18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Poker Grinder – Leva på poker

Älskar du poker men är rädd för att ta stora risker? Många pokerspelare sitter i samma sits, men har ändå lyckats förvandlat spelet till deras yrke. Dem kallas för poker grinders.

Det kanske låter som ett glamoröst liv, men verkligheten ser annorlunda ut. 

Vad är en poker grinder?

En poker grinder är en spelare som sakta men säkert maler sig (helst riskfritt) igenom spelet med intentionen att göra en liten men stadig vinst. De är motsatsen till de spelare man läser om i tidningarna som spelar bort miljoner.

Poker grinders tenderar att hålla sig undan från att göra aggressiva drag eller gå i clinch med aggressiva motståndare, så att de kan spela säkra händer. Till skillnad från de flesta spelare som siktar på att tjäna så mycket pengar som möjligt från varje enskild hand, så är poker grinders bekväma med att vinna små pottar och sällan, om någonsin, spela high-stakes.

Hårt arbete krävs

Tålamod och uthållighet

Know when to fold them

Uttrycket ”grinder” används också för att hänvisa till spelare som behandlar spelet som ett jobb och inte ett spel. Den här typen av spelare spelar ofta och konsekvent tills de når vilket pengamässigt mål de än satt upp för sig själva, oftast bara tillräckligt för att kunna leva och försörja sig på poker. Det handlar också om multi-tasking då de spelar flera bord samtidigt, där koncentrationen alltid måste vara på topp.

Även om poker grinders karaktäriseras utav deras enkla taktik vid pokerbordet, så är malandet långt ifrån enkelt. Det krävs ett otroligt tålamod och uthållighet för att kunna leva på small-stake eller mid-stake spelande, då det kan ta otaliga timmar att göra en respektabel vinst.

Poker grinders måste titta på medan andra spelare tar hem lika mycket pengar med en hand som de gjort med mängder av händer och samtidigt motstå frestelsen att bryta mot sina egna försiktighets-rutiner. En sann poker grinder kommer att kasta bort en bra hand utan att tveka, vilket inte bara kräver tålamod utan en hel del tro på sin egen förmåga att läsa motståndarna.

Livsstilen

Eftersom det är så oerhört tidskrävande att vara en poker grinder, rekommenderar den högt presterande grindern Caio Pessagno följande livsstil:

 • Regelbundna sömnvanor;
 • Daglig motion för att lindra stress och förhöja koncentrationen;
 • En hälsosam kost;
 • En dedikerad tidslucka dagligen för grind;
 • Även en bekväm stol kan resultera i högre nivå av uthållighet.

För att läsa en detaljerad redogörelse av detta grinder-proffs dagliga liv, besök hans artikel på Pokerstars.com.

Poker-grinder-Sverige

Fördelar och nackdelar

Är du inne i ett stim av bra utdelningar runt bordet? Om du funderar på att säga upp dig från ditt vanliga jobb och spendera dina 40 timmar i veckan på att spela, så kan det vara bra att gå igenom några väsentliga faktorer.

Fördelar

En stor fördel för oss svenskar som spelar poker online på sajter som är baserade i EU, är att det för oss är helt skattefritt. Trots att vi undgår att bidra till statskassan så har vi ändå rätt till sjukvård med mera, vilket är fördelaktigt.

Spelet är ofta förknippat med stora risker, men som poker grinder spelar du alltid säkert. Det är ett relativt riskfritt förhållningssätt till spelet som kräver tålamod. Under spelets gång får du in stadig vinst medan du tar få risker.

Du får jobba med något du älskar. Få människor är så lyckligt lottade att de kan förverkliga sina drömmar och få jobba med något de är genuint passionerade av. En mal förvandlar spelet till ett dagligt jobb istället för en hobby. Se trailern för dokumentären Grinders nedan och få en inblick i livet hos framgångsrika spelare som använder den här strategin.

Nackdelar

Bestämmer du dig för att testa att leva på poker så måste du tänka på framtiden. Om fem år måste du kanske lägga av för att du inte går runt och då står du där med ett tomt CV. Framtida arbetsgivare kommer att ha sina tvivel kring någon som enbart spelat kort de senaste åren. Läser du runt på olika forum, hittar du föredetta pokerspelare som står inför ovanstående dilemma. De klarar inte längre av att livnära sig på spelet men samtidigt sitter de på ett ihåligt och uselt CV då de varken jobbat eller studerat under åren de spelat på heltid.

Då en fördel är att du inte behöver betala skatt i Sverige om du spelar online på sajter som är baserade i EU, betyder det även att du inte sparar ihop till din pension.

Tycker du fortfarande poker är roligt? Tror du det kommer vara lika roligt att mala minst 40 timmar i veckan? Du kan vara säker på att spelandet kommer göra dig avtrubbad och spänningen som du känner kommer för det mesta förbytas mot långsamma och utdragna spel.

Checklista för att bli grinder

Alla är inte gjorda för att leva på spelet så därför är nog det bästa rådet att spela på skoj några dagar i veckan. Känner du ändå att det är värt att testa bör du ta följande saker med i beräkningen för att försäkra dig om att gå med en långsamt stigande vinst.

 • Träna på extrem bankrulle-hantering;
 • Tänk på dina insatser;
 • Känn till din dagliga profit;
 • Känn till när det är bäst att spela;
 • Ladda ner hjälpsamma poker mjukvaror online;
 • Ta pauser.

Plugga på innan du bestämmer dig för att satsa på poker på heltid. Att notera och analysera varje drag du gör är nyckeln till att bli en framgångsrik poker mal. Kom ihåg att konkurrensen är stenhård och du är inte ensam om att vilja ta den ”enkla” genvägen till de stora pengarna.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: