18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Guide till Fotbolls-VM 2022

Inför vinterns stora fotbollsfest kommer här din guide till Fotbolls-VM. Vi har en turnering framför oss med världens allra bästa fotbollsspelare och självklart ska vi bevaka mästerskapet stenhårt. Här får du allting som är värt att veta kring deltagande nationer, grupperna och annan nyttig information både inför turneringen och under dess gång.

Vi bevakar VM 2022 på djupet

Med andra ord bevakar vi VM 2022 på djupet. Det innebär att vi inte bara skrapar på ytan utan verkligen ser till att ge dig som läsare allt och lite till. Statistik och data tar en allt större plats när det kommer till att kolla på fotboll idag, vilket vi kommer ta fasta på under VM. Självklart ska i även se till att ge dig allting som berör odds på VM 2022.

  • Odds på VM 2022
  • Bäst spelbolag för Fotbolls-VM
  • Bonusar till VM 2022

Betting & odds på VM 2022

Vi samlar det du behöver veta kring betting och odds på VM 2022. Redan inför turneringen finns det mängder av marknader att sätta tänderna i. Mängden ökar när gruppspelet drar igång och eskalerar sedan stigande hela vägen fram till finalen. För att du ska få bästa möjliga förutsättningar när det kommer till betting och odds finns vi här för dig! Även här ser vi till att hålla dig som läsare och spelare uppdaterad för att du ska få ultimata förutsättningar.

Bäst Spelbolag för Fotbolls-VM 

Samtliga spelbolag storsatsar när det kommer till ett så pass stort mästerskap som Fotbolls-VM. Vi vill såklart vara behjälpliga även på den punkten och kommer hjälpa dig att rangordna marknadens bästa spelbolag för VM 2022. På så sätt kan du lägga fokus på att analysera spel och sätta dig in i matcherna medan vi tipsar om var du med fördel lägger dina spel. Spelbolagen kan lägga extra mycket fokus på olika delar av turneringen varav vi håller ett öga på vilka aktörer som passar dig bäst i diverse steg.

Hitta bonusar till Fotbolls-VM

Även bonusmarknaden kommer se annorlunda ut under mästerskapet. Flera VM 2022 bonusar ligger redo att användas och för att du som spelare ska hitta rätt direkt kommer vi att ge dig den information du behöver. Vi tipsar om turneringens bästa bonusar så att du kan se till att dryga ut kassan inför gruppspelet och således få en kickstart både på speläventyret och fotbollsfesten. 

Allt om Fotbolls-VM 2022

Med 32 deltagande nationer och åtta grupper som inleder turneringen kan det vara en övermäktig uppgift för en ensam person att hålla koll på allt. Lyckligtvis ser vi till att du får allting serverat under hela mästerskapet. Oavsett om det berör spelschema, tabeller eller skytteligan kommer vi att förse dig med ständigt uppdaterad information för att se till att hålla vårt löfte om att vara den ultimata guiden för Fotbolls-VM 2022.

  • Spelschema
  • Gruppspel
  • Tabeller & Resultat

Spelschema

Spelschemat är nu satt och det är egentligen bara att invänta matcherna. Det väntas mängder av underhållning dagligen och trots att Sverige inte lyckades kvalificera sig den här gången kan fotbollsälskaren slå sig ner framför sändningarna och bara låta matcherna avlösa varandra. Du hittar ett ständigt uppdaterat spelschema VM 2022 hos oss!

Gruppspel

Gruppspelet är det som sätter tonen för turneringen. Här ska agnarna sållas från vetet och vi kan i vanlig ordning räkna med att en och annan skräll inträffar. Redan från start är vi påkopplade och har stenhårt fokus på samtliga nationers gruppspel för VM 2022. Följ med från den första omgången till det att slutspelslagen ska plockas fram. 

Tabeller & Resultat

Med flertalet matcher per dag kommer det att svänga snabbt i tabellerna. Från turneringens första dag till den sista kan ni alltid räkna med att hitta uppdaterade tabeller och resultat på VM 2022. Vi börjar med gruppspelets tabeller där det ska räknas på allting från poäng till målskillnad och inbördes möten. Därefter får ni under slutspelet ett slutspelsträd som uppdateras blixtsnabbt.

Historia runt Fotbolls-VM

Årets Fotbolls-VM spelas alltså vintertid i Qatar, något som sker för första gången i turneringens historia. Det är i år 92 år sedan vi såg mästerskapet första gången och digniteten har bara fortsatt att växa sedan dess. 21 upplagor har spelats innan VM i Qatar och flera minnesvärda matcher har etsat sig fast på våra näthinnor.

Brasilien är den nation som har vunnit turneringen flest gånger, detta med fem VM-guld på kontot. Strax därefter jagar Tyskland och Italien som har gått hela vägen vid fyra tillfällen. Sverige har både ett silver från hemma-VM 1958 samt ett brons från 1994 som många minns tillbaka på med stolthet. 

Den senaste turneringen spelades i Ryssland 2018. Då bjöds vi på ett rafflande mästerskap med flera skrällar under dess gång. I finalen möttes Frankrike och Kroatien där det var fransmännen som tog sig vinnande ur den striden, 20 år efter att nationen tog sitt första VM-guld 1998, då på hemmaplan och med en viss Zinedine Zidane som segerregissör. 

Hur VM spelas under 2022

Bortsett från att VM spelas under vintern 2022 är det mycket som är sig likt i turneringsupplägget. Det är 32 nationer som är fördelade på åtta grupper. I samtliga grupper finns det minst ett europeiskt lag och varje grupp är dessutom lottade efter en seedning för att göra det så jämnt som möjligt.

Varje nation spelare tre matcher i gruppspelet där två av fyra lag går vidare till slutspel. Där väntar först en åttondelsfinal där gruppettorna har lottats mot grupptvåorna. Därefter fortsätter slutspelet innan lagen som går till semifinal efter spelade matcher delas upp i en bronsmatch och en finalmatch där årets vinnare ska utses.

Totalt bjuds publiken på 64 matcher fördelat på 48 matcher i gruppspelet och 16 matcher från det att slutspelet tar sin början. Vi täcker som sagt hela mästerskapet från dess början till dess slut!