18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

De tio största missarna inom trav och galopp

Hästar som på ett elegant vis tar sig fram på trav- eller galoppbanan är en graciös syn. Ibland kan det istället vara det totalt motsatta när hästen gör ett magplask eller jockeyn slår en trippelvolt. Detta har hänt många gånger genom historien och på några av de största tävlingarna.

Kolla in de 10 största missarna inom trav och galopp,  men se upp, det kan göra ont.

1. I ENSAM LEDNING

På skottdagen den 29:e februari 2012 lyckades endast en häst ta sig i mål i det åttonde galopploppet på Charlestown Racetrack. Efter en jämn start utbryter kaos när en häst snubblar och tar med sig i stort sett alla i fallet.

 

2. DEN FLYGANDE JOCKEYN

Ibland kan det vara problematiskt att hålla sig kvar på hästen, något som 18-årige jockeyn Lewis Ferguson fick erfara. Se till att inte hamna i otakt i galoppen för då kan det gå såhär.

 

3. FALLER PÅ MÅLSNÖRET

Det bästa sättet att vinna ett hästlopp brukar oftast innebära att ta sig i mål på hästryggen. Denna jockey verkar istället vilja springa vid sidan om hästen, men det går sådär.

 

4. KLÄMD MELLAN HÄSTARNA

Det är inte alltid lätt att hamna på innerspåret speciellt inte när dina konkurrenter kommer från två olika håll och enda utgången är att falla till marken.

 

5. DOMINOEFFEKTEN

Faller en, faller alla! Den klassiska dominoeffekten är ett välkänt uttryck, men det är sällan man ser den inom travsporten. I det här klippet är det rätt tydligt att en liten händelse kan sätta igång ett större händelseförlopp. Det kan vara svårt att spela på trav och förutse vinnaren, speciellt om det slutar såhär.

 

6. WILD, WILD HORSES

Ibland orkar man inte ta kurvan hela vägen. Det är exakt det som händer i detta loppet, där hästen på tredje plats slår ihop likt ett korthus och tar med sig efterföljande hästar i fallet.

 

7. AKILLESHÄL

Det kan göra ont att rida, speciellt om du gör det med endast en häl. Fråga bara ryttaren i det här loppet som tas med på en redig ridtur.

 

8. ATT GÖRA EN “DEVON LOCH”

Hingsten Devon Loch, ägd av Queen Elizabeth (The Queen Mother), skrev in sig i historieböckerna efter sin insats i 1956 års upplaga av Grand National. Devon Loch ledde racet på upploppet med några meter kvar och utav någon oförklarlig anledning hoppade hästen och lade sig platt på magen och tog sig aldrig över mållinjen.

“Att göra en Devon Loch” är en modern metafor som ibland används inom idrotten för att förklara ett plötsligt, sista minuten misstag utfört av ett lag eller en idrottsutövare som annars går mot en självklar seger.

 

9. TRAVSPORT KAN VARA FARLIGT

Det enda svenska klippet som kvalar in på listan är olyckan som höll sig framme under Rättvikstravet. Flera travhästar slår ihop, men de som tar mest stryk är kuskarna, medan hästarna travar iväg oskadda.

 

10. OVÄNTAD ÖVERRASKNING

Ryttare slår volter, hästar gör magplask och sulkys slår runt, men i detta fantastiska klipp är det något helt annat som är sevärt. Lägg märke till den engagerade kommentatorn och hur hans engagemang så sakteliga dör ut i samband med att hans stämband ger efter. Vi låter detta lättsamma men skrattretande klipp avsluta listan över de tio största missarna.

 
 
Är du något omskakad efter dessa videos kanske du istället vill se lyckliga slut? Vi har samlat några godbitar från några av världens största travlopp som körs i Sverige varje år.

Bonuskoder

Storspelare Bonus

Bethard Bonus

Aktivera Bet365 Bonuskod: SUP365

Senaste Streams & Speltips: