av de viktigaste sakerna när det gäller att analysera motståndarna är att inte låta sig dras med i mediadrevet inför matchen. Det kommer vara mängder av spekulationer, så se upp för sensationalism eller motstridande artiklar.

Använd istället ditt sunda förnuft och försök hitta trovärdiga nyhetskällor med balanserade analyser som ESPN eller Bad LeftHook.

ufc-arena-audience-publik

Välj det bästa spelbolaget

Hur väljer man det bästa spelbolaget – den eviga frågan! För boxningsspel finns det två viktiga nyckelfaktorer att hålla utkik efter:

  • Bäst odds på de spel du vill lägga
  • Bäst kampanjer tillgängliga

Jämförelsesajter som Oddsshark hjälper dig jämföra de största spelbolagen och låter dig se var du får störst värde för dina spel.

Vanligt är att spelbolag som Betclic och Bet365 har fördelaktiga odds för matchens underdog eller outsider så dessa är kanske en bra plats att börja leta om du tänker lägga den typ av spel.

Inför många boxningsevents är det vanligt att även spelbolag kryddar med extra kampanjer och erbjudanden för att locka nya kunder att betta genom dem, och inte genom konkurrenterna. Detta är varför det är bäst att ”fönstershoppa” och se om du kan få någon rabatt eller fria bets, även om det är genom ett spelbolag du vanligtvis inte skulle använda.